Miért elfogadottabb a gyilkolás, mint a pucérság?

Nektek is feltűnt már, hogy milyen furcsán működik a cenzúra? A filmekben és sorozatokban az erőszakot sokkal nyíltabban mutatják, mint a szexualitást, vagy csak magát a meztelen emberi testet. Felmerül a kérdés, miért fél a média a ciciktől? Miért van az, hogy elfogadhatóbb az erőszak, a gyilkolás, a vérengzés, mint a pucérság?

Sima kis 16-os karikával végignézhetjük, ahogy az akcióhős lelövöldöz egy fél várost, fejeket és végtagokat csap le könnyed mozdulatokkal, közben mosolyogva fütyörészi az örömódát, majd az ellensége kiontott beleivel ugrálókötelezik - vagy ugrálóbelezik? Majd amikor szíve egyetlen szerelmével egy fenomenális, egész éjszakán át tartó szeretkezésben beteljesülhetne kapcsolatuk, a kamera elmenekül. Elbújik valahol a szoba sarkában, és távolról, hátulról szemérmesen vet csak pár pillantást az egymással szemező párra. A következő kép pedig már az, ahogy bágyadt arccal fekszenek egymás mellett betakarózva, a gyűrött ágynemű között.

Forrás: iStockphoto

Vagyis, pontosabban csak a nő van nyakig elbújva a paplan alá - úgy tűnik, csak ő fázik. Hiszen a férfi az egész filmet félmeztelenül, bedurrantott izmokkal, leolajozva tolta végig, és ehhez most is ragaszkodik. Nem tudom, ki hogy van vele, de én a valóságban, többször láttam embert - leginkább nőket - meztelenül, mint lelőve, lefejezve.  

Mondhatnám, az arány az egyik oldalon megszámlálhatatlan, a másikon nulla. És ezeknek a 99 százaléka kellemes élmény volt, vagy maximum semleges. Viszont ha előttem darabolnának fel egy fickót, biztos rohadtul ki lennék bukva utána. Még ha nem is megyünk el ennyire a szélsőségekig, a fiatalkorúaknak szóló műsorokba abszolút belefér, ha megvernek valakit, viszont egy félmeztelen nő látványa elképzelhetetlen, 18-as karikát neki! Ez nem csak nem logikus, de nagyon rossz üzenetet is hordoz... 

Ezzel azt közvetítik, hogy az erőszak az élet része, a szexualitás viszont bűnös dolog, a testünket pedig szégyellnünk kell.  

Aztán ott az indokolatlan prüdéria is! Embert akarnak küldeni a Marsra, de nem tudnak különbséget tenni a művészet, az egészséges szexualitás és a pornográfia között. Ezzel több gond is van. Például teljesen eltűnik a "nem szexuális" célú meztelenség - mert azt cenzúrázzák a "nem erotikus" jellegű felületekről. Így a pucér test látványa lekorlátozódik a pornófilmekre és a férfimagazinokra. 

Vagyis azokra a felületekre, ahol akik levetkőzek, nagyrészt a testükből élnek, ami szinte tökéletes: kisportolt, megműtött és megphotoshoppolt. Míg a nem erotikus célú meztelenség - ahol "természetes" testek is feltűnhetnének, hiánycikk. Tehát az egyik oldalon nincs semmi, a másikon pedig leginkább rossz példa. Ez a testképzavar melegágya.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Slava_Vladzimirskaya/Slava_Vladzimirskaya

Ez így még nagyobb kontrasztot teremt, hiszen leginkább olyan testekkel találkozhatunk, amik fel vannak tuningolva, távol vannak az átlagostól. Így bizony egy kíváncsiskodó kiskamaszban könnyen kialakulhat a testképzavar, hiszen a tükör által mutatott látvány, közel sem egyezik az idealizált képpel.

Persze létezik szemérem, és a ló túloldalára sem kell átesni, hogy dafke mindenki pucérkodik, ha kell, ha nem. Viszont azzal, hogy a média tabuként állítja be, negatív töltetet kap anélkül, hogy tudnánk mi ennek az oka. A Facebook például simán tiltja a mellrák kiszűrésének technikáját oktató videót, mert káros tartalomként kezeli. De most komolyan, ez normális dolog?!

Mi a gond a női mellbimbóval?

A kisgyerekek abból táplálkoznak, esetleg naponta látják ahogy a testvérüket egy női mellből szoptatják. Nem újdonság nekik. A nők birtokolnak jó esetben két darabot belőle, ezért gondolom csak nem borulnak ki, ha látnak másik kettőt. A férfiaknak egy része - nem is olyan kis része - pedig még akár pénzt is képes fizetni azért, hogy többek között női melleket, mellbimbókat láthasson. Aha, ez a probléma!

Hogy a női mellbimbó - kis mérete ellenére - hatalmas szexuális töltetet hordoz, ami egyszerűen megőrjíti a férfiakat! Kezelhetetlen ösztönlényekké változtatja őket. Ez a bűnös kisértés kis rózsaszínű kapcsolója! Bezzeg, ha akár csak egy kis matricával leragasztják, akkor teljesen aszexuálissá, és elfogadhatóvá válik. Hát szerintem ez óriási baromság!

Talán ideje lenne levetkőzni azt a gondolkodásmódot, ami a testünket mocskosnak, szégyenletesnek titulálja, mintha csak a perverzség melegágya lenne, és elkezdhetnénk úgy tekinteni rá - mint ami valójában -, a mindennapi életünk természetes részeként, amit ismernünk, szeretnünk, elfogadnunk kellene.

Nyitókép:iStockphoto