tűzijáték kibeszélő szilveszter kutyák
Közeledik a szilveszter, és persze ismét kitört a harc a tüzijáték imádók és a kutyatartók között. Csodálkoznék, ha épp ennek kapcsán ne ugranának egymásnak az emberek, hiszen megy ez sokkal kisebb dolgok miatt is...

Mintha direkt azzal szórakoztatnánk magunkat, hogy minél többet acsargunk egymásra. Mindenki tolja ezerrel a saját álláspontját, röpködnek a Facebookon a szolíd, vagy éppen alpári üzenetek a másik félnek.

Én meg csak csendben pislogok, mert nem tudom elhinni, hogy ha már embereket küldünk a Holdra, meg szerveket ültetünk át egyik emberből a másikba, akkor hogy a fenébe nem lehet egy ilyen egyszerű problémát áthidalni?

Géza a szomszédban puffogtatni akar szilveszter éjjel a tüzijátékával. (Nem petárdával - azzal ugyanis még ilyenkor is tilos! Persze, ha 100 ezres tételeket le akarsz pengetni büntetésként, akkor nyugodtan próbálkozz!)

Ő tüzijátékkal akar puffogtatni. Pont. Töredelmesen bevallom, én nem értem, miért, de hát nem kell nekem mindent értenem. A lényeg, hogy joga van hozzá, legalábbis 31-én 18:00 órától január 1-jén 06:00 óráig. Még akkor is, ha szerintem legalább ennyire vicces és látványos lenne, ha ütemesen a falba verné a fejét, mert végül is, az is puffan... (Egy idő után pedig még csillagokat is látna tőle.)

A kutyák és a gazdák meg csöndet akarnak, ami szintén érthető. Igen, én is összeszorult szívvel olvasgatom az elseje utáni Facebook posztokat, amik a pánik miatt elszökött állatokról szólnak - bár az is igaz, hogy közben elkerülhetetlenül felmerül bennem a gazdi felelőssége. Mert itt nem egy váratlanul beállt helyzetről van szó.

Forrás: Shutterstock

Aki állatot tart, annak vennie kéne annyi fáradtságot, hogy előkészületeket tesz a szilveszter legélhetőbb átvészelésére, mondjuk, a kutya bezárásával, lakásba engedésével. Szóval, őket sem értem mindig teljesen...

Szerencsére viszont vannak találékony emberek, akik felismerték, hogy a két tábor úgyis mindig egymás torkának esik, és kitaláltak egy köztes megoldást. A csendes tüzijátékot, ami ugyanazt az élményt és látványt nyújtja, mint a hagyományos társai, csak épp kevesebb a lőpor benne, így alig jár hanghatással. Szóval a szórakozás (?) pipa, és a környékbeli kutyák sem fognak beleőrülni vagy belepusztulni.

Úgyhogy emberek, mostantól egy dologgal kevesebb, ami miatt háborúzni kell. Csak terjeszteni kéne az igét, hogy mindenki állatbarát tüzijátékot használjon. Hogy egyelőre még nem ezt árulják minden sarkon? Lehet. De egy kis energiabefektetést szerintem megér, hogy jó fej legyél. Keress rá, és szerezd be! Aztán nyugodtan veregesd magad vállon, mert ezzel is tettél valamit az állatokért. ;-)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.