hazugság kibeszélő önámítás hitegetés
Mi, drága, drága nők. Egyszerűen képtelenek vagyunk beletörődni abba, hogy van olyan, hogy "nem kellesz eléggé". Ezt valahogy kikódolták belőlünk.

Hogy én?! Neki?! Ne kelljek?! Az egónk és a gőgünk egyszerűen nem bírja el ezt az óriásian hatalmas, gigantikusan nagy terhet. Pedig igazán lehetne bennünk ennél sokkal több tartás és türelem is, és akkor simán el tudnánk fogadni, hogy nem illettünk össze valakivel. Csak éppen ezt ő vette észre előbb. És akkor nem lenne szükség az alábbi önámító elméletek gyártására:

1. "Azért nem hív fel, mert arra vár, hogy én hívjam!"

Cuncika! Nem. Azért nem hív fel, mert nem akar felhívni. Gondolj csak azokra, akik - azért, mert nagyon akartak - már-már zaklatásszerűen hívogattak. Na, ugye?

2. "Túl nagy falat vagyok neki!"

Igen, és valószínűleg már annyira fuldoklik tőled, hogy a torkán is akadtál.

3. "Nincs még kész egy komoly kapcsolatra."

Nem, drágám! Csak inkább téged képtelen komolyan venni. Ne lepődj meg, ha pár hét múlva azt látod, hogy kézen fogva sétálgat élete szerelmével.

Forrás: Shutterstock

4. "Az a hülye haverja, az beszélte tele a fejét már megint!"

Nos... Azt hiszem, hogy minden pasinak van egy hülye haverja, aki évtizedek óta szingli, de mégis a kapcsolatok szakértőjének képzeli magát. Ez tulajdonképpen elkerülhetetlen. De egy okos és intelligens férfi idővel lemorzsolódik az ilyen barátokról, vagy legalábbis nem hallgat rájuk. Vagyis semmilyen érdemi befolyással nincs a kiszemelted döntéseire.

Mégis hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy férfi ilyen könnyen lebeszélhető a nőről, akit igazán akar. Pedig ennél ők sokkal eltökéltebbek és makacsabbak. Főleg, ha nőügyről van szó. Szóval hidd el, nem a haverja miatt van belőled elege!

5. "Azért nem ír, mert nem akar túl rámenősnek tűnni!"

Édesem. Ha egy férfi téged akar, az aztán minden követ megmozgat - ezt elhiheted. Nincs az a tornádó, ami egy férfit megállíthatna. Nem fogja érdekelni, hogy te rámenősnek találod-e vagy sem. Ha nem ír, az nem azért van, mert eltört az összes ujja, hanem mert nem...kellesz...neki...eléggé!

6. "Biztos csak taktikázik!"

Hogyne... A férfiak aztán mind olyan agyafúrtak, nem igaz? Ugyan már. Ez az a rész, mikor épp túlbecsülsz egy férfit, ugyanis ez nem az ő asztaluk, hanem a miénk. Ne akard őt a saját tulajdonságaiddal felruházni!

7. "Nem tudja, mit veszít!"

Itt pedig magadat becsülted túl. Ugyanis az a baromi nagy igazság, hogy ha nem tudja, az a te hibád, és nem az övé. Mert valószínűleg egy pillanatra sem sikerült őt annyira lenyűgöznöd, hogy ez tudatosulhasson benne. Bocsi.

Forrás: Shutterstock

8. "Az mondja, nem illünk össze, pedig alig találkoztunk még. Milyen felszínes egy pali ez."

Dehogy. Valószínűleg ő ezt már az első találkozás alkalmával is tudta, csak később sem sikerült meggyőznöd az ellenkezőjéről. Ha valami működik, az az első pillanattól kezdve működni fog... Inkább rendes tőle, hogy adott még esélyt a dolognak. Fejre is állhatsz, de ami nem megy, azt inkább ne erőltesd!

9. "Azért csalja velem a feleségét, mert tőlem 'mindent' megkap."

Igen, egészen addig, amíg azt a 'mindent' megkapva mégis vissza nem megy a feleségéhez. Milyen érdekes kis paradoxonocska, nem?

10. "Azért van csak azzal a csajjal, hogy engem féltékennyé tegyen."

Milyen édes. Tényleg azt hiszed, hogy a világ ennyire körülötted forog? Ha az a pasi igazán veled akarna lenni, akkor nem folyamodna ilyen olcsó trükkökhöz, hidd el nekem! Egy fiú csak válogat, de a férfi választ. Ezúttal épp nem téged választott. Ennyi.

11. "Azért jön vissza hozzám újra és újra, mert végül mindig rájön, hogy engem szeret."

Francokat. Jól pofára ejtette az új csaja, ezért most szalad vissza a te lábaid karjaid közé. Én kérek elnézést!

Utóirat: "Vannak alkalmak, amikor egy nőnek az a dolga, hogy csak nő legyen." Leon Uris

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.