Férfivélemény: 5+1 ok, hogy miért költözzetek össze!

Az összeköltözés bizony nagy lépés. Gyakorlati szempontból szinte nagyobb változást hoz magával, mint amikor az együttélésből házasság lesz. Szóval nem csoda, ha a hatalmas rózsaszín köd ellenére felszínre törnek a félelmek és az aggályok.

Pedig összeköltözni jó. Legalábbis ha a megfelelő emberrel teszed ezt meg. Szóval mielőtt elkezdenélek rábeszélni az összebútorozásra, gondold csak végig:

  • Mit érzel, amikor ő nincs veled?
  • Milyen gondolat fut át az agyadon, ha reggel a fürdőszobában meglátod a fogkeféjét, a deóját vagy a nálad hagyott pólóját?

Ha ilyenkor mosoly van az arcodon és melegség a szívedben, akkor összegyűjtöttem neked pár indokot, miért is éri meg - minden nehézség ellenére - szintet lépni, és élettársakká válni azzal, akit szeretsz.

1. Mocskos anyagiak

Ha ketten vagytok egy fedél alatt, nem szakadsz bele a rezsibe. Teljesen mindegy, hogy albi vagy saját lakás, amit ki kell fizetni. De, ha ketten vagytok, egyértelműen mindkettőtöknek egyszerűbb. Így jut is, marad is.

2. Egészségben, betegségben...

Amikor ágynak esel és pusztítod a 100-as zsepit, párod ágyba viszi neked a forró italt, a teát és a levest. Jólesik az ápolás, egyedül csak vergődnél otthon, és ki tudja, meddig tartana a betegséged nélküle. Hiszen a jelenléte már magában hordozza a gyógyulást...

Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns

3. Értelmet nyer a házimunka

Ha egyedül élsz, sajnos nincs mindig idő és motiváció a kimosott ruhát szépen összehajtani és betenni a szekrénybe, vagy a mekis szemét helyett minőségi alapanyagokból tápláló ételt készíteni. De ketten már erre is képesek lesztek. Ez felváltva, meglepetésszerűen a legizgalmasabb. A közös főzésnél meg nincs jobb.Legalábbis ebben a kategóriában.

4. Bosszant a kétlakiság

Mindkettőtök lakásában ott a másik cucca, és hol te alszol nála, hol ő nálad. Egy darabig izgalmas, de aztán egyre nehezebb ezt logisztikailag kivitelezni.
Van-e elég alsógatya/bugyi a másiknál, haza kéne menni megetetni a macskát, megnézni a postaládát, esetleg kiporszívózni - de olyan jó nála lenni!Akkor, ha úgyis minden időtöket együtt töltitek - nála vagy nálad -, miért is tartotok fent két lakást, és hurcoljátok a cuccaitokat keresztül-kasul a városon? Nem csoda, ha egyik fél kezdeményezni fogja az összeköltözést. Nincs ebben semmi rossz, ez azt jelenti, hogy odáig van érted, és komoly tervei vannak veled kapcsolatban. Közös jövőt lát. Ez csodálatos dolog.

5. Együtt minden könnyebb

Tényleg minden. A bevásárlás, a mindennapi betevő elkészítése, a mosás, főzés, takarítás, a munka (ha esetleg otthonról dolgozol), a találkozás, az ügyek intézése. És ha elakadsz, rögtön ott a segítség.

+1. Mindig vár haza

Amikor hazaérsz, teljesen mindegy milyen passzban vagy, egy ölelésre és egy csókra biztosan számíthatsz. Egyedül ez megy a tükör előtt is, de azért ne szeressük magunkat annyira, hogy a tükröt puszilgassuk! Ez sokkal kellemesebb a szerelmeddel, aki nagyon vár téged haza, hogy ő is átélje ugyanezt a törődést. Mert törődik veled, és rosszul érzi magát nélküled.

Forrás: Getty Images/Geber86/Geber86

De amint hazatér az otthonotokba, egyből átjárja a szerelem, - jobb esetben. Így teszitek egymást valóban boldoggá, és ez klasszisokkal több energiát és érzelmet mozgat meg, mint az előre megszervezett és egyeztetett randik.  

Természetesen még számtalan indokot lehetne felsorolni, de ezt neked kell megtapasztalni úgy, ahogyan a saját ritmusod diktálja. Szóval tedd azt, amit a szíved diktál! Se az elvárásokra, se a félelmekre ne hallgass - rossz tanácsadók.

Hajósi Péter

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek