párkapcsolat hűtlenség kibeszélő félrelépés Jelek
Én sosem értettem a megcsalást, valószínűleg azért, mivel én egy partneremet sem csaltam meg. Mivel az ember általában magából indul ki, naivan ezt feltételeztem róluk is. Így sokszor nem vettem észre az intő jeleket, még akkor sem, amikor már kiszúrták a szemeimet.

Sosem voltam az a kimondottan féltékeny típus. Megbíztam az aktuális páromban és nem jutott eszembe, hogy a telefonjában kutakodjak vagy megkérdőjelezzem, éppen merre járt. Mindig azt hittem, hogy az exeim hűségesek hozzám, egészen addig, amikor egyszer utólag kiderült, hogy bizony nem így volt. Most összegyűjtöttem pár jelet, amik nektek is gyanakvásra adhatnak okot.

1. Az ösztöneid azt súgják, valami nincs rendben

A nőknek remekül működnek a megérzéseik, csak a legtöbbször inkább a homokba dugjuk a fejünket és nem akarjuk meghallani azt a belső hangot. Sok nőtől megkérdezik, akiket évek óta csal a párjuk, hogy lehet, hogy nem vették észre? Szerintem sokszor nem arról van szó, hogy nem vesszük észre, hogy valami nem stimmel, hanem nem akarjuk észrevenni. És itt most nem arra gondolok, hogy légy betegesen féltékeny és gyanakodj minden pillanatban! Erről szó sincs. Ám, ha jön egy gondolat, hogy a párod furán viselkedik, akkor ne hessegesd el azt azonnal.

2. Ha számonkéred, visszatámad és téged állít be hibásnak

Soha nem felejtem el azt a szituációt, amikor egy exem közölte velem, hogy nem velem szeretne elmenni egy koncertre, hanem inkább egy olyan lányt hív el, akivel távoli barátok. Amikor próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez bizony nekem rosszul esik, akkor visszatámadt, hogy ő nem akar olyan párkapcsolatot, ahol még a WC-re is együtt megyünk. Azt gondolom, hogy az mindig gyanús, ha a másik meg sem akar hallgatni és nem veszi figyelembe az érzéseidet, hanem rögtön támad.

3. Rejtegeti a telefonját vagy épp akkor nyomogatja vadul, amikor azt hiszi, nem látod

Azt gondolom, ezt nem kell magyarázni, miért nem jó jel, ha a párod nagyon dugdossa a telefonját előled vagy épp rajtakapod, hogy az éjszaka közepén üzenget. Sok kapcsolat ment tönkre azért, mert az egyik fél belenézett a másik készülékébe. Nekem még csak bele sem kellett néznem, az egyik exem épp akkor kapott üzenetet egy ismeretlen nőtől, amikor véletlenül elől hagyta a telefonját épp az enyém mellett. Persze próbálta kidumálni, hogy valójában félreértés az egész, de én se most jöttem le a falvédőről.

Forrás: Shutterstock

4. Elkezd tőled távolodni, testileg és lelkileg egyaránt

Gyakran fáj a feje, fáradt, nincs kedve este összebújni és amúgy is későn jár haza, mert mindig akad egy sokáig elhúzódó meeting. Természetesen mindig nagyon sok a munkája. Már azt sem tudod, mikor csináltatok utoljára együtt egy jó kis programot, ráadásul már nem avat bele az életébe úgy, mint régen. Érzed, hogy kezd kizárni az életéből, érzed, hogy kezd nőni közöttetek a távolság. Persze ő a munkára fogja, de azért lehet ott más is.

5. Egyszer elhanyagol, másszor virágcsokorral állít be, hogy kiengeszteljen

Aki megcsalja a másikat, annak gyakran van bűntudata és ezzel nem könnyű együttélni. Így előfordulhat, hogy a párod beállít egy virágcsokorral, egy parfümmel vagy bármilyen ajándékkal, csak hogy a bűntudatát enyhítse. Persze ez lehet bármilyen bűntudat. Egyszer egy exem összehozott nekem egy csodálatos meglepetés születésnapi bulit. El voltam ájulva és azt hittem, hogy ez a szerelme egyértelmű jele. A szakításkor aztán kiderült, hogy mindezt azért szervezte nekem, mert nem tudott engem úgy szeretni, ahogy én szerettem őt, s mivel emiatt rosszul érezte magát, valahogy kárpótolni szeretett volna.

A felsoroltak ellenére azt gondolom, hogy a bizalom a párkapcsolat fontos alapköve, így feleslegesen ne gyanakodjunk. Viszont ha egyértelmű jelzésekbe ütközünk, akkor azokat ne söpörjük a szőnyeg alá.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.