Nők és férfiak - tényleg annyira különbözünk?

Sokszor hajlamosak vagyunk általánosítani, hogy a férfiak ilyenek, a nők meg olyanok... A barbár férfi fejbe veri szegény nőt, a hajánál fogva becibálja a barlangjába, hogy aztán ott jól "megszeretgesse", mint egy agyatlan ösztönállat. Szerencsétlen nő pedig mit tud tenni? Hagyja magát, úgy előbb szabadul, pedig ő ezt nem is akarta!

Mese vége, mert a valóság merőben más....

Megoszlanak a vélemények a férfiak és nők különbözőségéről. Tekintettel arra, hogy lassan jön a tavasz, ideje lesz levetni az álszentség bundás kabátját, mert talán jobban hasonlít a két nem, mint azt elsőre gondolnánk. Elsősorban emberek vagyunk, csak utána következik az, hogy férfiak és nők. Emberek, akik sokszor gyarlók.

Forrás: Shutterstock

Kapaszkodjatok meg: nem igaz, hogy csak a férfiak képesek érzelem nélkül szexelni! A nőknek is ugyanúgy megy ez, mint ahogy az is, hogy végigvergődjenek egy egész éjjelt, miközben csak az jár a fejükben, hogy legyen már végre reggel! Mert az esti gyönyör varázsa pár perc alatt elszáll. Aztán csak vizslatják az aktuális orgazmusdonort az ágy másik felén, és szívük szerint valami szupererőt kérnének, hogy a falon keresztül észrevétlenül távozzanak. Elkerülve azokat a kínos reggeleket, amikor ki tudja, miért csupa hazugságot csicsergünk. Jó volt veled - igen, az az egy óra...-, hívlak majd, keressük egymást... Hát persze.

Mégsem szabad megköveznünk a másikat, mert ilyen dolgok általában nem azért történnek, mert a férfi egy szemét rohadék, a nő pedig egy ordas némber. Legyen bármekkora szívtelen szexgép is valaki, akkor is vágyik társra, és keresgéli a megfelelő párt. Azért, mert nem jön az érzelmi kattanás az első éjszaka után, még nem egy szemétláda valaki. Itt kezdődik az érzelmi intelligencia. Amikor megérted, hogy érzéseket nem tudsz kierőszakolni, mert az vagy jön, vagy nem.

A párkapcsolatok esetében - főleg, ha a megcsalásról van szó - már jobban elkülönül a két nem. A pasik hajlamosak első felindulásból félremenni, nem gondolva a holnapra, a következményekre - úgysem derül ki alapon. Ez sokuknak súlyos gyengesége, és csomagban jár velük együtt...

Forrás: Shutterstock

Ellenben, mire egy nő eljut addig, hogy megcsalja a párját, már egy egész listát fel tud sorakoztatni az indokaival. Pláne, ha gyerek is van: a nők milliószor lefuttatják a képletet a fejükben, mire más ágyában kötnek ki. Ennek ellenére azért bizony előfordul az ilyesmi, még akkor is, ha szeretik a párjukat. Esetleg olyan kapcsolatban élnek, ahol nem kapnak elég figyelmet és törődést. Talán ez a leggyakoribb oka a nők félrelépésének. A férfiak reggeltől estig dolgoznak, bemesélve maguknak, hogy azért teszik mindezt, mert mindent meg akarnak adni a családjuknak.

Pedig szerintem ezzel komoly hibát követnek el. Mert egy normális értékrendű nő sokkal szívesebben él szerényebb körülmények között, egy olyan ember oldalán, aki törődik vele, mint egy csomó haszontalan luxusvacak között, de társas magányban. Vadász pedig mindig lesz, és elég egy elhanyagolt időszak, egy gyenge pillanata, és már kész is a baj...

Meg kell találni az arany középutat, ami mindkét félnek jó. Meg kell tanulni okosan együtt élni, és okosan szeretni, hogy még csak ok se legyen más felé nézni. De ha néha a fejünket el is fordítjuk, a testünk és a szívünk maradjon a helyes irányban, és igyekezzünk ne kockára tenni mindazt, amit együtt felépítettünk!

SHE

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek