Férfivélemény: Csak egy vastag pénztárca tehet vonzóvá?

Évekkel ezelőtt randiztam egy lánnyal, aki az Andrássy úton sétálva egyszer csak - szinte gyermeki lelkesedéssel - odaszaladt az egyik olasz luxusmárka kirakatához. Először azt hittem, valami rosszat mondtam, de hamar átláttam, hogy hirtelen érdekesebb lett a nagybetűs jólét szimbóluma, mint én...

Ez ugyan nem okozott komoly lelki törést, mégis szembesülnöm kellett azzal, hogy én bizony nem tudnám megvenni neki még a legapróbb táskát sem a kínálatból - bár lehet, hogy a fényűzés világában a legkisebb a legdrágább. Azóta sokat gondolkodtam azon: vajon valóban fontos-e a nőknek a pénz, pontosabban az, hogy egy férfinak sok pénze legyen? A helyes válasz valószínűleg egyszerre igen és nem.

Tény és való, ha egy férfi keveset keres, az technikai problémákat vethet fel egy pár legfontosabb célja, a családalapítás szempontjából. Más kérdés, hogy sok pár a rokonoktól kapott babakocsival, ruhákkal és játékokkal oldja meg teljes boldogságban a gyereknevelést - ám emellett az is igaz, hogy a családalapításnak igenis vannak költségei.

Arról nem is beszélve, hogy senki sem szeretné, ha a gyerekeinek nélkülözniük kellene bármit is - és mivel a nő valamennyi időre mindenképpen kiesik a munkából, így ezt a kérdést a férfinak kell megoldania.  

Azt gondolhatnánk, hogy a nők evolúciós programja megköveteli, hogy olyan férfival alapítsanak családot, akinek sok erőforrás áll rendelkezésére. Ez logikus, de egyrészt a modern világ már jóval összetettebb, másrészt nem eszik olyan forrón a kását: a legtöbb értelmes nő nem fog sikítva elmenekülni, ha nincs legalább százmillió forint a bankszámlámon. Hiszen alapvetően nem úgy választanak pasit, hogy legyen, aki eltartsa őket, viszont az is egyértelmű, hogy testi-lelki biztonságot szeretnének a párjuk mellett.

Forrás: Shutterstock

Ez az, ami nem változott az elmúlt évezredek során. A nők jogosan várják el egy férfitól, hogy legyenek céljai, amikért keményen dolgozik. Ettől lesz valaki igazán vonzó, biztonságot nyújtó és hiteles - sokkal inkább, mint a vastag pénztárca. És ez így volt már régen is: az evolúció során azok a férfiak érvényesültek, akik kitartóak voltak, keményen dolgoztak a céljaikért, és el is érték azokat.

Ma viszont már nem mamutra kell vadásznunk, hanem például összetett informatikai projekteket kell ezer akadályon átjutva ügyesen megvalósítanunk. De a lényeg pontosan ugyanaz: a munka, a kitartás, a céltudatosság tesz vonzóvá egy férfit.  

A nőknek nem a pénz fontos, hanem az, hogy a férfi egy megrendíthetetlen szikla legyen, aki vért-verejtéket nem sajnálva is megküzd a céljaiért, a sikereiért. Az pedig, hogy hegedűkészítőként, épületgépészként vagy bűvészként éri el, már teljesen mindegy!

Férfiként légy sikeres abban, amit csinálsz, harcolj nap mint nap, ne panaszkodj, oldd meg a problémáidat, legyél büszke arra, amire büszke lehetsz - ez az ellenállhatatlanság receptje az igazi nő számára. És ne feledd: ha így élsz, akkor jó eséllyel találhatsz olyan társat, aki szintén ilyen értékekkel bír.

Nyitókép: Shutterstock