A Molnár Gusztáv-ügy margójára: a szexchat is megcsalásnak számít?

Az elmúlt néhány hónap egyik legmegdöbbentőbb celebszakításának lehettünk szemtanúi, mikor napvilágra került, hogy Molnár Gusztáv és kedvese, Fazekas Vivien elválnak.

Régóta ismert, hogy a színész komoly alkoholproblémákkal küzd, és bár nagyjából egy hónapig elvonóra járt, nemrég saját felelősségére távozott onnan. Az azonban mindenkit sokkolt, hogy gyógyulását támogató rekreációs programját egy felettébb megosztó kiegészítő tevékenységgel, szexchateléssel egészítette ki.

Erre úgy derült fény, hogy míg Guszti a rehabon töltötte az idejét, Vivien kezelte a közösségi oldalait, tehát minden egyes pikáns üzenetváltásnak szemtanúja volt. Bár a nő eleinte úgy nyilatkozott, hogy a nehézségek ellenére kitart férje mellett, az őt ért megaláztatások miatt végül úgy döntött, szingliként kezd új életet kisfiával.

A kettejük kálváriájáról szóló cikkek alatt természetesen rengetegen megfogalmazták véleményüket, többek között azzal kapcsolatban is, hogy válóok-e az online félrekacsintgatás. Valaki azzal érvelt, hogy testiség híján a hűtlenség megbocsátható, ám az is kiderült, hogy sokan nem ebben mérik a párkapcsolati korrektséget.

Én úgy gondolom, hogy minden olyan intim tevékenység megcsalásnak számít, ami a partner háta mögött történik, legyen az egy egyszerű beszélgetés egy másik nővel, vagy épp közös önkielégítés videón keresztül. Amikor két ember komoly párkapcsolatba kezd, ideális esetben létrejön köztük egy bizalmi viszony, mely az őszinteségen és a nyílt kommunikáción alapul. Ha egy férfi pontosan tudja, hogy amit művel, az összetörné, vagy legalábbis erőteljesen kiakasztaná a párját, mégsem fogja vissza magát, épp ezt a bizalmas egységet ássa alá viselkedésével.

Forrás: Shutterstock

Aláírom, hogy hihetetlenül nehéz lehet a pasiknak megálljt parancsolni természetes ösztöneiknek, hisz nap mint nap ezernyi izgató impulzus éri őket az online világban. Egy kirakott cici itt, egy popsivillantás ott, és már tombolnak is a hormonok – ez számomra teljesen érthető és elfogadható, de én elég egyedi felfogással viszonyulok a párkapcsolatokhoz, a nők többsége pedig nem így gondolkodik.

Bármilyen fájdalmas is realizálni, egy férfinak még akkor is imponálni fog a vadidegen nők szexuális érdeklődése, ha amúgy szereti élete párját, pláne, ha olyan instabil állapotban van, mint amilyenben Guszti tengődött az elvonón. Épp ezért borzasztó nehéz a sztárfeleségeknek folyamatosan nyomon követni partnerük viselt dolgait az interneten – megkockáztatom, teljességgel lehetetlen, hiszen a bizonyítékok néhány koppintással eltüntethetőek.

Nekem nem tisztem pálcát törni Gusztáv felett, nem ismerem személyesen és szerencsére hasonló cipőben sem jártam még, mint ő. Azt viszont mindenképp érdekesnek tartom, hogy azok után, hogy lelkileg terrorizálta feleségét, valamint nyíltan elárulta a házasságukat, még megfordult a fejében, hogy a kapcsolatuk valaha újra működőképessé válhat. (Ugyanis Vivien bejelentése után foggal-körömmel kezdett kaparni azért, hogy megmentse frigyüket, ami sokak szerint hamvába halt próbálkozásként hatott.)

Egy szó, mint száz: hiába nyugtatják magukat azzal egyes férfiak, hogy amíg fizikailag nem érnek vágyaik tárgyához, addig nem estek a csalfaság bűnébe, ez nem ilyen egyszerű. Sokan inkább titokban elégítik ki egyedi vágyaikat online, hiszen, amit a kedves nem tud, az nem fáj neki. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad – gondolják. Más kérdés, hogy meddig áll el egy belülről rohadó káposzta...

Nyitókép: Shutterstock