A hűséges férfi 10 parancsolata

Sanyii engem tisztelt meg az alábbi kérdés feldolgozásával: mik azok az okok, ami miatt sosem csalnám meg a feleségemet?

Így konkrétan kielemezve, még sohasem gondolkoztam ezen, de a parancs, az parancs. Így most megpróbálom összeszedni a gondolataimat, hogy valójában milyen indokaim vannak rá.

Azt a közhelyet nem is akarom leírni, hogy azért, mert szerelmes vagyok, és a feleségemen kívül más nőre rá sem tudok nézni.   

Hiszen szerelem nélkül nem ér semmit a szex! Mert habár részben igaz: nekem volt részem jó szexben, mély érzelmek nélkül is.

1. Először is hiszek abban, hogy lefelé nem csalunk

Tehát: ha szebb, lenyűgözőbb, szexibb, jobb testű nőt nem találsz, mint a párod, akkor nála kevésbé dekoratívat miért fektetnél meg? És én elég jól beválasztottam, úgyhogy eddig nem találkoztam olyan nővel, akitől igazán leesett volna az állam. Persze biztos a szerelem következtében elfogult is vagyok, és ezért is látom még szebbnek a feleségem.

2. Magas az ingerküszöböm

Habár nem mondhatom, hogy mint kalandozó őseink, végigvágtáztam egész Európán. Pontosabban nem lovagoltak meg a kontinens legjobb női, de azért szereztem annyi tapasztalatot, hogy egy sima vanília szex lehetősége nem hoz lázba. Kevés olyan dolog van, amit otthon ne kapnék meg, viszont egy másik nő megadhatná. Esetleg másik két nő. DE!

3. Nem vagyok az a titkolózós típus

Nekem nem megy a hazudozás, az alibigyártás, és mindenféle történetek kitalálása: hova megyek, mit csinálok? Van, aki számára ez biztos egy kis extra izgalmat jelent - és még fokozza is a kis kaland élmény faktorát -, de számomra borzasztó nyűg, és folyamatos lelkiismeret-furdalás lenne. Nem csak a félrelépésért, hanem a folyamatos hazudozás miatt is. Egyszerűen nem akarok hazug ember lenni.

4. Sánta kutya esete...

Habár mindenki úgy vág bele egy kis kicsapongásba, hogy biztos nem jön majd rá az asszony. Azért az esetek elég nagy részében végül mégiscsak kiderül. Azt pedig nem akarom ennek kitenni, akit igazán szeretek.

Szörnyű érzés lehet megtudni, hogy a kedvesed valaki mással is kedves, és nem emberbaráti értelemben véve. És utána azon filózni, vajon lefeküdt-e veled valaha is úgy, hogy előtte pár órával még másvalakiben volt a farka? Én ezt nem kívánnám senkinek, nemhogy a feleségemnek!

Forrás: Getty Images/gilaxia/Gilaxia

5. A megcsalás nem elfelejthető

Vannak olyan hibák, amiket ki lehet javítani. Sérelmek, amik idővel elhalványulnak. Ha félredugsz, az szerintem nem ilyen. A bizalmat egyszer lehet csak eljátszani. Utána még ha megbocsájtana is, mindig ott lapulna a kétkedés, amikor azt mondom, hogy csak átmegyek az egyik haverhoz pókerezni. Mi van, ha mégsem oda megyek? Mi van, ha megint van valakim? Azt hiszem, ez bármelyik kapcsolatot megmérgezné.

6. A feleségemnél ez válóok

Vannak elnéző nők, akik nem veszik ezt annyira véresen komolyan, és egy-két kósza numera még beleférhet náluk. Talán pont azért, mert néha ők is kikacsintgatnak. Az én feleségem nem ilyen. Én pedig nem akarom elveszíteni, ezért meg sem kockáztatom, hogy olyat tegyek, ami ezt eredményezheti. Ha ez egyszerű gyávaság, vállalom. De szerintem ez a szeretet.

7. Mert én is hűséget várok el tőle

Vannak nyitott kapcsolatok, ahol belefér, hogy akár swinger klubokban közösen gyömöszködik izzadtra idegenek testét. És a pasinak szeme se rebben, ha élete párját úgy pörgetik a nyársukon vadidegen fickók, mint egy húsvéti malacot. Na, nálam ez nem játszik. Már a gondolattól nyolc napon túli sérülést tudnék okozni valakinek. És hiszek abban, hogy csak olyat várhatok el, amit én is ugyanúgy megteszek.

8. Nem kurvázom

Sok pasinál a prostik alternatívát jelentenek. Nem kell félni, hogy szerelmes lesz, és mindent kitálal. Nem fog üldözni az érzelmeivel, nem kér számon, nem várja el, hogy elválj! Nincsenek bonyodalmak, csak az az egy óra szex.  

Én viszont nem tudnék lefeküdni úgy egy nővel, hogy tudom, csak azért nyögdécsel, és közben fejben a pénzt számolja. Én vagyok olyan rohadt önelégült, hogy szükségem legyen arra: akit leteperek, az akarja is, hogy leteperjem, sőt, ő akarjon engem szétszaggatni, mert annyira rohadtul odáig van értem! E nélkül nem ér semmit az egész.

9. Ez a menőség csúcsa!

Szerintem menő, hogy tudom: ha akarnám, fel tudnék szedni csajokat, le tudnám fektetni őket, és ennek ellenére mégsem teszem. Habár a férfi ismerőseim egy jelentős hányada balfasznak tart emiatt, én mégis büszke vagyok magamra. Mert úgy gondolom, hogy egy férfinak érték, ha van jelleme, és a hűség, megbízhatóság nagyban része ennek!

10. Nem teremtek rá lehetőséget

Ez tulajdonképpen már inkább az előzőek következménye, de mégis egyben indok is. Hiszen azzal, hogy "nem közeledem más nőkhöz, férfiként", a lehetőségeimet is minimalizálom. Hiszen - az esetek nagy részében - azért lefektetni valakit nem két lépésből áll.

Fel kell építeni odáig a kapcsolatot, hogy szét akarja tenni nekem a lábát. Én ebben olyan vagyok, mint a jó munkásember, az alap ásása helyett inkább elmegyek sörözni.  

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek