Igazi férfi vagy? Akkor ne félj az erős nőktől!

Sok vád éri a korunkban élő nőket, hogy nagyon önállóak - sőt, túlságosan is szuverének lettek. Egyesek szerint ettől kevésbé vonzóak a férfiak számára, hiszen egy erős nő nélkülözni tudja a férfiakat. Elméletileg...

Ám azért a dolog gyakorlati része nem egészen így néz ki, és ezzel a témával kapcsolatban felmerül az a bizonyos "mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás" kérdése is.

 

Még mi, nők sem emeljük mindig piedesztálra szüfrazsett anyáinkat, hiszen a régi rendszerben is volt valami jó: a biztonság, amikor mindenki tudta, mi a dolga és hol a helye. A világot íratlan szabályok működtették, amelyek a nyakunkba szakadt változásoknak köszönhetően egyszerre felborultak.  

Szavazhatunk, dolgozhatunk, ám mindemellett ránk várnak ugyanazok a feladatok is, amiket az elődeink végeztek. Még nem hallottam olyan nőről, akit kitörő boldogsággal töltött volna el, hogy egy végigdolgozott munkanap után végre hazacipelhette a két telepakolt bevásárlószatyrot.

Majd az előszobában rajongással vette volna tudomásul, hogy mocskos nagy kupi van a lakásban, plusz még vár rá a kétfogásos vacsora megfőzése is - ennek utójátékaként pedig az összes koszos edény elmosogatása. Persze, két krumpli hámozása között fél kézzel behajít egy adag mosást, és a vacsoraasztaltól felkelve sem heveredik el a kanapén sörrel a kezében, hanem kitereget.

Van, akinek besegít a család, és van, aki egyszemélyes szereposztásban végzi el. Egy egyedülálló nőnek viszont nincs sok választása. Teljesen mindegy, hogy kereket kell cserélni, megszerelni bármit a háztartásban, vagy éppen egy szöget kell beverni a falba.

Ezek a dolgok - bár apróságnak tűnnek - megkeményítik a nőket. Nem csoda, hogy a férfiak felé is vannak elvárásaik, és egy bizonyos szint alá akkor sem mennek, ha feketére kloffolták az ujjukat a kalapáccsal.  

A visszautasított férfiak ezért sokszor kígyót-békát kiabálnak rájuk. Túl magas elvárásokkal vádolják őket, pedig erről szó nincs - csak éppen nem érik be azzal, akik nem ütnek meg egy bizonyos szintet. (És most tessék félretenni azokat a mocskos anyagiakat, mert egyáltalán nem erről van szó.) Ha pedig van egy olyan férfi, aki egyébként megfelelne, az hajlamos megrettenni az erős, önellátó nőtől. Nem mer a közelébe menni. Fél, hogy ha felajánlja a segítségét, a nő elküldi, mert egyedül is meg tudja csinálni.

Forrás: Shutterstock

Pedig csak meg kéne érteni az ilyen viselkedés hátterét. Lehet, hogy az erős nő először azt mondja: "Köszi, megoldom egyedül." Ám ha jól figyel a férfi, akkor láthatja, hogy a dacos külső mögött egy érzékeny, gondoskodásra vágyó nő rejtőzik. Ezért azt tanácsolom minden pasinak: vedd ki a nő kezéből a kalapácsot!  

Légy határozott, told gyengéden odébb, és verd be helyette a szöget! Hidd el, nem fog két kézzel utánakapni, hogy hadd csinálja meg ő! Add vissza neki a helyét! Add vissza a hitét, hogy lehet gyenge nő, aki mellett te is férfinak érezheted magad! Hiszen így van rend a világban.

Aztán persze vidd el vacsorázni, nyisd ki előtte az ajtót, és segítsd le róla a kabátot!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek