Legyél a feleségem és tarts el engem - avagy az aranyásók nem mindig nők ám!

Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szexturizmus? Valószínűleg egy idősödő, fehér férfi és egy hozzá képest nagyon fiatal, ázsiai vagy fekete lány alkalmi viszonya. Pedig az éremnek akad egy másik oldala is, amikor ősz hajú, meglett korú nők keresik partnerüket, mondjuk egy jó adottságú, fekete férfi személyében.

Általában, amikor arról hallok, hogy valaki a pénz miatt van együtt a másikkal, akkor a szereposztás úgy néz ki, hogy a fiatal nő összeáll az apja vagy nagyapja korú férfival. Ez lehet alkalmi szex, de akár hosszabb viszony is, utóbbi esetben szokta a köznyelv a nőket aranyásóknak hívni, holott - akár hisszük, akár nem -, az erősebb nem képviselői is előszeretettel ragadják meg annak a bizonyos lapátnak a nyelét – például Gambiában.

+40 év a nő javára

Bevallom, az elmúlt hetekig én is a fenti sztereotípiák világában éltem, ami az aranyásókat és a szexturizmust illeti. Mindez akkor változott meg bennem, amikor valamelyik este belefutottam egy olyan műsorba, ahol egy viszonylag fiatal, fekete, gambiai férfi azt taglalta, mennyire szereti a korosodó, egyben gazdag, európai barátnőjét. A nyilatkozó harminc környéki lehetett, a beszélgetés során pedig kiderült, hogy a kedvese már a hetvenet is betöltötte. Hogy tessék?

Egyszerűen nem tehettem róla, ott ragadtam a csatornán és egyik ámulatból estem a másikba. Nem feltétlenül azért, mert egy harmincas pasas egy hetvenes nővel folytat viszonyt, hanem inkább azért, mert kiderült, hogy ott ez teljesen hétköznapi dolognak számít – tehát a nyilatkozó férfi kapcsolata nem holmi kivételes szerelem, sokkal inkább egy bevált séma, ami Gambiában nagyon is jól működik.

Forrás: Shutterstock

Utazás extrákkal

Kijelenthetjük tehát, hogy Gambiában virágzik a szexturizmus, ám nem teljesen a megszokott formában. Ide leginkább idős, nyugdíjas vagy özvegy, de mindenképpen tehetős nők járnak, akik kifejezetten azért jönnek, hogy életük végén kirúgjanak kicsit a hámból. A riport szerint egész repülőgépeket töltenek meg ezek a decensnek tűnő asszonyságok, akik „nyaralás extrákkal" vakációra érkeznek.Egyesek csak jönnek, élvezik a helyzetet, majd szépen hazamennek, ám akadnak olyanok is, akiket teljesen levesz a lábukról a gambiai szerelem ígérete. Ők szinte bármit megtesznek a választottjuknak: ruhákat, órákat, ékszereket, sőt autót vagy házat is vesznek nekik és persze szép, havi apanázst is utalnak, ha éppen valamiért hazamennek.

A nyilatkozó férfi nem is titkolta, hogy a szerelmét a tengerparton szedte fel, sőt azt is megmutatta egy másik amorózó, miképpen megy a becserkészés. Én meg csak ámultam!
Érdekes, mert ezek a férfiak nem csinálnak ügyet ebből az egészből. Itt ez egy megélhetési forma és kész. Nincs olyasfajta szégyenérzet, mint amikor egy klasszikus női aranyásóról van szó – ott azért rendszerint megy a terelés és a magyarázkodás. Persze itt sem mondja ki senki a teljes igazságot, azaz, hogy a korosodó nők szexelni jönnek vagy azt, hogy a jó adottságokkal bíró hősszerelmesek gátlástalan hazudozók és csalók, akik minden szívfájdalom nélkül átverik a szeretetre, szerelemre és törődésre áhítozó, ezért bármit megadó nagyikat. Pedig ez a csúf igazság!
S hogy meddig mennek el ezek a férfiak? Igazából, ha a nő vevő rá, akkor bármeddig – még a házasságig is. Sőt, ez az álmuk: egy öreg, ám gazdag nő, aki eltartja őket, és akitől utána jó sok pénzt örökölnek. Ez az igazi karrier egy ilyen típusú, gambiai férfi számára!