Mit árul el rólad a halloweeni jelmezed?

Tarzan legalább fél órája figyelt megfeszített mellizommal a sarokból - már-már kínos volt a leplezetlen érdeklődése irántam. Vagy inkább a jelmezem iránt.

Tényleg dögös lett a kalózlány szerelésem - úgy is éreztem magam, mint a tengerek úrnője. A dzsungel ura viszont pökhendinek tűnt, mint aki arra vár, hogy én menjek oda hozzá. "Még mit nem!?" - dohogtam magamban. Pedig lehet, hogy Tarzan valójában feszengett a ruhájában, és megmentésre várt... Erre a jelenetre emlékszem a halloween buliból. No meg arra, hogy nagyon kíváncsi voltam: ki mit akar kifejezni a jelmezével? Vagy inkább leplezni...?

Az ókori kelták bizonyára rácsodálkoznának, mi lett a halloweeni tradíciójukból. Ők úgy hitték, hogy az évnek ebben a szakaszában kinyílik a túlvilág kapuja, és a gonosz szellemek az élők között barangolnak. Hogy összezavarják és elijesszék a kísérteteket, hozzájuk hasonló jelmezt öltöttek magukra - ezért a legelső maskarák a vámpírokat és a szellemeket idézték. Manapság viszont annyira széles a választék, hogy Batman és a tűzoltó együtt bulizik szexi nővérkék, cicák, Disney-hercegnők és hot dogok társaságában.

Az emberi psziché kutatói régóta figyelik a jelmezes ünnepségeket. Szerintük a felnőttek jelmeze felér egy analízissel: hiszen mikor szárnyra kel a képzelet, felbukkan a sötét oldal, és felszínre kerülnek az elfojtott vágyak...

Épp egy halloween buliba indulsz? Nézd csak meg magad a tükörben! Vajon rólad mit árul rólad az "álruhád"? Mi ezekre gyanakszunk az jelmezed alapján! 

Ha állatnak öltöztél...

Pink plüssbe bújsz, imádsz dorombolni és dörgölőzni? A cuki cica kosztüm közkedvelt és biztonságos. Az állatokat mindenki szereti - ne aggódj, valaki téged is meg fog simogatni! Ösztönlény vagy, de azért alapvetően kiszámítható a viselkedésed.

Forrás: Shutterstock

Hercegnők és társaik

Szatén tejszínhabba öltözöl, és aléltan rebegteted a szempilládat - úgy, hogy bármelyik Disney-hercegnő megirigyelhetné? Ez bizony azt jelenti, hogy eleged van a valóságból. Vágyakozol a szépség, az elveszett ártatlanság után, a mesés múltba, amikor minden sokkal biztonságosabb és romantikusabb volt. Herceg? Jöhet - de azért a biztonság kedvéért átvizsgálod a lovat és az erszényt is.

Bohócot csinálsz magadból?

A bohóc jelmez abszolút biztonságos hacuka - és kissé unalmas. Ha jó a szöveged, semmi gond, de ne a színes, bongyori parókádtól várd, hogy humorosnak tartsanak! Ha nincs semmi a tarsolyodban a jelmezeden kívül, sajnos legfeljebb a gyerekekkel halloweenezhetsz - de velük is csak akkor, ha van nálad csoki...

A szexi vonalat választottad?

Francia szobalány, örömlány, dögös nővérke, szexi boszi, harcias rendőrnő - bármelyikben is tündökölsz, a legjobb kísérlet arra, hogy felfedezd: ki vagy, vagy ki szeretnél lenni. Ha úgy érzed, hogy a nőiségedet csak szexi kosztümben látják meg mások, akkor fájdalmas tapasztalatban lesz részed: csak ettől ugyanis még nem lesz nagyobb az önbizalmad. Ha viszont tényleg felszabadultan tudod viselni a macskanő jelmezt, akkor pozitívabb testképre teszel szert, mint egy 1500 kalória leadásával járó, önsanyargó hét után.

Forrás: Shutterstock

"Szörnyű" jelmezek...

Bizony, az izgalmak a csontváznál és a vámpírfognál kezdődnek. Keverednek a félelmek és a fantáziák. Csattan a bilincs, ördögi kacaj elegyedik a lihegés hangjával... Zombinak öltöztél, vagy épp a kaszásnak? Nyugodtan éld ki a sötét oldaladat, de jó, ha tudod: a lélek kutatói szerint minél agresszívebb a jelmezed, annál jobban félsz az intimitástól. A félelmetes maskara pedig valójában arra szolgál, hogy elrejtsd mögé a sebezhetőségedet.

Persze, a legnépszerűbb jelmezeket kezdetek óta a vámpír-boszorkány-csontváz témakörből merítik. Különösen az olyan történelmi időszakokban, amikor bizonytalanabbnak érezzük a körülöttünk lévő világot. Halloweenkor levetjük a hétköznapokban viselt "álarcokat", és színt vallunk: inkább ragadozók vagyunk, mint áldozatok...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek