Egy férfi vajon mi alapján választ párt magának?

Ez olyan kérdés, amiről azt gondolom, sok nőt foglalkoztat. Azokat is, akiknek már foglalt a szívük, de legfőképpen azokat, akik még szingliként élik mindennapjaikat, és minden erejükkel azon vannak, hogy egy kis pezsgést vigyenek az életükbe.

Kora délután van, én pedig egy teraszon ülök. Türelmetlenül várom a beszélgetőtársamat, egy barátomat, Andrist, akivel ezer éve ismerjük egymást, mégis megmaradtunk a barátság határain belül. A mai beszélgetésünk rendhagyó lesz, ugyanis nagyon kíváncsi vagyok valamire, ami egy ideje nem hagy nyugodni. Mégpedig arra, hogy egy férfi mégis mi alapján választ magának párt, mik azok a szempontok, amik elengedhetetlenek egy kapcsolathoz. Persze Andris története egyedi eset, és nem biztos, hogy ezt más férfiak is így gondolják, vagy e szerint a prioritás szerint, de azért van egy két alapigazság, ami mindkét nem esetében ugyanaz.

A kis kávézó, ahol Andrisra vártam egy csodás környezetben volt, meseszép virágokkal, zöld övezetben. Minden adott volt ahhoz, hogy a város zajától egy kicsit félreeső helyen találkozzunk, és elmélyedjünk a beszélgetésben. Miután Andris megérkezett, és elkezdtem őt a kérdéseimmel bombázni, elárulta, hogy az első és legfontosabb, ami egy férfit megfogja egy nőben, az a külső, mennyire vonzó a nő a számára. Ez azt gondolom mindkét nemnél így van, és az elején mindenképpen a megjelenésünkkel próbáljuk meg felhívni a másik nem figyelmét.

A második és legfontosabb, hogy meglegyen az összhang a két fél közt, és hogy egy férfi el tudja magát engedni beszélgetés közben anélkül, hogy meg kellene magát játszania. A férfiak tehát szeretik önmagukat adni, belemerülni egy beszélgetésbe úgy, mintha már ezer éve ismernék a másik felet és tabuk nélkül tudjanak bármiről beszélgetni.

Forrás: Shutterstock

Andris számára fontos, hogy örömét lelje a másik fél társaságában, és úgy tudjanak időt eltölteni egymással, hogy sokat nevetnek és viccelődnek. Tudom, hogy Andris számára fontos a humor, s akkor is tudjanak nevetni a párjával, amikor mondjuk nem egy könnyű időszakon mennek keresztül, ezáltal a világ is egy picit jobb hely lesz. Egy igazi csapatjátékos képes támogatni a társát, és erős akkor is, amikor annak kell lennie egy nehéz élethelyzetben.

Ami még ezeken kívül nagyon fontos, - úgy gondolom,ez mindkét fél esetében így van -, hogy egy férfi szereti, ha a partnere szexi és képes felébreszteni benne az ősi ösztönöket. Azaz fontos a számára a kémia, ami a mozgatórugója egy férfi-nő közti kapcsolatnak.

Egy férfi olyan nőt keres maga mellé, aki mellett fontosnak és szeretettnek érzi magát, és valakit, aki figyelmes vele és támogatja őt mindenben, mellette áll nagyobb döntéshozatalok során is.  

Andris szereti, ha egy nőnek van saját élete, legyenek saját elfoglaltságai, egy hobbija, ami feltölti és amiben örömét leli. A közös érdeklődés is egy alap, de emellett nem árt, ha mindkét félnek vannak olyan kedvtelései, amiket vagy egyedül vagy a barátai társaságában is végezhet. A külön töltött idő más energiákat mozgat meg, és az énidőt sem szabad mellőznünk.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek