Ne hagyd, hogy átverjenek a horoszkóp-hókuszpókusszal

Olvastál valami tutit egy női magazinban, és úgy gondolod, az rád vonatkozik? Úgy kellene alakítani a dolgokat, ahogy ott írták? Biztos minden úgy van, ahogy ők mondják? Sajnos ki kell ábrándítsalak: nem, nem látnak bele a jövőbe, nem tudnak a csillagok állása szerint következtetéseket levonni az életedre. Amúgy is: ne dőlj be minden hülyeségnek!

Megosztom veled a nagy titkot: a horoszkópokat olyan általános szövegekkel írják meg, hogy bármit, ismétlem BÁRMIT magadra tudj vonatkoztatni belőle, így azt gondolod, tényleg lehet benne valami. „Pénz áll a házhoz" – na bumm, lehet pont nyertél egy kaparós sorsjegyen 500 Ft-ot pár nappal azelőtt. VÉLETLEN. „Egy régi kapcsolat újra felelevenedik" – na bumm, lehet rád írt valaki messengeren, hogy rég beszéltetek, mi a helyzet. EZ IS VÉLETLEN! A sort a végtelenségig lehetne folytatni, de teljesen felesleges, a lényeg annyi, hogy a horoszkóp azt az időt sem éri meg, amíg átfutod a rád vonatkozó részt. Hát még akkor, ha valaki e szerint él, vagy tesz dolgokat...

Mondanom sem kell, hasonló baromság a szerelmi horoszkóp, azaz milyen csillagjegyű emberrel illetek össze, meg kivel nem... Ne vicceljünk már, mindenki más és más, nem lehet egy légből kapott szabályrendszerbe beosztályozni mindenkit, ez nem így működik. Ha egy sráccal/lánnyal jól érzed magad, akkor maradj is vele, nehogy egy hülye horoszkóp miatt menjetek szét/össze se gyertek. Elsőre ezek a dolgok „ártalmatlannak" tűnhetnek, ám nagyon is komoly átverések, amik az ember lelkére hatnak, és egy arra fogékony ember kapcsolatait, életét simán tönkre tudják tenni... Hát még azok, amik már a teljes őrület határát súrolják! Ez a véleményem a tenyér- és egyéb jóslásokról, a pénzenergiáról, és a távgyógyításról is. Ne hagyjátok, hogy átverjenek titeket, mert nagyon csúnyán pórul járhattok, mind lelkileg, mind anyagilag. Ha valami túl szép hogy igaz legyen, akkor általában nem is az!

Forrás: Shutterstock

Tudom, hogy amikor már minden rossz, és senki sincs ott, hogy segítsen, meghallgasson, akkor olyan jól hangzik, hogy X összegért cserébe minden jóra fordul. De ez nem így működik a való világban (most az adótartozásoktól tekintsünk el). És ez a kulcsszó, a való világ, más nevén a valóság. Tessék két lábbal a földön járni, átgondolni, mi mit jelent, mi eredhet miből, minek mi lehet a következménye. Röviden - ebből a szempontból - legyünk felnőttek! Hirtelen nem fog az ölünkbe hullani valami hihetetlen dolog, hacsak verejtékes és kitartó munkával nem teszünk érte. Legalábbis szerintem.

És félreértés ne essék: tudom, hogy sokan úgy veszik majd, hogy a lelkivilágukba gázoltam most, de inkább tőlem és itt hallják ezeket, mint sehol. Ne tessék bedőlni minden butaságnak, ne legyetek ennyire befolyásolhatók. Ha nem veszitek komolyan a világot, a világ sem fog komolyan venni titeket! Aki pedig valamilyen oknál fogva hisz az ilyen dolgokban, és eljutott idáig a cikkben, attól csak annyit kérek: vigyázzon magára, vigyázzon a családtagjaira, a pénztárcájára, és a környezetére.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek