ismerkedés Tinder kibeszélő randizás
A környezetemben oly sok példát látok arra, hogy egyesek egy szakítást követően fejvesztve menekülnek a Tinder bugyrába. Képesek elhinni, hogy egy match-nek köszönhetően, tényleg meglelik az igazit. Komolyan, emberek, ennyire naivak vagyunk?

Cikkemben egy sarkos vélemény kibontakozására kerül sor, e szerint úgy gondolom: nem társíthatjuk egy applikációhoz, nevezetesen a Tinderhez, az univerzum sorsszerűségét. Nem gondolom azt, hogy nincs sikeres szerelmi történetbe átcsapó szuperlájk, de a való élet mégis másról szól.

A Tinder – véleményem szerint – nem arról a mézes-mázos, mindent elsöprő szerelem megtalálásáról szól, amit sokan naivan remélni mernek a felülettől. Szép lenne e virtuális szerelem-machinátor elgondolása, mégis az applikációra a felhasználók jelentős része inkább egyszeri gyönyörök meglelése miatt regisztrál. Nem állítom, hogy ez csakis az applikáció hibája, hiszen az igényeket tekintve vegyül a hosszú-, és rövid távú párkapcsolatot keresők összetétele, az átlag mégsem az igazit keresi. Ha te, kedves olvasó, ezt már esetleg tudtad, akkor előnnyel indulsz.

Mégis, sokan csalódottan konstatálják, amikor igaz hittel bíró levelek helyett obszcén tartalmú fotókkal bombázzák őket. Sokként éri őket, hogy: ehhez hogy van valakinek pofája, mersze? Ilyenkor úgy érzem, hogy a Tindert illetőleg az emberek egy lila buborékban élnek és azt hiszik, hogy a Tinder képes mesebeli találkozásokat teremteni egy virtuális keretben.

A digitális világon túl, a való életben számtalan módon találkozhatunk a lehetséges igazival vagy társjelöltjeinkkel. Példák százát sorolhatnám, de, hogy említsek néhányat: találkoztok egy eseményen, szórakozóhelyen, házibuliban vagy munkahelyen. Egy a lényeg: egymással szemben találjátok magatokat és ti azt először véletlennek tituláljátok. Mégis: véletlen nincs, helyette eleve elrendelt találkozás van, amikor két lélek megérik egymás megismerésére. Véletlenben nem hiszek, ahogy szerencsében sem.

Couple at exhibition in modern art gallery Forrás: Shutterstock

Egy online felület nem képes megadni, egyáltalán felérni az élet és az univerzum erejéhez.

Amíg a mindennapokban, a véletlen erejével felruházott találkozásokhoz tényleg valami felettünk valónak van köze, addig ezt az erőt egy applikációnál kevéssé hiszem. Igen, van egyfajta cserélődés és algoritmus, de azért na... Nem egy súlycsoportban van a kettő esszenciája.

Egyik barátnőm tett egy érdekes felvetést a szakítását követően: a Tinderes regisztrációjával úgy érezte, hogy küldött az égiek felé egy jelet, miszerint ő már nyitott az ismerkedésre. Az applikációban nem ért el túl nagy sikereket, de nem sokkal ezután a törzshelyén megismerkedett az új barista sráccal, akivel immáron 5 hónapja egy párt alkotnak. Mint mondtam: véletlenek nincsenek.

Jöjjenek záró gondolataim a Tinder reális vizsgálatában. Az első, hogy lássuk át tisztán a felület általános használatát és azt, hogy a felhasználók sokasága milyen változó igényekkel van jelen rajta. A másik, hogy tudd tisztán a saját céljaid a felülettel, hiszen mások is kereshetik hozzád hasonlóan az igazit. Egy a lényeg: ne légy csalódott, ha végül olyan embereket dob eléd a rendszer, akikkel különbözőek a párkereső céljaitok. A harmadik fontos gondolat, hogy ha elsőre mégsem derül ki, akkor érdemes kommunikálni, ki és mit keres, így nem fogjátok egymás idejét húzni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.