Szeretlek örökké, de kövéren már nem fogok lefeküdni veled

Én egyszerűen képmutatónak érzem azt, amikor valaki azt mondja, ha meghízol, én akkor is ugyanúgy foglak kívánni, a belső számít, nem a külső. Na, persze! Meg a nagy francokat!

A külső megfog, a belső megtart. Így szól a mondás. De mi a helyzet a szexuális vággyal? Hibáztatható a párod, ha már nem akar veled annyit és úgy szexelni, csak mert, te elhíztál? Szerintem nem! És most jöhetnek azok a bizonyos kövek, nem érdekel.

Elhíztál, mert boldog vagy...

A kapcsolati egyensúly valóban eredményezhet súlygyarapodást, hiszen a stressz, a szorongás, az aggódás a legtöbb embernél étkezési zavarok formájában ütközik ki. Persze, ez nem ennyire egyszerű, de a lényeg, hogy számtalan pár esetében megfigyelhető a közös hízás.

Míg egyedülálló vagy, kint vagy a „piacon" a lehető legjobb formában szeretnél lenni, hiszen a külső fog meg, ugyebár. De mégis, mit gondolsz, ha 55 kilósan indítottad be a kedvesed libidóját, az majd 70-nél is ugyanúgy fog működni?

Neked teljesen rendben van, ha melletted a párod elengedi magát? Csak mert boldog? Nekem nagyon nem!  

Ez egyfajta megalázása is a másiknak, hiszen azt közvetíted, „már megszereztelek, és innentől semmit sem kell tennem azért, hogy meg is tartsalak".

Tök szuper, ha a hatalmas, átbeszélgetős séták helyett a sorozatok és a nagy vacsorák veszik át a helyüket, de mellette bizony edzeni is kell, hogy mindketten formában maradjatok.

Személy szerint én aggódni kezdenék, ha a szerelmemen azt látnám, eltűnnek a karizmai, a mellkasa ellaposodik, a pocakja meg egyre csak nő. „Miért nem akar már nekem tetszeni? Nem vagyok elég fontos neki, hogy elhagyja magát?"

 

Forrás: Shutterstock

Azt várom el, amit az elején is kaptam, és viszont. Sőt, a legjobb, ha mindketten még jobban odafigyelünk a megjelenésünkre a kapcsolaton belül, hiszen ezzel a szavak mellett tettekkel is éreztetjük, mennyire fontos a másik.  

Elhíztál, mert beteg vagy

A legtöbb ember kifogása a hízásra valamilyen kórkép. Pajzsmirigyzavar, autoimmun betegség, inzulinrezisztencia... stb. A kifogás szót itt azért használom, mert van, hogy ezek nincsenek is diagnosztizálva, egyszerűen csak sokat olvastak róluk, felfedeztek magukon pár tünetet, és ezzel el is intézték a dolgot. Nem szép valami mögé bújva leplezni a lustaságot és a „sz*rok rá, inkább bedobok még egy adag tésztát" hozzáállást.

Elhíztál, mert gyereket szültél

Az anyaság az egyik legjobb magyarázat a plusz 10-20 kilókra. Megasszonyosodtál, ugye? Na, ne már! Nem kell zabálni terhesség alatt, sőt, ha az orvosod másképp nem rendeli, még mozogni is lehet. Így nem fogsz magadra gyűjteni zsírpárnákat. De, most mondok valami nagyon furcsát: a szoptatás után bizony biztonsággal lehet edzeni, diétázni! A baba mellett is!

Tedd meg magadért és a párodért!

A párkapcsolaton belüli elhízás elkerülése vagy a felszedett kilók leadása, a testünk jobbá tétele több szempontból is fontos:

  • jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, ami életünk valamennyi területére hatással lesz
  • kívánatosak maradunk / leszünk a párunk számára, a jó szexuális élet pedig nagyban hozzájárul a hosszú távú boldogsághoz
  • joggal várhatjuk el a társunktól, hogy ő is odafigyeljen magára, hiszen nekünk is jogunk van minimum azzal a férfivel ágyba bújni, akit egykor megismertünk.

Ne éljünk se hazugságban, se önámításban, a plusz kilók igenis tönkretehetik a szexuális életet, még hatalmas szerelem mellett is!

Nyitókép: Shutterstock