közösségi média kibeszélő posztolás
Kellően XXI. századi ember vagyok ahhoz, hogy felfogjam: a közösségi média az életünk része, minden előnyével és hátrányával együtt. Már számomra is teljesen hétköznapi, hogy a reggeli kávémat szürcsölgetve a Facebookot pörgetem - és nem érzem tőle egy züllött, semmirekellő szar alaknak magam, mint néhány évvel ezelőtt.

Ez egy epres habcsók típusú, szép történet is lehetne, melyben a lány és a közösségi média egy életre egymásra talál, majd boldogan zsibbasztják egymást életük végéig - de azért még folytatnám. Ugyanis vannak olyan pillanatai a reggeli Facebook pörgetésnek, amitől olyan magas lesz a vérnyomásom, mint egy zsiráfnak, így már a kávém további fogyasztása is okafogyottá válik. ( Amúgy azt tudtad, hogy egy zsiráfnak kétszer olyan magas a vérnyomása, mint egy embernek? Mondjuk nem csoda, hiszen a szíve és a feje közötti távolság akkora, mintha önmagam fejére állnék háromszor.)

De visszatérve az idegbajra, bemutatok 5 olyan dolgot, amit talán te is rendszeresen megosztasz valamely közösségi felületeden, és nagy valószínűséggel a világon senkit sem érdekel.

1. Egy maszkos szelfi

Nahát, a tiéd a világ legszebb maszkja, az a kamu Louis Vuitton logó a szélén pedig a legcsodálatosabb dolog, amit idén láttam. Persze értem én, hogy attól még nem múlt el a szelfi kényszered, de nem zavar, hogy semmi sem látszik az arcodból? Nem, nem arra buzdítalak, hogy vedd le, hanem hogy hagyd abba az értelmetlen képek készítését.

Egyébként meg köszi, hogy még a neten is arc nélküli embereket kell nézegetnem - így is attól félek, hogy egyszer ráköszönök a tükörképemre a liftben...

2. Egy képernyőfotó az ébresztődről - Wow!

Őszintén, a legjobb barátaimtól sem szoktam megkérdezni, mikor beszélgetünk, hogy "És te figyi már, mikor keltél ma reggel?" Ennek az a nemes egyszerű oka van, hogy totálisan leszarom. Miért gondolod, hogy az ismerősiedet - akik közül a legtöbben nem is a barátaid - majd érdekelni fogja, hogy te mikor keltél? Persze még véletlenül se gondold azt, hogy magamat feléd akarnám helyezni, az én alvási szokásaim ugyanúgy nem érdekelnek senkit - csak én ezzel tisztában vagyok.

Van egy elméletem, hogy az ébresztőjükkel szelfizők valójában elismerésre vágynak, azért, mert képesek korán kelni. Ezt a részét egyébként tudom is értékelni, kiindulva abból, hogy én mit gondolok a korán kelésről, meg úgy általában a reggelekről.

Forrás: Shutterstock

3. Egy újabb videó, amin dorombol a macskád

A cicás-kutyás-hörcsögös videók aranyosak, de miért kell minden napra egy? Az első videón Borisz látható, aki éppen kakaós csiga alakban alszik, és közben dorombol. A következő videón ugyanez, csak Borisz most pont egy inverz (ellentétes - a szerk.) kakaós csiga pózban alszik, és dorombol. A harmadik poszt egy Boomerang-felvétel, amin Borisz leugrik a konyhapultról, majd tolatva vissza. A negyedik videón pedig az látható, ahogy kitépi a harisnyádat. Nahát, ez tök izgi.

Tipp: Csinálj egy olyan videót, amin te alszol kakaós csiga pózban, Borisz pedig rögzíti, és együtt kiposztoljátok. Na, azt esküszöm meg fogom nézni, sőt, meg is osztom, és ígérem, annyi kattintás lesz rajta, hogy soha többé nem kell dolgoznod.

4. Fotó a szoliból

Ez engem arra az esetre emlékeztet, amikor az illető úgy szeretne prosti lenni, hogy közben megtartja a szüzességét is (szerintem sejtitek, melyik méltán híres mondásra gondolok). Még pedig azért, mert egy pucér képet muszáj vagy feltölteni magadról minden alkalommal, amikor szolizni mész, de annyira már nem vagy tökös, hogy megmutasd magad rendesen. Nem mintha arról nem lenne meg a véleményem, amikor valaki mindenkinek megmutatja magát meztelenül, de az legalább egy választás.

5. Videó arról, ahogy vezetsz

Ezt a pontot azért hagytam a végére, mert abban reménykedtem, hogy mire ideérek, megnyugszom. De sajnos nem. Szóval kérdezem én: Mi a francért kell videózni vezetés közben? Nagyon szép, ahogy a terelővonalak váltogatják egymást az aszfalton, a szembejövő autók fénye is mesébe illő, de ez az "áldásos" tevékenységed nem csak unalmas, hanem életveszélyes is. Ez megvan? Ha meghalok miattad, esküszöm megöllek.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.