ismerkedés kibeszélő csodafegyver férfivélemény
A férfiak évezredek óta teszik fel önmaguknak és egymásnak a nagy kérdést: mi kell a nőknek?Pénz? Vagyon? Nagy bicepsz? Szexuális teljesítmény? Siker? Mégis mi?

Mi lehet az az egyetlenegy, jól megfogható adottság, tulajdonság, amitől minden nő elolvad? Létezhet egyáltalán ilyen? Bizony létezik, és el is árulom, hogy mi az, de előtte egy rövid bevezetés következik az emberi psziché alapjaiba.

Az őseink élete nem volt könnyű. Tengernyi veszély, fenyegetés és nehézség vette körül őket. Küzdeniük kellett a természet erőivel, egymással, a mindennapi betevőért, az utódaik felneveléséért és még egy sor egyéb dologért. Nap mint nap kihívásokkal néztek szembe.

Forrás: Shutterstock

A nemek közötti fizikai eltérések hamar elvezettek a feladatok megosztásához, persze ez nem azt jelentette - és ma sem jelenti azt -, hogy a nőknek könnyebb dolga lett volna, vagy lenne most. De lássuk be, az őskorban a férfiaknak kellett vásárra vinniük a bőrüket a vadászatokon. És szemtől szemben állni egy kardfogú tigrissel bizony erős stresszfaktor.

És a stressz hatására könnyen összeomlik az ember - szó szerint és képletesen egyaránt. Ez örök igazság: az élet súlyát bírni kell.

Habár a modern világ sokat változott, ugyanúgy megmaradtak a hétköznapokban a problémák, kihívások, leküzdésre váró akadályok. Lehet, hogy a fizikai megterheléssel járó feladatok száma valamelyest csökkent, és már nem is az életünket kell kockáztatni a betevő falatért, viszont a lelki terhek annál inkább elszaporodtak a mindennapjainkban. Sőt, már a nőknek is ugyanazokkal a stresszfaktorokkal kell szembenézniük, mint a férfiaknak.

Forrás: Getty Images/DNY59/Dny59

De az ősi ösztön még nagyon is dolgozik bennünk. Leegyszerűsítve, a nők még mindig az iránt éreznek erős vonzalmat, akiben azt látják, hogy képes lesz megbirkózni a modern kor "kardfogú tigriseivel". Vagyis a nők arra kíváncsiak, hogy választottuk mennyire bírja a pressziót? Mennyire erős? Mennyire kitartó? Milyen könnyen omlik össze?

Pontosan ezért, aki jól bírja a sarat, az vonzóvá válik.

Ha ellenállsz a nyomásnak, akkor erős vagy. Ha erős vagy, akkor valószínűleg nemzőképes, és majd az utódok felnevelésében is részt fogsz tudni venni. Éppen ezért az abszolút, mindenkori szexepil egy férfiban a nyugalom, önbizalom, belső tartás, lelkierő, pszichés teherbírás.

Vagyis mi a tanulság? Ezerszer vonzóbb egy higgadt, kiegyensúlyozott, külső jegyei szerint kevésbé szexi férfi, mint egy Calvin Klein modell, aki hisztirohamot kap az autóban az első piros lámpánál.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.