40+-os nő vagy? Még simán lehetsz akár szupermodell is!

Egy most induló magyar modellügynökség üdítően rendhagyó célkitűzéssel jelent meg a piacon: 40 év fölötti nőket foglalkoztatnak. Ez komoly áttörést jelent, hiszen a modellszakmában eddig leginkább a tizen-huszonéves korosztály érvényesülhetett.

Úgy tűnik, egyre inkább begyűrűzik kis hazánkba egy olyan szemléletváltás, ami a fiatalok mellett elismeri és érvényesülni hagyja a negyven pluszos nőket. Ez pedig nem csak a divat szempontjából fontos - jóval nagyobb jelentősége van. Mert minden ilyen kezdeményezéssel egyre jobb úton haladunk a normális élet felé, ahol nem egy mesebeli világ hazug csodáit akarják lenyomni a torkunkon, hanem a valóságot mutatják meg.

Olyasmi után vágyakozni ugyanis, ami megvalósíthatatlan, csak depressziót és keserűséget szül. A szépségnek számtalan formája van, de hiába vágyunk csak az egyikre - idővel mindenki megöregszik. Szuper, ha végre "hivatalosan" is elismerik, hogy ez nem tragédia.

Persze, nincs azzal semmi baj, hogy a reklámok és a kifutók tele vannak fiatalokkal. A fiatalság legtöbbször már önmagában is szép, miért ne mutathatnánk ezt meg? Ám ettől függetlenül nem szabad a többi korosztálynak sem hátrányt szenvednie. Hiszen a világ tele van szép, sikeres és magabiztos középkorú nőkkel, akik koruk előrehaladtával cseppet sem lettek kevésbé vonzóak. Mert a szépség és a kisugárzás nem olyan dolog, amit néhány meglévő ránc semmissé tehet.

Már az amerikai filmipar is régen felismerte, hogy a bombanő szerepét nem csak 20 éves lányok játszhatják el. Angelina Jolie (43), Jennifer Aniston (50) vagy Julia Roberts (51) a mai napig hitelesen hozzák a filmekben a végzet asszonyát, férfiak százezrei rajonganak értük. Ami pedig ennél is jobb: a valóságban legalább olyan elbűvölőek, mint a filmekben...

Forrás: Collection Christophel/© Black Bear Pictures / 30West / Color Force/Mark Schafer

A hazai médiában szintén számtalan dögös 40+-os csajt láthatunk, akik nemcsak a szakmai területükön nyújtott teljesítményükkel tűnnek ki, hanem nőiességben is verhetetlenek. Sőt, nem is muszáj a médiával példálózni - elég kilépnünk az utcára. Szóval, hajrá, 40 év fölötti nők! Úgy tűnik, egyre inkább elismeri a világ, hogy bármit letehettek az asztalra - bármilyen területen!

Az öregedés nem egy kórság, hanem egy természetes folyamat, aki pedig elbűvölő, az bármilyen életkorban az lehet. Senkinek nem száll el a tehetsége az évek előrehaladtával: igenis, akarunk 40-50 feletti műsorvezetőket, modelleket, reklámarcokat, szakembereket! Egy 40-es nő már rengeteg mindent letett az asztalra. Számtalan tapasztalat, felismerés érte - túl van száz hibán és tanulságon, buktatókon, örömön és bánaton.

Jó esetben megtalálta a párját, és túljutott a gyereknevelés azon szakaszán, ami egy időre teljes embert követel. Az energiái tehát ismét szabadok. Vesszenek semmibe a képességei - így akár a szépsége és a nőiessége - csak, mert több gyertya van a szülinapi tortáján?

Szóval, hölgyeim, az ajtók egyre inkább kitárulnak. Nem kell mást tennünk, mint élnünk vele. Ez a fiataloknak is jó, hiszen végre egy 18 éves modellnek sem kell azon rettegnie, hogy 26 évesen kiöregszik a szakmából. Az átlag tininek sem kell arra törekednie, hogy eszét vesztve próbáljon mindent belezsúfolni huszonéves koráig az életébe, mert 40 felett már úgyis lehúzzák a rolót. Az élhetőbb, valóságközelibb világhoz mindig apró lépésekkel kerülünk közelebb. Hiszitek vagy nem, akár egy ilyen modellügynökség is lehet az egyik. ;-)

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?