hazugság kibeszélő átverés ismerkedés
Többnyire olyan sztorikkal találkozunk, amik arról szólnak, hogy: "Azok a szemét pasik! Ennek is csak egy numera voltam, a másik sem keres hetek óta, pedig randit ígért."

De tényleg csak a pasikra jellemző, hogy kiszipolyozzák, majd félredobják a másikat, amint megkapták, amit akartak - legyen az néhány egónövelő bók, vagy néhány szenvedélyes, soha véget nem érőnek tűnő, mégis túl rövidre szabott éjszaka? Nőként mondom, ez nem egészen így van. Sőt, nagyon nem!

Bőven találkozhatunk a "kihasználás és a csajok" témával is, amikor a kiscsaj felszed egy (általában) nálánál jóval idősebb, pénzes fazont, aki mellett ezer dolláros mosollyal vigyorog, és látszólag nagyon is boldog. (Na jó, lehet, hogy tényleg vannak, akiknek ez a boldogság, az én hiányosságom, hogy ezzel sosem tudtam azonosulni.) De van itt azért egy másik oldal is, amiről kevés szó esik.

Dénes - meglepő módon - nagyon eltér a mai fickók többségétől. Nagyon intelligens, a szíve is a helyén van, és bár lenne mire, sosem vág fel. Egész egyszerűen nem ilyennek nevelték. Szóval, a klasszikus értelemben véve tényleg a lányok álma kellene, hogy legyen. Ő még tudja, mi az udvarlás. Nem a csajtól várja, hogy körülrajongja, neki az az alap, hogy az ismerkedés és a randik egymást követik - és nem egyből az ágyban kötnek ki a felek.

Aztán valahogy a csajoknak ez mégsem pálya. Pedig többnyire mindenkinek egy egy igazi jófiú kell, aki szeret, akit lehet szeretni, és aki mindent megtesz a társáért. Nem? Persze, hogy nem! Mi sem mondjuk ki mindig, hogy azért a többségünkben ott van a bizonyítási vágy, hogy na, majd mi megszelidítjük a rosszfiút.

Szóval, Dénes régóta egyedül volt. Nem azért, mert így akarta, egyszerűen, mert így alakult. Aztán - ahogy az lenni szokott - derült égből villámcsapásként érkezett valaki az életébe. Már az elején is viharosan mentek a dolgok, egyik nap minden happy, másik nap beüt a káosz. De kitartott, és tényleg minden jel arra utalt, hogy sínen vannak, ők ketten éppen ugyanazt akarják a másiktól.

Forrás: Shutterstock

Egy visszautasított randevút követően a lány aztán gondolt egyet, és most ő kért randit. Már nagy vonalakban le volt az egész zsírozva, mindenki boldog volt, mikor jött az üzenet a semmiből, hogy egyébként a lány nem is akar randevúzni.

Dühös voltam - hogy a generációra, a női nemre, vagy csak Lénára, azt nem tudom. Azt hiszem, így ámblokk mindenre és mindenkire. Hogy mi ez a pitiáner, egónövelő játszma, hogy mi ez az unaloműző, idióta játék a másik ember kontójára.

Hogy ami a csajnak csak egy vicc, néhány egónövelő nap - mikor elégedett mosollyal pásztázza magát a tükörben, hogy "na, ezt is elértem", az a másikban kárt tesz. Simán okozhat olyan törést, ami miatt egy férfi inkább távol tartja magát a női nemtől, "úgyismindegyforma" alapon.

Ezzel persze megfosztja magát a boldogságtól, rosszabb esetben súlyosabb következményei is lesznek. És talán majd évekig csak vegetál, mert a sokadik ilyen nő után már képtelen bízni. (Azért valahol érthető, nem?) És ez az, ami dühít: egyáltalán, honnan veszi bárki a bátorságot arra, hogy a saját néhány perces boldogságáért egy másik ember lelkét teszi tönkre bizonytalan időkre?

Persze kár ezen rágódni, ilyenek voltak, vannak, lesznek is szép számmal. De ha az ember személyesen - akár csak átvitt értelemben - érintett lesz egy ilyen ügyben, máris máshogy látja a dolgokat. Jó lenne egyszer egy őszinte világban, álarcok nélkül élni, meztelen lélekkel mutatkozni egymás előtt...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.