csalás Tinder kibeszélő magazin társkeresés
Online profilja alapján a hölgy gyönyörű, kulturált, magasan képzett, stílusos, ráadásul szingli és forróvérű is? Ez meg hogy lehet? Nem akarlak elkeseríteni, de többnyire úgy, hogy az illető túl szép, hogy igaz legyen.

A társkereső alkalmazásokon eltöltött éveim során szinte minden második-harmadik férfi azzal a mondattal indította a beszélgetést, hogy „Egy ilyen csinos lány mit keres a Tinderen?" (vagy akárhol máshol, ahol épp böngésztem). Véleményem szerint nem olyan meglepő, ha tanult, sikeres és megnyerő külsejű nők az interneten próbálnak szerencsét, amennyiben valamiért nehezen ismerkednek vagy ritkán találnak számukra minden szempontból ideális partnert.

Sokan közülük túl elfoglaltak ahhoz, hogy eljárjanak százféle szabadidős programra, vagy szimplán nem keresnek komoly kapcsolatot, ezért a hosszadalmas randikra, ismerkedési fázisokra sem szeretnék az idejüket pazarolni.

Nem törvényszerű tehát, hogy egy látszólag ideális adottságokkal bíró hölgy profilját a kamukategóriába lehessen sorolni, ám sajnos rengeteg csaló hoz létre hamis fiókokat azért, hogy áldozataiktól kompromittáló felvételeket, ne adj' isten, pénzt csikarjanak ki.

A gondosan felépített kártyavárak mögött rejtőzhetnek bosszúszomjas exek, perverzek, esetleg olyan alternatív szexuális beállítottságú férfiak, akik valamiért ily módon akarnak érvényesülni a társkeresés sokszor bonyolult világában. Általában rendkívül meggyőzően alakítják a magabiztos, szexi nőt az online szférában, azonban számos árulkodó jelről megfeledkeznek. Ezeket felismerve leleplezheted őket és megkímélheted magad a csalódástól, sőt, az anyagi károktól is.

Valószínűleg kamu a nő, ha...

1. Nincs hitelesítve a profilja

A társkereső alkalmazásokon általában jelzik, ha egy felhasználó beküldött egyedi szelfivel vagy videóval verifikálja magát. Nem kell feltétlenül átverésre gyanakodnod, ha a kiszemelted profilja nincs ellátva az erről árulkodó ikonnal, mert megeshet, hogy csupán nem volt türelme vagy ideje a hitelesítési folyamatra, de azért légy körültekintő!

2. Túl tökéletesek a képei

Méregdrága környezetben, designerruhákban, profi pózokban lekapott nőket ábrázoló fotókkal próbálkozik, melyekről ordít, hogy valamilyen külföldi influenszertől vagy modelltől csórta őket. Néha még arra sem ügyel, hogy ne látsszon, hogy más galériájából képernyőfotózta a képeket: kis vonalkák, ikszek, nyilak és keretek árulkodnak figyelmetlenségéről.

Forrás: Shutterstock

3. Hiányosak a közösségi oldalai

Egy nő szereti megosztani élete érdekességeit az online közösséggel: rendszeresen posztol, sztorizik, igényes, egyedi borítóképeket és profilképet szerkeszt magának, látszik, hogy van hobbija, ismerősei, akik reagálnak is a tartalmaira. Egy kamuprofilon feltűnő lehet, hogy sokkal több oldalt vagy embert – főleg lányokat – követ, mint ahányan őt követik, holott az ő külsejével és adottságaival ennek éppen fordítva kellene lennie.

4. Rendkívül rámenős

A legtöbb hölgy tudja, hogy finom csábítással és titokzatossággal sokkal többre megy, mint agresszív kokettálással, ezért, ha inkább az utóbbit tapasztalod, azonnal húzd be a kéziféket! A kanos férfiakra jellemző tűz-, majom-, nyelv- és felhevült fejű emojik használata is árulkodó lehet, illetve az, hogy az illető a szöveges ismerkedés helyett a képküldésre fókuszál. Türelmetlenül követeli a meztelen fotóidat, és, hogy te se fogj gyanút, természetesen ő is küld pár valósnak tűnő, más felhasználóktól kicsalt erotikus szelfit.

5. Nem hajlandó hangüzenetet küldeni vagy felhívni

Mindig kifogásokat keres: épp dolgozik és nem tud beszélni, be van rekedve, meghülyült az alkalmazás, túl nagy a zaj körülötte, stb. Ha ilyenkor esetleg közölni mered vele, hogy elég gyanús a viselkedése, felháborodik, hogy neki semmit nem kell bizonygatnia és különben is, ha ennyire nem bízol benne, hagyjátok az egészet a fenébe!

Megsúgom: egy nőnek inkább imponál, ha nem hiszik el róla, hogy valódi, hiszen az csak azt bizonyítja, hogy szinte túl jó, hogy igaz legyen.

6. Állandóan halogatja a találkozót

Milyen érdekes, mindig a randi előtti napon, vagy néhány órával előtte betegszik meg a házikedvence, esetleg ő maga, orvoshoz kell kísérnie a nagymamáját, vagy a barátnője szakított és teljesen kivan, ezért őt kell ápolgatnia – olcsó kifogásainak tárháza kimeríthetetlen.

Egyszer-kétszer még hihető, hogy tényleg közbejött neki valami, ha utána rögtön hajlandó megbeszélni egy másik időpontot, de ha sorozatosan lemondja a randevúkat, valószínűleg nem azzal az emberrel beszélsz, akit a képeken látsz.

Te belefutottál már kamuprofilba online ismerkedés közben?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.