Egy igazi kapcsolat akkor kezdődik, amikor elszáll a rózsaszín köd

A szerelemnek különböző lépcsőfokai, ha úgy tetszik fázisai vannak. Szerencsésnek mondhatod magadat, ha pároddal ugyanolyan intenzitással élitek meg az érzéseiteket, és ugyanolyan tempóban haladtok. De az sem baj, ha az egyik vagy épp a másik korábban érkezik meg egy-egy fázisba. A lényeg, hogy a "kapunál" mindig várjátok meg a másikat.

Egy bimbózó szerelemre az egymásra hangolódás jellemző. Ha megismered álmaid párját, a kezdeti szakaszban biztosan csak egymásra koncentráltok és a külvilág megszűnik számotokra. Pillangókat érzel a gyomrodban, és azon nyomban felgyorsul a szívverésed, ha kapsz tőle egy üzenetet. A szerelem ezen szakaszában a hormonoké a főszerep, a szerelem szinte azonnal elnyel és bekebelez. A legtöbben még sokáig elidőznénk ebben a szakaszban, hiszen ilyenkor a világ megszépül és érzéseink - akár akarjuk akár nem -, átveszik fölöttünk a hatalmat és teljesen alárendeljük magunkat nekik.

A szerelmes pillantások, amik által ezek a megmagyarázhatatlan és különleges érzések megjelennek, a hatalmukba kerítenek, és legszívesebben életünk végéig elidőznénk bennük. Mindig is imádtam egy bimbózó szerelem kezdeti fázisát, hiszen ekkor tényleg felhőtlenül átadhatjuk magunkat ezeknek az érzelmeinknek.  

Ahogy haladunk előre az időben, kapcsolatunk egyre komolyabbá válik, és már fontolgatjuk párunkkal az összeköltözést vagy akár a házasságot is. A párunk és a köztünk lévő kötelék egyre csak erősödik, folyamatosan alakul, az intim együttlét pedig egyre csak mélyül, sokkal érzelmesebb. A komolyabbá válás lépcsőfoka abban is megmutatkozik, hogy most már a nagyobb horderejű dolgokkal is foglalkoznunk kell. Érzelmeink megérkeznek a realitás talajára. A szórakozással teli időszaknak lassan vége, és a komolyabb dolgok lépnek előtérbe.

Forrás: Shutterstock

A harmadik lépcsőfok egy kicsit ijesztő is lehet, hiszen emlékszem az én életemben is elérkezett annak az ideje, amikor azt éreztem, hogy eltávolodtam a páromtól, és megkérdőjeleztem a kapcsolatunkat. Ekkorra már minden illúzió eltűnt, és én is megismertem a párom valódi énjét. Ilyenkor kell újra elkezdenünk randizni, újra feléleszteni azt a szikrát, ami biztosan ott van, de a szürke hétköznapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. A romantikát valahogyan próbáljuk meg visszacsempészni az életünkbe. A legtöbben ennél a szakasznál döntenek úgy, hogy nem érdemes folytatni a kapcsolatot, pedig előbb vagy utóbb mindegyik kapcsolat átalakul, ne akarjunk állandóan ragaszkodni a szerelem első lépcsőfokához.

Ha viszont sikerült átlendülnünk ezen a makacs utolsó lépcsőfokon is, akkor egymás hű és valódi társaivá válhatunk. A jelenlegi párommal mi is elég kemény hullámvölgyeken mentünk keresztül, és megkérdőjeleztük a kapcsolatunk létjogosultságát. Meg akartuk érteni, hogy a kezdeti szerelem és szenvedély vajon két év után hová tűnt? Hiszen mindketten tiszteltük egymást, mégis számtalan konfliktus volt köztünk, s ezeket az elején nem tudtuk megoldani. Most már túl vagyunk ezen a kemény időszakon, és úgy érzem kapcsolatunk a legnagyobb egyetértésben halad előre. Kölcsönösen szeretjük és tiszteljük egymást, és szerelmünk erősebb mint valaha.

Ismerjük egymás hibáit, gyenge pontjait, de ugyanúgy tisztában vagyunk az erősségeinkkel, a vágyainkkal, és nincsenek falak köztünk. Vannak közös elfoglaltságaink, de a saját hobbijaink is lefoglalnak. Egyszerűen csak élvezzük egymás társaságát!  

Nyitókép: Shutterstock