hűtlenség kibeszélő megcsalás házas foglalt
Te hogy fogadnád egy olyan személy közeledését, akiről tudod, hogy kapcsolatban él? Vajon van ebben különbség a két nem között? Szerintem a nők általában másképp reagálnak, mint a férfiak.

Természetesen egy szórakozóhelyen nincs minden férfi homlokára írva, hogy van-e barátnője. És persze vannak olyan férfiak, akik gyakran ki is használják az "információhiányt", és gondolkodás nélkül próbálkoznak, ha éppen kimenőt kaptak otthonról, esetleg elutazott az asszony vagy a barátnő. Egy ilyen szituációban kevésbé derülhet ki a csúf igazság. Még a hálószobáig, vagy azon túl is eljuthatnak, mire kibukik, hogy a hódító bizony tilosban jár.

De ne szaladjunk ennyire előre! Tegyük fel, hogy egyértelmű, hogy az adott férfinak van barátnője, vagy akár felesége, és így próbálkozik egy másik nőnél. Szerintem a nők java élből elutasítja az illetőt. Persze, ha egy ellenállhatatlan vonzerővel megáldott férfiról van szó, akkor van olyan nő, aki beadhatja a derekát. De nem felhőtlen örömmel, hanem dilemmák és kétségek közepette. Úgy gondolom, a nők egyenesen stigmát aggatnak egy férfira, aki a barátnője, felesége háta mögött ismerkedik.

Jól ismerik az ősi mondást: aki veled megcsal valakit, az téged is meg fog csalni.

Lássuk a másik nemet: a férfiak már sokkal megengedőbbek. Persze, mi is hajlamosak vagyunk megbélyegezni egy nőt, aki éppen velünk csal meg valakit, de szinte gondolkodás nélkül igent mondunk, ha ránk mosolyog a szerencse. Vagy legalábbis jelentősen ritkábban kezdünk el dilemmázni.

Forrás: Shutterstock

Egyszerűen más a két nem programja. Más az evolúció adta "szoftver", amivel működünk. A nők lelkében tipikusan jelen van a családalapítás lehetősége, már egészen fiatalon is azt vizsgálják, hogy vajon mennyire alkalmas családapának egy férfi. Ha azt látják, hogy gátlástalanul félrelép, akkor máris rásütik a megbízhatatlanság, a "családalapításra alkalmatlanság" levakarhatatlan bélyegét.

Ezzel szemben a férfiakat tipikusabban motiválja az, hogy minél több nővel és minél többször szexeljenek. Hiszen így követik a természet parancsát, szaporodnak, továbbadják a génjeiket. Természetesen a modern világban - ideális esetben - ez már nincs így, de sok férfi (pontosabban sok hím) nem gondolkodik azon, hogy hogyan fognak felcseperedni az utódai.

Ezért egy férfinál sokkal könnyebben állhat elő olyan helyzet, amikor csak arra koncentrál, hogy meglegyen a szex - semmi más nem számít. Bizony ezt az ősi késztetést nem könnyű felülírni (de legkevésbé sem lehetetlen). Ennek megfelelően sokkal több férfi mond gondolkodás nélkül igent a "harmadik fél szerepére", mint ahány nő tenné - ugyanolyan feltételek és körülmények mellett.

Persze akár kapcsolatban élünk, akár házasságban, félrelépni nem szép. Aki félrelép, az nemcsak a másikat nem tiszteli, de önmagát sem!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.