Ne legyél egy pasinak se cserejátékosa, se ego növelője!

Habár manapság könnyű ismerkedni az online térben, mégis sok buktatója lehet. Hiányoznak a valóságban átélhető személyes impulzusok, írásban sokkal nehezebb érzelmeket közvetíteni, és nehezebben vesszük észre, ha valaki csak szórakozni akar velünk...

Nőként sok olyan pasiba bele lehet futni, aki csak meg akar fektetni. Nekik elég egyértelmű és relatíve könnyen felismerhető az indítékuk. Viszont vannak olyan férfiak, akiknek LÁTSZÓLAG komoly szándékaik vannak, nem akarnak elsietni semmit, nem támadnak le azonnal - emiatt kifejezetten szimpatikusak lehetnek.

Aztán ez a kedves, finom fokozatosság egyre inkább átalakul időhúzássá. Már nem úgy tűnik, hogy nem akar ajtóstul rontani a házba, hanem mintha be sem akarna lépni. De miért torpan meg valaki az ismerkedésnek egy olyan szakaszában, amikor még valójában semmi sem történt? Miért elég neki az, hogy csak üzenetekben beszélgettek, flörtöltök, de személyesen sosem találkoztok? Ennek több oka is lehet:

  • Talán nem valódi profilról írogat, és nem akarja, hogy meglásd a maga természetes valójában. 
  • Vagy párkapcsolatban él, és csak egy kis színt akar vinni az életébe, elég neki, ha kap egy kis figyelmet, és tuningolhatja az egóját.
  • Esetleg egyszerre több csaj is van a képben, és te vagy a tartalék játékos, ezért figyel arra, hogy ne szakadjon meg köztetek a beszélgetés. Mindegy, mi az oka, az biztos, hogy neked nem erre van szükséged.
Forrás: Shutterstock

Intő jelek, hogy csak az idődet pazarlod:

1. Nem akar találkozni

Már hetek óta napi szinten beszélgettek, és még mindig szó sem esett a személyes találkozóról. Oké, lehet, hogy kezdődő távkapcsolatról van szó, de én biztos vagyok benne, hogy ha egy férfi akar tőled valamit, akkor ilyen esetben is kihasznál minden lehetőséget, hogy közelebb kerüljön hozzád. Például írogatás helyett videóhívást kezdeményez. Elkezdi tervezgetni a hosszú hétvégés szabadságát, és utánanéz a repülőgép- vagy vonatjáratoknak.

2. Elkezd mentegetőzni

Olyan nagyon sokat dolgozik, komoly üzletember. - Hidd el, aki nagyon elfoglalt, tutira van egy határidőnaplója, és előre tervez. Csak éppen nem veled. Nem valószínű, hogy ez majd hirtelen megváltozik. Aki az elején sem tesz érte, hogy bevágódjon, az később sem fog.

Csak óvatos, fél közel kerülni, mert sokat csalódott! - Őszintén, szükséged van valakire, aki lelkileg reccsent? Aztán majd téged fog bántani az összes csalódása miatti bizalmatlanságában, és te leszel az, aki nem érti az ő bonyolult lelkét (noha valószínűleg a Föld összes lakója csalódott már minimum egyszer). Bátorságnak hívjuk azt, amikor valaki fél, mégis cselekszik.

3. Egyetlen közös programotok a chat

Az is csak akkor, amikor ő akarja. Van, hogy magyarázat nélkül eltűnik, napokig nem válaszol, aztán ugyanúgy írogat, mintha mi sem történt volna. Te pedig állandóan a mobilodat nézegeted, és képes vagy akár a programjaidat is lemondani, és otthon maradni esténként, hátha aznap még csetelgettek pár órát. Egész nap nem jelentkezett, de még alváshoz sem némítod le a telefonodat, hátha ír.

Ha már itt tartasz, akkor kérlek, töröld ki az elérhetőségét! Most. Mert csak hülyét csinálsz magadból. Ha már most nyilvánvaló, hogy nem számítasz neki igazán, akkor a jövőben sem számíthatsz nagyobb figyelemre.  

Nyitókép: Shutterstock