Kedves Megcsaló! Te miért csalsz?

Vigyázat, csalok! - mondták a régi bűvészműsorokban. Ők legalább figyelmeztettek. A hűtlenek ennyi esélyt sem adnak. Szemrebbenés nélkül állítják, hogy sosem csapnának be, közben hazugságokat gyártva sodornak magukkal egyre méltatlanabb helyzetekbe.

Idegeneket be szoktál csapni? Füllentetted már a pénztárosnőnek, hogy nem jól adott vissza? Hazudtad a főnöködnek, hogy a kollégád hibát követett el? Ugye, hogy nem? Azért nem, mert tisztességtelen dolog lenne.

Akkor miért gondolod, hogy épp azt az embert, akit párodnak nevezel, kevésbé tisztességtelen dolog becsapni? Ő az, akivel megosztod az ágyad. Akivel együtt éltek, akinek szerelmet vallottál, akinek azt mondod, hogy nyugodt lehet, mert megbízhat benned.  

Értem én, az élet nehéz. Tele van gondokkal, problémákkal, kísértésekkel. Talán senki nem mondta neked, mikor kapcsolatba kezdtél, hogy a legnagyobb szerelem ellenére sem fogtok ugyanolyan hőfokon égni évtizedeken át. Hogy lesz, mikor nagyon lángolsz, lesz, mikor kihűlni látszol. Lesz, mikor megbánt, és amikor te bántod meg őt. Az élet nem egy regény. Előbb-utóbb Rómeó és Júlia is veszekedett volna egymással, ha nem fejezik be olyan korán közös történetüket.

Elhanyagoltnak érzed magad, netán haragszol valamiért? Előfordul. De hazudni és titokban másfelé fordulni megoldás lehet? Reggel kilépsz a lakásból, morcos és dühös vagy, a Kedves ma nem is volt kedves - már jó ideje nem az. És akkor szembejön valaki, aki üde és kívánatos, rámosolyogsz. A csapda adott. Könnyű a karjaiba dőlni, önigazolásként a párod hibáit és taplóságait sorolva magad és mások előtt.

Forrás: Shutterstock

Pedig az a másik ugyanúgy konfrontálódik a párjával (már, ha van neki). Ha hosszú távon vele lennél, előbb-utóbb az ő hibái is előjönnek. Akkor mit tennél? Szaladnál újra valaki máshoz vigasztalásért?  

Te sem vagy hibátlan. Mikor visszamosolyogsz valakire, jusson eszedbe, amikor otthon épp te voltál bunkó vagy türelmetlen! Hiszen ez mindenkivel megesik. Te is ember vagy. Most képzeld el, hogy a párod megoldásként másvalaki karjában landol!

Rossz érzés, ugye?

Ha veszel egy gyönyörű házat, ami kezdetben csillog, ragyog, aztán egyszer csak beázik, segít valamit, ha elszöksz egy szállodába, ahol minden szép? Aztán újra és újra hazatérsz a házadba, mindenkinek panaszkodva, milyen rossz és kiábrándító is ott neked? Döntened kell: felújítod a házat, megjavítod a hibát, vagy elköltözöl végleg. De titokban elszökdösni nem éri meg.

Kedves Csaló! Ha valóban olyan rossz otthon, akkor légy bátor, légy ember, szabadítsd fel mindkettőtöket, és menj el! Ha nem mész, tudd, hogy annak oka van. Azt jelenti, félrelépésedkor csupán gyengeségednek engedtél, és azt, akit megcsaltál, valójában a gondok és problémák ellenére is szereted.

Nyitókép: iStockphoto