szülés kibeszélő szexuális erőszak nemi erőszak bántalmazás
A lány belemarkolt az ágy szélébe, fogait összeszorította, és csak befelé ordított a fájdalomtól. Hatalmas hasa kőkemény volt, a dereka mintha valami prés alatt szilánkokra akart volna törni. Már két percenként jöttek a fájások. Minden újabb összehúzódásra megkeményedett a szíve is a méhével együtt.

Végre enyhült a kín, mély levegőket vett, és próbált felkészülni az újabb elviselhetetlen fájdalomhullámra.

– Hogy vagyunk, hogy vagyunk? – lépett be egy idős, mosolygós nővér a kis szülőszobába.

A lány nem válaszolt. Tudta, hogy hamis a mosoly. Mindenkinek az arcán hamis a mosoly.

– Nem lett volna jobb, ha valaki itt van veled ezekben az órákban? – tette fel az újabb kérdést a nővér, de a lány most sem válaszolt. Már érezte is az újabb összehúzódás kezdetét. Összeszorította a fogait és a szemét, a lábait felhúzta, ujjai úgy szorították az ágy peremét, hogy minden ujjbegye hófehérré vált. Egy halk nyögés hagyta el a torkát, fájdalmas, reszelős, hiába próbálta visszatartani.

– Legalább anyukád bejöhetett volna veled. Olyan fiatal vagy még ehhez – hallotta valahonnan messziről újra a nővér hangját, de már alig volt magánál. A fájdalom valahová máshová repítette, talán egy másik dimenzióba, vagy csak a tudata kezdett kikapcsolni, hogy elviselhetőbb legyen a valóság. Hogy elviselhetőbb legyen minden. A világ.

Lassan enyhült a fájdalom, a hangok, a szagok újra visszatértek. A nővér kiment, de az ajtó előtt megállt. A lány most tisztán hallotta, hogy beszélget valakivel.

– Tizenhat évesen gyereket szülni! Úgy kell neki! Ha arra volt esze, hogy fölcsináltassa magát, hát csak kínlódjon! – mondta az álmosolyú.

– Gondolom a fiú már nincs is sehol. Nem tudják ezek a mai fiatalok, mit jelent egy igazi párkapcsolat. Kitartani jóban-rosszban. Csak szexelnek egyet, aztán már jöhet is a következő – hangzott a válasz egy éles hangútól.

– Így van, Marisom! Bezzeg mi, mi leéljük az életünket azzal az egy marhával, akit választottunk már tizenévesen!

Erre mindketten felnevettek.

Forrás: Shutterstock

A lány szíve a hasával együtt újra keményedni kezdett, és az elviselhetetlen fájdalom megint eltakarta a valóságot. Egy ideig érezte a kínt a keresztcsontjában, a méhében, valahonnan távolról még hallotta, hogy valaki ordít, aztán átlibbent valahová máshová.

Elernyedt, könnyűnek érezte magát, csak a szíve feszült bele a görcsbe. A szíve már soha nem lesz a régi. Benne marad ebben az örök fájdalomban, minden dobbanásában ott lesz ez a kín.

– Jól vagyunk, kislány? – hallatszott most megint egész közelről az álmosolyú hangja. – Már nagyon közelít az idő, hamarosan megszületik a kisbabád! Az apuka is biztosan nagyon büszke lesz! Biztosan nagyon várja már!

A lány hányni kezdett. Közben az újabb összehúzódás pillanatok alatt maga alá teperte, szaggatta, kínozta, mintha nem lett volna már elég eddig is a kínból!

– Legalább bejöhetett volna veled az a fiú, aki teherbe ejtett – motyogta a nővér, miközben összetakarította az ágy széléről és a földről a hányást.

A lány emlékei utat törtek. Ahogy a bűzös, alkoholszagú férfi berángatta abba a sikátorba. Ahogy letépte a szoknyáját, a bugyiját. Ahogy ott, azon a meleg, nyári estén a húgyszagú betonra teperte... Ahogy megfosztotta mindentől: a gyermekkorától, a hitétől, az álmaitól... Ahogy jéggé fagyott körülötte az egész világ.

– Szólok az orvosnak, ezek már a tolófájások lesznek, kislány! Mindjárt megölelheted a gyermekedet!

A kisbaba hamarosan felsírt, és ahogy a lány hasára fektették a forró, véres kis testet, a jégtakaró a világ peremén elkezdett megrepedezni.

Pelesz Alexandra novellája

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.