típus kibeszélő randi pasi randizás
Néha az az érzésem a férfiakat mind egy anya szülte - vagy legalábbis legtöbbjüket. Ha összeülünk páran lányok, hogy kibeszéljük múltunk nagy pasi-katasztrófáit, félelmetesen hasonló sztorik kerülnek szóba.

Persze nem azt mondom, hogy mind szériahiábás, de tapasztalataim segítségével sikerült elkülönítenem öt típust, akivel ha találkozol, menekülj! Mert csak a baj van velük...

1. Jön, lát, győz és...

Ez a típusú férfi biztosan előfordul minden nő életében - egy, kettő, három vagy akár végtelen alkalommal is sajnos. Ő az, aki rettenetesen vonzó, mindig tudja, hogy mit mondjon, hogy mivel vesz le a lábadról. És te hiszel neki. Mert majd most megváltozik! Miattad majd lehorgonyoz, hiszen egésze eddig csak téged keresett! Hát nem...

Szériahiba: Mivel annyira jól megy neki, nem fog leállni. A hódítás a mindene, így nem fog tudni megállapodni soha senki mellett - akkor se, ha szeretne.

2. A tenyerén hordoz, de...

Ezzel a típussal az elején minden jól megy. Udvarias, figyelmes, nincs rá semmi panasz. Ír, amikor írnia kell, minden nap felhív. Törődik veled, figyel rád. Kész főnyeremény! Sőt, ez idővel csak fokozódik, és fokozódik, és fokozódik. Aztán már egész ijesztő mértéket ölt...

Forrás: Getty Images/Martin Dimitrov/Martin-Dm

Szériahiba: Ez a figyelmesség idővel átfordul megszállottságba. Egész nap írogat, mindig tudni akarja, hogy hol jársz, kivel vagy. Az összes barátodra gyanakszik és napi szinten rendez féltékenységi jelenetet.

Na, ez az a pont, ahol jobb, ha fejvesztve menekülsz, mielőtt még veszélyessé válik a helyzet!

3. Minden jó, ha a vége jó?

Vele minden stimmel. Összilletek. Megvan a kémia, és úgy néz ki nincs is vele semmi gond, azon kívül, hogy az univerzum összeesküdött ellenetek. Amikor ő szingli, akkor neked éppen van más, vagy csak nem tartasz ott az életedben. Amikor azonban rájössz, hogy ez rossz döntés volt, már ő lesz az, aki továbblépett. És ez így megy tovább: valami mindig félresikerül, sose vagytok jó helyen, jó időben egyszerre.

Szériahiba: Lehetne ez egy romantikus történet kezdete is, ahol a sors által elétek gördített akadályokat végül legyőzve egymáséi lesztek a naplementében. De nem.

Az egy dolog, hogy én hiszek abban, hogy mindennek oka van, és ami nem megy, azt valamiért bizony nem szabad erőltetni. De belgondoltál már abba, hogy ezeket az akadályokat ti görgetitek oda? Vagy legalábbis ti nem veszitek a fáradtságot, hogy arrébbgörgessétek őket?

4. Játékosság, kaland és lebegés...

Rengeteget nevettek, magávalragad a benne lévő lendület és életigenlés. Játékos pajkosság, kalandos mindennapok jellemzik a kapcsolatotokat. Vele minden olyan könnyű, és csupa napfény az élet. De mi történik, ha egyszer mégis beborul?

Szériahiba: Nem akarnak felnőni, mindenük a játék és a verseny, nem akarnak semmit komolyan venni az életben, téged sem. A felelősséget még hírből sem ismerik.

Sajnos könnyű belefutni ebbe a típusba, mert egyre nagyobb divat a férfiak (na jó, inkább fiúk) körében a Pán Péter szindróma. Aranyosak, és szinte már mesterien tudnak az arcodba hazudni, de a legjobb, ha egy ilyen baklövés után te sem látsz bele többet, mint ami volt: egy kaland.

5. De hát minden olyan jól ment...

Minden szép és minden jó. Haladnak a dolgok és minden jól alakul. Látszólag semmi baj sincs, aztán hirtelen a semmiből jön a hidegzuhany: mégse kellesz neki. Te pedig nem érted, mi történt? Éjszakákon át agyalsz, elemzed a történteket, de fogalmad sincs, hogy mit ronthattál el?

Szériahiba: Ez talán annyira nem is hiba... Egyszerűen nem kellettél elégge. Mondjuk akkor minek kellett előadni a hősszerelmest? Na, mindegy is. Te csak nyugodj meg, nincs veled semmi baj.

Forrás: Getty Images/Mixmike/Mixmike

Mi nők, hajlamosak vagyunk mindig mindent túlkombinálni, elméleteket szőni, mentegetni a férfiakat egy darabig, hogy miért léptek le. Pedig van, hogy a titok csak annyi, hogy nem voltunk megfelelőek neki. Ahogy mi is válogatunk, bizony az is megtörténhet, hogy hiába tetszik nekünk nagyon, ő most nem ránk vágyik.

Mindezek ellenére természetesen leszögezném, hogy a sok rossz tapasztalat mellett tudom, hogy van, aki ezek közül egyik kategóriába sem sorolható, nekik üzenném, hogy kitartás! Maradjatok meg olyannak, amilyenek vagytok! Előbb-utóbb csak összetalálkozik mindenki a maga párjával...

Bathó Réka

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.