Nem szerelmes belém a férjem - bezzeg az exébe az volt!

Fogalmam sincs, mit tegyek. Két héttel ezelőtt még boldog voltam, de mára minden felborult. Megtudtam, hogy a férjem nem szerelmes belém...

Három éve vagyunk házasok Zsoltival. Mindig is a szűkszavú, western filmbe illő macsókért rajongtam, így nem zavart, hogy az érzelmek kifejezése nem az erőssége. Eleinte persze vártam, hogy szerelmi vallomást tegyen, de valahogy sosem került rá sor. Végül elfogadtam, hogy nem szavakban fejezi ki az irántam való szerelmét, hanem tettekben. A tetteiből pedig egyértelmű volt, hogy komolyan gondolja a kapcsolatunkat: fél év után eljegyzett, hat hónapra rá pedig feleségül vett.

Az elmúlt évek boldogságban teltek - én legalábbis azt hittem... Közös hobbikba fogtunk, utaztunk, néhány hónapja pedig belevágtunk a babaprojektbe. Ha véletlenül nem olvasom el egy levelezését, ma is abban a tudatban lennék, hogy minden rendben. Csakhogy egy este nem lépett ki a Facebook fiókjából, amikor fürdeni ment, én pedig véletlenül megláttam, amit az egyik barátja üzent neki: "Én akkor sem bírnám szerelem nélkül, ahogy te."

Elöntött a kétségbeesés. Nem tudtam mire vélni, mit jelenthet ez, így remegő kézzel visszagörgettem az üzeneteket. Végigolvastam az egész beszélgetést. A kapcsolataikról volt szó, és Zsolt azt írta, sokkal jobb neki így, hogy nem szerelmes belém. Az előző barátnőjébe az volt, és ki volt szolgáltatva az érzelmeinek...  

Forrás: Shutterstock

Sírva indultam a fürdőszobába, hogy magyarázatot kérjek tőle. Zavartan hallgatott egy ideig, végül bevallotta, hogy tényleg nem szerelemmel szeret. Győzködni kezdett, hogy nincs ezzel semmi baj: az előző menyasszonyába bele volt zúgva, mégsem működött köztük a dolog, ezzel szemben a mi kapcsolatunk harmonikus. Szeret velem lenni, mert jó természetem van, a szex is kiváló, így sosem vágyna más nőre vagy másfajta életre.

Én azonban úgy érzem, hogy ez egyáltalán nem normális dolog. Hogyan maradjak egy férfi mellett, aki csupán praktikus megfontolásokból van velem? Mi lesz, ha egyszer csak szerelemre lobban egy másik nő iránt? Tényleg olyan apával vállaljak gyermeket, aki pusztán "kellemesen" érzi magát velem?  

Összetörtem. A válást fontolgatom, de nem tudok végleges döntésre jutni, hiszen - szemben vele - én szeretem, méghozzá igaz, lángoló szerelemmel... Ő pedig egyre tanácstalanabb és zavartabb. Szerinte felfújom a dolgot, és csak lovagolok a szavakon. Az a benyomásom, hogy tényleg nem akar elveszíteni, mégsem bírok megnyugodni. Amint hozzám ér, eszembe jut, hogy ő nem érzi azt, amit én. Elkap a sírás, és elhúzódom tőle... Megalázott és csalódott vagyok.

Mellette maradjak, vagy elhagyjam?

Laura történetét Greta May jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek