szexuális zaklatás kibeszélő molesztálás nemi erőszak munkahelyi zaklatás féltékenység
Az első munkahely mindig emlékezetes tapasztalatokkal gazdagít. Az én esetemben sem történt ez másként, azonban nem a munkamorálról tanultam, hanem az emberi reakciókról.

Alig múltam 18 éves, amikor elkezdtem dolgozni. Az érettségi után úgy döntöttem, egy évet várok még a főiskolával, és belekóstolok a munka világába. Hogy pontosan hol helyezkedtem el, érthető okokból nem fogom elárulni. Legyen elég annyi, hogy irodai munkáról volt szó, egy igen kis cégnél.

A főnököm 35-40 között lehetett, és már akkor is feltűnően kedves volt hozzám, amikor felvett. Én jórészt tapasztalatlan voltam a férfiak közeledését tekintve – egy barátom volt csupán fél évig, iskolai szerelem -, így sokáig fel sem tűnt, hogy mit miért tesz.

Reggel, munkakezdéskor behívott az irodájába, hogy együtt kávézzunk, gyakran dicsérte a ruhámat, vagy a frizurámat, és sokszor kérte, hogy maradjak neki segíteni munkaidő után is, amikor a többiek már hazamentek.

Nem igazán tudtam, mit engedhetek meg magamnak a munkahelyen, így mindenre rábólintottam, még akkor is, ha kellemetlennek éreztem. Volt, hogy éjjel 11-ig borítékoltam az iroda szőnyegén, miközben ő ült az asztalánál, és engem nézett.

Aztán pár héttel később a főnököm a tettek mezejére lépett.

Épp kávét főztem neki reggel a konyhában, még csak mi ketten voltunk bent. Ő bejött, és hátulról hozzám simult - éreztem a leheletét a nyakamon -, és elmondta, hogy készüljek, mert ma hosszú napunk lesz együtt.

Forrás: Shutterstock

Tudom, ez nagyon erős jel volt, és azonnal sarkon kellett volna fordulnom, végleg elköszönnöm, de valahol legbelül azt mondogattam magamnak, hogy biztosan én értek félre valamit. Hiszen felesége van, két kicsi gyereke, én meg csak 18 éves...

Szóval végigcsináltunk a munkanapot, és amikor a többiek végeztek, engem behívott az irodájába. Halkan, de érezhetően be is zárta mögöttem, amitől már egy kicsit elkezdtem aggódni. A kérdésemre, hogy mi lenne a feladatom, kendőzetlenül azt válaszolta, hogy őt kényeztetni.

Köpni, nyelni nem tudtam, annyira ledöbbentett ez a kijelentése. Erre ő, hogy most meg mit játszom itt a szende szűzt, hiszen azóta flörtölök vele, mióta csak felvett. Halkan, remegve mondtam neki, hogy szeretném, ha kinyitná az ajtót, de ő magához húzott, belecsókolt a nyakamba, fogdosni kezdett, és elkezdte kigombolni az ingemet. Éreztem, ahogy megmerevedik a férfiassága a nadrágjában, amit a másik kezével elkezdett kiszabadítani. Én meg csak álltam ott, mint valami zsákmányállat, képtelen voltam mozdulni, annyira megrémültem.

Mondogatta, hogy nyugodjak meg, jó lesz, mert ő nagyon vágyik rám, és így biztos helyem lesz itt az irodában, meg, hogy biztos én is akarom... És ekkor valaki elkezdett dörömbölni az ajtón.

Rémesen zavart lett, főleg, miután az ajtó túloldaláról a felesége szólalt meg, vagyis inkább üvöltött. Nem volt sok választása, rám parancsolt, hogy gombolkozzak be, majd az ajtóhoz sietett és kinyitotta. A felesége berontott, és kérdés nélkül nekem esett.

Pofozott, a hajamat tépte és közben ordibált velem – „Te kis szajha, te ribanc!" -, én meg ettől még jobban megrémültem, és csak próbáltam védekezni, közben pedig sírtam.

Az egész pár másodpernél tovább nem tarthatott, mert a főnököm lefogta a feleségét, aztán őt kezdte el ütni a nő, én meg – nem is értem hogyan -, de felpattantam a földről, és berohantam a másik irodába, magamra zártam az ajtót, és zokogva hívtam fel az egyik barátnőmet, hogy jöjjön értem.

Természetesen másnap felmondtam, de a munkahelyi bizalmaskodás azóta is megrémít, pedig ennek már 26 éve. Visszagondolva örülök, hogy akkor és ott megvert a felesége, így legalább nem tudott megerőszakolni a főnököm.

Te mit tennél, ha megkörnyékezne a főnököd?

Ági történetét Mezei Natasa jegyezte le.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.