párkeresés kibeszélő párválasztás ismerkedés
Jóllakottan merengtünk a kávénk fölött, miközben a barátnőm arcára mély barázdákat szántott az aggodalom...

- De miért ilyen pöcs minden pasi? -szakította meg a csendet, és szomorúan nézett rám.

- Nem tudom, szívem! - feleltem.

Az a helyzet, hogy tényleg nem tudom, hiába vagyok majdnem kétszer annyi idős, mint ő. Itt ez a helyes huszonéves lány, tele életkedvvel, egészséges önbizalommal, derűs, szórakoztató, jó társaság. Okos is, magabiztos, nem gondolkodik sekélyesen. Szorgalmasan dolgozik, közben tanul, saját kis házának felújításán fáradozik. Majd összepisilem magam örömömben, ha a lányaim csak fele ilyen klasszak lesznek ennyi idősen.

És döbbenet, de ez a nagyszerű lány nem talál maga mellé egy normális társat. Miután a netes társkeresőn megismert Nagyotmondó Gézáról lebeszéltük a barátokkal, máris belebotlott Nemtudomka Gerzsonba. Gerzson egy igazi lúzer, akiben semmi sincs - a mérhetetlen egóján kívül.

És ez a szerencselovag ülteti be a hintába ezt a nagyszerű lányt. Ámítgatja, hogy ő most nem tudja, hogyan érez, meg időre van szüksége, úgy érzi, nem jól dönt, nyenyenye-nyenyenye...

- És így indultok együtt nyaralni? -kérdeztem a barátnőmet kissé aggódva.

- Igen, már mindketten megvettük a repjegyet, le van zsírozva minden. Azt mondja, hogy az érzései és a nyaralás függetlenek egymástól.

- Mekkora egy gyökér, de tényleg! Legszívesebben most rögtön tökön rúgnám a kis hülyegyereket!

- Hát mi baja van ennek, hogy nem tudja szinkronba hozni a tetteit a gondolataival?! - gondoltam magamban, de neki csak ennyit kérdeztem: Szeretnél vele nyaralni menni?

- Igen - jött a határozott válasz.

- Értem. Akkor vigyázz magadra, és érezd jól magad!

Eltelt két hét, és ma pittyent a telómon az üzenet: "Tegnap reggel megérkeztünk. Délután közölte, hogy nem szeretné folytatni. Sejtettem, hogy ez lesz." Rögtön felhívtam. A hangja szomorú volt, bár próbálta leplezni, de lebuktatja ilyenkor a két hangszínnel magasabb szólam.

- Drágám, elmondom, amit gondolok: megint alulkalibráltad magadat! Túl alacsony a léc, így minden barom átugrál rajta. Tedd a szívedre a kezedet, ez a pali köszönőviszonyban nem volt az elképzeléseddel. Nem véletlen a mondás, hogy hasonlót a hasonlóval. Felejtsd már el, hogy defektes palikat javítasz! Hát mi vagy te, pasiszerviz? Az első perctől tudtad, hogy esélytelen, mégis megadtad neki a lehetőséget, hogy megbánthasson. Az a kis puhapöcs!

Forrás: Shutterstock

Amikor az őszinteségrohamos monológommal végeztem, és végre szóhoz juthatott, megdöbbentő dolgot mondott:

- Neked ott a férjed, boldogan éltek, fogalmad sincs, milyen nehéz ma ismerkedni! Nem én tettem alacsonyra a lécet, hanem lecsúszott az magától, a lányok bugyijával együtt. A netes társkeresők idézték elő, hogy mire személyes találkozóra kerül sor, addigra a fiú már azt hiszi, hogy ismer, és jöhet a szex. A legtöbb lány pedig meg is adja nekik, ezért a normális udvarlási folyamat kimarad, a kapcsolat néhány hét leforgása alatt kiég. A fiúk megkapják, amire vágynak, aki pedig nem ilyen "odaadó", azon villámgyorsan továbblépnek.

Teljesen elképedtem. Nem gondolom, hogy prűd lennék vagy maradi, de ez egy kicsit lekapcsolta nálam a jelzőfényeket. Hülye példa: kézművesek körében például van egy íratlan szabály. Ha többen is hasonló terméket készítenek, akkor nem nyomja le az árat senki a mennyiségi profit reményében. Arra ott a kínai áru. A kézműves termékben pont az a lényeg, hogy minőségi, kézzel készült, egyedi. Nem cseszünk ki egymással, mert az nem etikus.

Azok a lányok, akik könnyedén odaadják az értékeiket, és beérik az instant kapcsolatokkal, szerintem csúnyán és etikátlanul kicsesznek a többi lánnyal, és ez egyáltalán nem szép dolog. A barátnőmnek nem tudtam mást tanácsolni, mint hogy ismerkedjen az offline térben. Keressen valami olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál, így könnyebben megtalálják a hasonló érdeklődésű emberek.

Közben pedig mélyen, legbelül reszketek a pillanattól, amikormajd az én lányaim kerülnek ilyen kutyaszorítóba...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.