szerelem kibeszélő külön alvás együttalvás
Az egyik legjobb érzés az életben, mikor valakivel kiskifli-nagykiflizel. Érzed magad körül a védelmező, ölelő karját. A szuszogása csiklandozza a nyakadat. Ezek a dolgok valahogy mind biztonság érzetet adnak. De az sem utolsó, mikor a mellkasára hajtott fejjel alszol el. Cirógatja a hajadat, a szívének dobogása nyugtatóan hat rád...

Félix és Viola is ilyen pár voltak egykoron. Imádtak egymással összebújva aludni, vagy csak egy délutáni pihenést megejteni, ejtőzni a tévé előtt és úgy elszundikálni. Egyiküknek sem volt ez teher. Úgy érezték, ez természetes egy kapcsolatban. Azonban huszonnyolc év házasság után megváltoztak ők is, és a szokásaik is.

Úgy érezték, hogy a kapcsolatukban eljött a külön, mégis együtt alvás ideje. Még nincs külön szoba, csak külön ágy, hogy azért a kiskapuk megmaradhassanak, de már ez a döntés is azt jelzi, hogy egyre idegesítőbb, kényelmetlenebb valami a másikban, amit évekkel ezelőtt jól viseltek. Már nem komfortos egymáson csüngeni, az egykor még csiklandozó, langyos szuszogás átváltott idegesítő horkolásba, és egyébként sincs már meg az a régi intimitás, ami igényelné a szoros, fizikai kontaktust.

Ez nyilván a kettőjük dolga volt. Az egyszem fiúkat nem hozta lázba, hogy a szülei külön, vagy együtt alszanak-e (kínosnak érezte magát ennyire belefolyni a kapcsolatukba), de azért a lelkére lett kötve, hogy ez semmi negatívat nem jelent a házasságukra nézve. Azonban mikor baráti, vagy családi összejöveteleket tartottak és azok meglátták a két külön ágyat, bizony azt hitték, hogy Viola ikrekkel várandós és már előre berendezték nekik a saját hálószobájukat.

Félixszel mindig jókat nevettek az ilyen reakciókon.

Hiába szívta mindenki a vérüket a külön alvással, ők mindig azt reagálták, hogy ettől még izgalmasabb is tud lenni az intim része a kapcsolatnak.

Mint anno, mikor egy táborban, titokban átlógtak a másikhoz, hogy együtt aludjanak, reggel pedig együtt ébredjenek az első napsugarakkal. Nem mindenki értette ezt a kis poént, és jöttek a kéretlen vélemények, mi szerint ez egyenes út ahhoz, hogy más ágyában találják meg azt, ami a közösben már nincsen meg. Majd ez pedig egyenes út a váláshoz.

Viola és Félix nem értették, hogy mi ez a negatív megközelítése a külön alvásnak. Egy bizonyos szinten kinőtték már egymást. Nem titok, hogy Félix gyakran horkol, Viola pedig álmában sokszor „verekszik", diszkomfortossá vált a másik közelsége. Ettől függetlenül szerették egymást és senki más ágyába nem vágytak – csak a sajátjukéba.

Forrás: Shutterstock

Sokan szentségtörésnek tartják a külön alvást. Pedig, amíg csak külön ágyról és nem külön szobáról van szó, abszolút nincs ok az aggodalomra. Viszont eljön az az idő egy kapcsolatban, amikor a kényelem, és a saját komfortunk többet ér, mint a szoros testi kontaktus és a másik közelsége.
És ezzel nincsen semmi baj. Hiszen ettől még megmaradhat az intimitás két ember között, még izgalmat is hozhat a kapcsolatba...

A nyugodt alvás az egyik legfontosabb dolog az életben. Ha kialudtuk magunkat, jobb a kedvünk, nem vagyunk ingerlékenyek, másképp állunk mindenhez és mindenkihez. De az alvási körülményeket befolyásoló negatív tényezők gyakran okozhatnak parázsvitákat, feszültséget két ember között. S, ha ezek kiküszöbölésére a legjobb, legkényelmesebb és legbékésebb megoldás az, hogy külön ágyban kötnek ki a felek, akkor igenis, be kell vállalni! Ahogy Félix és Viola is tették, s házasságuk napjainkig felhőtlen, boldog, töretlen.

Félix és Viola történetet Pokk Brigitta jegyezte le

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.