Csak a testedre vágyik, nem a szerelmedre - miért nem látod be?

Előfordul, hogy álmaid pasijába/nőjébe botlasz. Látszólag minden klappol, őrülten dögös, és úgy tűnik, oda van érted. Aztán az ismerkedést követő napokban/hetekben kiderül: van egy óriási bibi. Az, hogy csak szexet akar, mást egyáltalán nem...

"Az a szemét...!"

Először is, tisztázzuk, hogy tényleg szemét-e! A helyzet az, hogy sokan átesnek olyan életszakaszon, amikor még nem érzik magukat elég érettnek egy komoly kapcsolatra - a testiség viszont nagyon is vonzza őket. Ha ezt valaki őszintén bevallja, eszedbe se jusson szidni! Inkább légy hálás, hogy ennyire korrektul játszik, és nem hiteget hülyeségekkel. Innentől kezdve tiszta a kép: dönthetsz, hogy megfelel-e neked egy ilyen kapcsolat, vagy nem.

Akkor sem biztos, hogy megérdemli a szemét jelzőt, ha nem közli veled konkrétan az első éjszaka előtt (vagy után): "Nagyon jó veled, de csak szexre utazom, tőlem ne számíts többre!" Hogy miért? Mert ha a szavaiból nem is, a tetteiből egy idő után ki kell derülnie számodra, hogy nem az esküvői harangok kongatására készül...  

Vannak dolgok, amikre muszáj felfigyelni, ahelyett, hogy különböző mondvacsinált indokokkal kimagyarázod őket. Ha a szenvedélyen kívül nincs közös program, ha nem törődik az érzéseiddel, a hangulataiddal, ha nem mutat be a baráti körének, esetleg idővel a családjának, az mind-mind olyasmi, amire fel kéne kapnod a fejed. Fél év után könnyektől elkenődött szemfestékkel sziszeged a miszlikre tépett fényképe fölött, hogy mekkora rohadék? Jogos - ha előtte a tökéletes szerelmest játszotta neked. De ha csak heti kétszer ugrott fel egy numerára, akkor mégis miben bíztál? Szerinted ilyen egy szerelem?

Forrás: Shutterstock

Ő szexet akar, én mindent

Tegyük fel, hogy így vagy úgy, de vágod a szitut: a másik tényleg csak "azt" akarja tőled. Ez a következő pont, ahol sokan elcsúsznak. Légyszi, hidd el neki, amit mond, és ne kezdj kombinálni! Ne tudd jobban a másiknál, hogy mire vágyik, vagy mit érez! Főleg a csajoknál tipikus, hogy ilyenkor azt mondják magukban: "Szegény, nem meri bevallani magának az érzéseit, de valójában belém van zúgva. Tegnap éjjel is olyan szenvedélyesen ölelt, álmában pedig odabújt hozzám..." És jön a taktikázás.

Úgy csinálnak, mintha elfogadnák a másik kapcsolati kikötéseit, valójában azonban abban bíznak, hogy idővel látványosan fellángol a szerelem. Sajnos, ha bebeszélsz magadnak valamit, ami valójában nem úgy van, azért nem a másik a hibás. Szóval, csak akkor menj bele egy ilyen kapcsolatba, ha el tudod fogadni: TÉNYLEG csak szexre kellesz!

Igen vagy nem?

Ha te is csak erre vágysz, tedd össze a kezed, amiért egymásra találtatok, és mindent bele! Persze, az élet általában ennél sokkal komplikáltabb. Előfordul, hogy már az elején érzed, hogy nem tudsz távol maradni a másiktól érzelmileg. Ilyenkor felelősségteljes döntést kellene hoznod - bár tudom, nehéz az eszedre hallgatni, hiszen alig várod, hogy a karjaiba zuhanj.

Gondold végig, hogyan zajlik majd az egész a gyakorlatban! Ne csak azt képzeld el, milyen szuper lesz, amikor csókol és ölel - azt is, amikor kiszáll az ágyból, elköszön, és egyedül hagy! Képzeld el azokat a szitukat, amikor érzelmi megnyilvánulásokra vágynál, de nem kapod meg! A programokat, amikre legszívesebben vele mennél, de csak a barátnőid kísérnek el. Csak akkor mondj igent, ha úgy érzed, még így is ezt akarod...!

És végül a legfontosabb: iktasd ki a reményt, hogy idővel beléd szeret! Ha mégis megtörténik, nagyszerű - de ne ez motiváljon, különben könnyen pofára esel!  

Ha engem kérdezel, előbb-utóbb jönni fog valaki, aki a szexen túl mást is akar tőled - mert szerelemmel szeret. Érdemesebb lenne őt megvárni, nem?

Nyitókép: Shutterstock