szex kibeszélő felnőtt békülős szex veszekedés
A düh az egyik legintenzívebb - bizonyos keretek között egészségesnek is nevezhető - érzelem. Biztosan ismered a mondást, hogy "Soha ne feküdj le haraggal a szívedben!" Ez a boldog párkapcsolat titka - de a felek a vitát gyakran még a hálószobában is folytatják.

Nekem sem mindig sikerül higgadtan kezelni a konfliktushelyzeteket. Gyerekkoromban arra tanítottak, hogy nem szabad dühösnek lenni, mert az csúnya dolog. De ez hazugság! A harag hozzátartozik az élethez - különösen a párkapcsolathoz. Bármilyen is legyen a férfi és nő viszonya, a hangos civódások elkerülhetetlenek. Nem is az a probléma, hogy olykor-olykor vitatkozunk és kiabálunk egymással, hanem az, hogy fogalmunk sincs, mit csináljunk utána.

Legtöbbször a párok magukban tartják a mérgüket, reménykedve abban, hogy idővel majd elmúlik. Szerintem ez a lehető legrosszabb megoldás. Én mindig kiadom magamból a feszültséget, nem duzzasztom még nagyobbra, hogy aztán akkorát szóljon, mint egy ágyú.

A harag elfojtása olyan, mint árral szemben úszni a folyón: hosszú távon borzasztóan fárasztó, és nem vezet eredményhez.

Ezt most nem is taglalnám részletesen, mert legyen bármi is a kiváltó ok, a legtöbb ember egy valamit szeretne, ha felmegy benne a pumpa: minél előbb kiengedni a gőzt. És ami ilyenkor segíthet, az a szex. A jó szex. Mert nyugtatóan hat, elűzi az aggodalmat és felszabadít - fizikailag, emocionálisan, spirituálisan és mentálisan.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/MilosStankovic/Milosstankovic

Sokszor elfelejtjük, hogy milyen isteni érzés üvölteni egyet. Szex közben kiélheted ezt a vágyadat: sikíthatsz, kiabálhatsz és trágárkodhatsz is, ha úgy tartja kedved.

Vagy előcsalogathatod a békülő-szelídülő énedet, aki az azonnali megnyugvást keresi a párja karjaiban. Néha egyetlen ölelés többet ér minden szónál, és a simogatások olyat is el tudnak mondani, amit nem lehet szavakkal kifejezni. Az ágyban elsimulnak a hullámok, és a lehető legközelebb kerültök egymáshoz.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szexszel kéne levezetni a stresszt, és nem is állítom, hogy megoldást nyújthat minden szituációban. A szeretkezés nem oldja meg a dühöt kiváltó problémát, de lehetővé teszi, hogy oly módon fejezd ki magad, amit másként esetleg nem tudnál.

Ugyanakkor, ha más formában már nem közeledsz a másikhoz, és a szexet használod a feszültségek levezetésére, akkor érdemes elgondolkodnod: vajon jó irányban halad-e a kapcsolat? És rendben vagy-e lelkileg?

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.