Férfiválasz: Íme, itt vannak a "túl magas" férfi elvárások!

Nemrég szerkesztőségünk különösen bájos kolleginája arról írt, hogy mik a mai nők "túl magas" elvárásaia férfiakkal szemben. A cikket elolvasva egyet kellett értenem minden egyes ponttal, viszont férfiként úgy éreztem, az egyensúly kedvéért meg kell írnom a "másik oldal" véleményét is.

Kezeld méltósággal a problémáidat!

Társadalmi elvárás, hogy mi, férfiak, az élet nehézségeit tudjuk úgy kezelni, hogy a viselkedésünkkel ne helyezzük át a terhet a másikra. A nők esetében viszont elnézőbbek vagyunk, pedig a férfiakra sem hat jól, ha valaki folyamatosan szentségel és méltatlankodik, dühöt és keserűséget áraszt magából. Tanuld meg higgadtan előadni a problémáidat! Ha tudunk, akkor örömmel segítünk. De a hisztéria egyáltalán nem szexi, a kapcsolatot pedig módszeresen pusztítja.

Éreztesd, hogy kellek neked!

A férfiak élete sem mindig könnyű, viszont szinte bármilyen nehézségen átsegít, ha azt érezzük, hogy kellünk nektek, örömet okoz minden alkalom, amikor láthattok. Szóval légy kedves és szeretetteljes, legyen a társad "A férfi" az életedben - és ha lehet, éreztesd is ezt szavakkal és tettekkel egyaránt! Ha nem tudsz már őszintén megölelni, akkor légy egyenes, és szakíts!

Ne provokálj feleslegesen!

Tény, hogy egy bizonyos mértékig a vita még jót is tesz egy kapcsolatnak, a feszültség könnyen átcsaphat érzelmi, testi vonzalomba. Viszont feleslegesen, ki tudja, milyen mögöttes okból ne érd el, hogy veszekedjünk! Inkább nézz magadba, találd meg a frusztráció valós okát, és beszéljünk arról!

Ne féltékenykedj!

Ha humoros, játékos formában teszed, az lehet bájos, viszont a túlzásba vitt, értelmetlen (jó eséllyel önbizalomhiányból eredő) féltékenykedésnagyon fárasztó. Ne vidd túlzásba, mert sokat ártasz vele a kapcsolatnak!

Legyél önálló!

Legyen stabil bevételi forrásod, ezzel tiszteletet váltasz ki egy férfiból. Tény, hogy szeretünk rólatok gondoskodni, viszont nem mozgó ATM-ként szeretnénk élni az életünket.

Forrás: Shutterstock

Legyen ambíciód!

Tévhit, hogy a férfiak nem szeretik, ha egy nőnek van karrierje, netán nagy céljai. Legfeljebb a sikertelen férfiak érzik így, de sokunknak kifejezetten imponál, ha sokat dolgozol az álmaidért. Ezzel szemben, ha szinte semmi sem érdekel, és nem is akarsz egyről a kettőre jutni, veszítesz a vonzerődből.

Tudj kommunikálni!

Legyél képes értelmes beszélgetést, vitát folytatni velünk, legyen saját véleményed, állj ki magadért! Érvelj, de csak észérvekkel, ne vagdalkozz! Egy okos nő kifejezetten szexi.

Ne tekints rám istenként!

Lásd a hibáimat is, ne ajnározz, érd el, hogy fejlődjek abban, amiben fejlődnöm kell! Egy komoly kapcsolat célja az, hogy mindkét fél önmaga lehető legjobb verziójává váljon, egymás segítségével.

Kezeld diszkréten a biológiát!

Nőnek lenni nem könnyű, a természet különösen sok nehézséget adott nektek. Viszont ha én képes vagyok arra, hogy diszkréten kezeljem a biológiai szükségleteimet, adott esetben betegségeimet, akkor kérlek, te se hagyd szanaszét a lakásban a tisztasági betét darabjait!

Értsd a férfi-nő kapcsolatokat!

Egy bizonyos kor után az ember kezdi kívülről látni a férfi-nő kapcsolatok dinamikáját és működését, ezt neked is tisztán kell látnod. Legyél képes túllépni önmagadon, felülemelkedni, fogadd el, hogy nagyon különbözőek vagyunk, de nem ellenfelei, hanem kiegészítései vagyunk egymásnak.

Nyitókép: Shutterstock