felnőtt kibeszélő becézés intim testrész kifejezés
A szerkesztőségben többször vitatkoztunk azon, hogy mi az a tökéletes szó, amivel meg lehet nevezni a nők... és hát igen, nem tudom, mi a jó kifejezés. Tudjátok, ott lent, a férfiak számára oly kedves területet.

Én mint pasi értetlenül állok a kérdés előtt. Szerintem punci, és kész. Nekem ezzel nincs semmi bajom, sőt... Mondjuk, az én fejemben ehhez biztos mindenféle képzettársítások kapcsolódnak, és azok a helyzetek ugranak be, amikor ezt a kifejezést egy elég kellemes szituációban hallottam egy nőtől. Így ezen én nem is agyalnék többet. De azért van valami a csajok érveiben.

A kérdés tulajdonképpen az, hogy így egymás között, a párod előtt minek nevezed AZT? Amikor se túl hivatalos nem akarsz lenni, se gyerekes vagy közönséges.

A férfiaknak könnyebb dolguk van, mert:

  • ha a gyerekről van szó, akkor fütyi,
  • ha nem zavar, ha közönséges vagy, akkor fasz,
  • ha orvosnál vagy, akkor pénisz.

De van egy univerzálisan használható szó, a farok. Nem túl hivatalos, nem túl közönséges, nem is gyerekes. Simán mondhatod a párodnak, hogy olyan szexi vagy ebben a fehérneműben, hogy azonnal felállt a farkam. Valószínűleg nem kell attól tartanod, hogy ez a mondat vágygyilkos lenne.

Mi a helyzet a nőknél?

  • ha gyerekről van szó, akkor punci, nuni,
  • ha nem zavar, ha közönséges vagy, akkor pina,
  • ha orvosnál vagy, akkor már itt is egy kicsit bonyolultabb a dolog, mert vagy azt tudod mondani, hogy a nemi szervem, vagy konkrét területre fókuszálsz: vagina, klitorisz, esetleg vulva. De azt hiszem, ez még megugorható akadály.

Viszont mi az az univerzális kifejezés, amit mondjuk, beindulva mondhatsz a pasidnak? Vagy ha a csajokkal egymás között beszéltek az intim gyantáról - vagy tudomisénmiről -, akkor hogyan nevezed a legintimebb testrészed?

Azt nem mondod, hogy a vaginám, attól mindenki lefagy, mert olyan steril vagy, hogy műteni lehetne rajtad. A puncival kapcsolatban pedig van olyan vélemény, hogy mivel az tulajdonképpen a fütyi női megfelelője, ezért se nem szexi, se nem nőies, inkább kislányos. És hát egy felnőtt nő sok helyzetben nem szeretne ilyen benyomást tenni. Mondjuk, amikor éppen tetőtől talpig szexi csipkében vonaglik.

Forrás: Shutterstock

Teljesen megértem, hogy ha valaki ettől a szótól kislányosan érzi magát, az elég vágyölő lehet. Én sem örülnék, ha amikor éppen belemelegednénk a dolgokba, a párom azt mondaná, hogy "Na, most akkor vedd elő a fütyidet!" Tuti, hogy ettől a mondattól úgy elszomorodna, hogy egy jó darabig nagyon nem szeretne előjönni.

Egyébként a férfiak sokkal könnyebben dobálóznak a szavakkal, sokkal bátrabban, és könnyebben megnevezik a péniszüket. A legtöbben kifejezetten büszkék rá. Én legalábbis még nem találkoztam azzal, hogy egy pasi szemérmesen pironkodva keresné a szavakat. Ez vajon azért van, mert nekünk jobb kifejezéseink vannak rá, vagy azért, mert a női szexualitás még mindig tabunak számít? Egy nőnek még mindig zavarban kell éreznie magát, ha az intim testrészeiről beszél (még privát környezetben is), mert az olyan illetlen dolog?

Szóval, mi itt elakadtunk. Abban tudtunk kiegyezni, hogy nincs jobb szó rá. Mondjuk, én változatlanul kampányolok a punci mellett, én szeretem. Mármint a szót is.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.