Azért vagyok jó nő, mert én így döntöttem!

Vannak lányok, akiket ha meglátsz, rögtön tudod: igen, ő minden porcikájában ízig-vérig nő. Mintha az anyatejjel a nőiesség összes csínját-bínját magába szívta volna.

Nemcsak a külseje sugallja nőies mivoltát - hanem az is, ahogy beszél, gesztikulál vagy rád mosolyog. Egyszerűen beragyogja a környezetét. Benned pedig a csodálat és az irigység kéz a kézben jár, mert úgy érzed, a nyomába sem érhetsz. Ilyenek a nagybetűs nők. Van, akinél ösztönből jön mindez, míg más hosszú éveket áldoz a különböző fortélyok elsajátítására. Hiszen a nőiesség bizony tanulható - és nem is olyan bonyolult a recept.

Végy példának egy leányzót - történetesen önmagadat. Gyúrd össze az alapanyagokat: keverd hozzá a veleszületett belső értékeket, a felvett pozitív viselkedésmintákat, majd tégy hozzá sok tapasztalatot! Gyúrd egy jó erős masszává, és hagyd állni pár hónapig! Később szórd meg egy csipetnyi csalódással, adagolj hozzá több merőkanálnyi erőt, pár csepp könnycseppet és rengeteg mosolyt!

Végezetül pedig adj még neki egy kis időt, hogy igazán "összeérhessenek az ízek"! Utolsó lépésként díszítsd némi sminkkel, csinos loknikkal és olyan ruhadarabokkal, amikben szépnek és vonzónak érzed magad. Voilá! Máris elkészült a magabiztos nő.  

Mert ilyenek vagyunk mi, hölgyek. Mindenből építkezünk: fájdalomból, szerelemből, csalódásokból, veszteségekből - és persze a mérhetetlen szeretetből, amit a családtól és a barátainktól kapunk. Mindannyiunk számára ott az esély, hogy a tükörbe nézve annak érezhessük magunkat, akik lenni szeretnénk. Igazi nőnek, ha úgy tetszik. Csak várjuk ki, amíg tapasztalásaink a helyes útra terelnek minket!

Forrás: Shutterstock

A konfekcióméret, a smink, a márkás ruhák mind nem relevánsak, hiszen igazából az a fontos, hogy hogyan tekintesz önmagadra. És amilyennek te látod magad, úgy fog nézni rád a világ is.

Én sem vagyok egy átlagos külsővel megáldott lány, erről már olvashattál korábban. Mégis évről évre szebbnél szebb ruhákban pompázva vonulhatok modellként a kifutón. Vajon miért is? Mert elhiszem magamról, hogy ott a helyem!

És persze nem a Victoria's Secret kifutóján teszem mindezt, de többre tartom azt a színpadot, amelyen kortól, alkattól, anyagi és etnikai hovatartozástól, egészségi állapottól függetlenül bárki nő lehet. Hiszen nem ez az élet rendje? Elvégre nem csak 175 cm-es hölgyekből áll a világ, és ahányan létezünk, annyifélék vagyunk.

Nyitókép: Shutterstock