Az online társkeresők lúzerei

Az online társkeresés bugyraiban elmerülve napról napra úgy érzem, hogy teljesen eltévedtem ebben a zűrzavaros világban.

Itt gerinc és bűntudat nélkül ismerkednek, "udvarolnak" és flörtölnek a pasik, miközben egyik beszélgetésből a másikba ugrálnak - majd eltűnnek nyomtalanul az éterben. De ha mégis randira kerül sor, akkor sem sokkal fényesebb a helyzet. Íme, néhány azok közül, akikhez személyesen volt (bal)szerencsém.

Az önző manipulátor

Annyira mély benyomást tesz rád, hogy még a véleményedet is átalakítod, csak, hogy bejöhess neki. Egyszerűen hipnotizál, és nem tehetsz ellene semmit. Ha találkozóról van szó, kizárólag azt nézi, hogy térben és időben neki ideális legyen - másodlagos a te akaratod. Persze annak a nőnek, aki élvezi az irányítást, ez nem lehet akkora gond.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/MandicJovan/Mandicjovan

A tapadós

Nem rinyálás, nem picsogás, de ha egy férfi minden percben ír, hív vagy más módon keres, az sokkal inkább taszítóan hat rám. Hiszen így nem adunk időt annak, hogy történjen valami, amit ki tudunk vesézni két telefonbeszélgetés és egy Viber üzenet közben. Jó dolog, hogy ennyire elkötelezte magát, de egy nőnek legalább annyira szüksége van levegőre és személyes térre, mint egy alfahímnek.

Még nem is látott, de már teherbe ejtene

Ahogy összedob titeket egy online randi app, a tizedik mondatnál már a baba témáról beszél. Pontosabban arról, hogy ő nem akar elriasztani, de hamarosan már gyereket szeretne. Majd két mondattal később kifejti, hogy már biztosan te vagy az a bizonyos lány, aki a legalkalmasabb erre a feladatra. Aha, köszi, azért én még adtam volna 200 sort és 20 találkozót magunknak, mielőtt ez a mondat elhangzik...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/YakobchukOlena/Yaroslav Astakhov

Aki számára az idő relatív

Nem lehet mindenki pontos, mint a svájci óra, és előfordul, hogy a közlekedés is keresztbe húzza a számításokat. Ez egyszer belefér. De ha már rabolod a másik idejét, akkor illene a késésről tájékoztatni őt. Már csak azért is, hogy ha az első benyomás nem sikerült jóra, legalább ne legyen borzasztó. De ha valaki húsz perc késés után csak annyival magyarázza a dolgot, hogy "Bocs, késős típus vagyok.", az már a bunkóság csúcsa!

Anyával élek, kiskirály vagyok, és ne legyek kemény?

Szerintem sok békát le lehet nyelni vagy meg lehet csókolni, de az örök kiskirállyal nehéz mit kezdeni. Nem egy hollywoodi film parodizálta már ki a helyzetet, amikor Tódorka 30 évesen még otthon él, és azon gondolkozik, hogyan lehetne ezt így folytatni legalább még 5 évig. Tök egyszerű a dolog, számára nagyon kényelmes, hogy kiszolgálják: az anyja a háztartásban, a barátnője az ágyban.

Így lehet BMW-je, amivel villog, jut pénze nyaralásra, szórakozásra, menő cuccokra - és nem érti, mi ezzel a probléma. Hiszen az anyukája az alsó szinten lakik a macskáival, külön bejárattal - és mellesleg egy tündér. Szóval tulajdonképpen teljesen önálló életet él. Aha, értem, kérem következőt!  

Az elérhetetlen

Az Adonisz, aki maga a gyönyör, a legszebb testű félisten, aki ráadásul művelt, jól öltözik, finom az illata, és még az egzisztenciája is rendben van - tényleg, tökély. Csak éppen alig lehet elérni, szinte soha nem ér rá egy találkozóra, és nagyon ritkán telefonál. Igen, nem kizárt, hogy rajtad kívül mással is szimpatizál. Ez az a helyzet, ami minden nőben beindítja a komplikáló generátort.

Miért nem keres, kivel lehet, mit csinálhat, hány nőt szédíthet még?

Aztán, ha összejön a randi, mellette sosem érezheted, hogy tökéletes a sminked, a ruhád vagy elég lapos a hasad. Pedig valójában ő is csak a te fejedben tökéletes. Ha pedig nagyon eluralkodik rajtad a megfelelési kényszer, akkor kapj észbe, és ne told túl csupán az ő kedvéért!

Nyitókép: iStockphoto