Már mindenem van az edzéshez, csak motivációm nincs...

Most ne menjünk bele, hogy a karanténok alatt felszedett plusz kilókat miért is tartogattam az idei nyárig, ahogy abba se, miért épp most jutott eszembe összedobni valami bikini bodyra emlékeztető alakot. A lényeg az elhatározás, nem?

Életem során rengeteg testmozgás formát kipróbáltam már, de valahogy egyiknél se tudtam lehorgonyozni.

 • Futás? – Egyszer majdnem lefutottam egy fél szigetkört, de jobban élveztem azt a két cigi szünetet, amit beiktattam közben. Csak néztem, ahogy a többi ember fut, folyt a Duna, ez számomra jobban hozta a kellemes érzést, mint amikor ütemesen haladtam a futópályán. Sztornó!
 • Aerobic, fitnesz? – Ennek több esélyt adtam, mind csoportos óra volt, ami már önmagában rendkívül zavart. Egy kis teremben lihegni, izzadni a többi nővel, közben meg üvölt a zene, ami kicsit sem tetszik, egy önmagát edzőnek kikiáltó ember pedig csak tolja, csak tolja az arcomba, hogy még egy kör, meg magasabbra vagy épp mélyebbre. Nem, nem és nem! Sztornó!
 • Jóga? – Annyira szerettem volna én is jógás csaj lenni, de szerintem még nem elég érett a lelkem az efféle mozgás és átszellemülős dologhoz. Mondjuk egyszer nagyot jót aludtam közben. Sztornó!
 • Kerékpár? – Mikor utoljára ültem bringán, egy rövid szakaszon is képes voltam vállal levenni egy oszlopot, majdnem beesni egy autó alá, valamint letörni a körmömet – ez utóbbira azóta is keresem a választ. Sztornó!
 • Görkorcsolya? – Egyszer azt álmodtam, hogy szuperül görkorizom, aztán felébredtem. Sztornó!
 • Roller? – Elterveztem, hogy rollerrel fogok dolgozni járni – a rendes hajtóssal, nem az elektromossal -, de az iroda messzebb költözött, én meg addig egyszer sem mertem elindulni vele, szóval ez is, sztornó!
 • Edzőterem? – Még ez tetszett a legjobban, egyhuzamban letoltam belőle 4 hónapot. Fülemben a saját zeném, tolom a súlyokat... meglehetősen élvezetes volt. Ám a terem, ahová jártam sajnos bezárt, és elkerültem egy igen közkedvelt helyre, ahol több volt az önmagát fotózó nő, mint a rendesen edző. Ráadásul mindig sokan voltak, nehezen lehetett így szetteket csinálni, szóval dobbantottam az egész műfajt. Sztornó!
Forrás: Shutterstock

Maradt tehát az otthoni edzés. Ingyen van – vagy mégsem? – és akkor csinálom, amikor nekem tetszik.

Mióta eldöntöttem, hogy itthon fogok edzeni, letöltöttem már három edzős appot a telefonomra, vettem két új sportmelltartót, ugrókötelet, kétféle gumiszalagot, egy fellépőt, bokasúlyt, kézi súlyzókat, jógaszőnyeget... ennek fél éve, és van, amit még ki se próbáltam.

Na, de most! Nati, emeld fel a seggedet, és kezdj el mozogni, mert:

 • nem tudsz felvinni a negyedikre egy hatos pakk ásványvizet - mi lesz, ha elromlik a lift?
 • olyan lapos a feneked, hogy már te sem találod, hiába keresed
 • a pasid teste, mint egy Adoniszé, a tiéd meg hát, jobb esetben is Medúzáéra hasonlít
 • gyakorlatilag csak haspólókat lehet kapni, neked meg kellene egy-két új felső
 • nem biztos, hogy idén is találsz a Balatonnál olyan kihalt részeket, ahol senki sem láthat meg bikiniben
 • ja, meg persze egészségesebb, energikusabb leszel

Szóval én most eldöntöttem, hogy legkésőbb következő hét szerdáig összeállítom az otthoni edzéstervemet...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek