párkapcsolat kibeszélő férfi nőiesség
Sok vád éri a korunkban élő nőket, hogy nagyon önállóak - sőt, túlságosan is szuverének lettek. Egyesek szerint ettől kevésbé vonzóak a férfiak számára, hiszen egy erős nő nélkülözni tudja a férfiakat. Elméletileg...

Ám azért a dolog gyakorlati része nem egészen így néz ki, és ezzel a témával kapcsolatban felmerül az a bizonyos "mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás" kérdése is.

Még mi, nők sem emeljük mindig piedesztálra szüfrazsett anyáinkat, hiszen a régi rendszerben is volt valami jó: a biztonság, amikor mindenki tudta, mi a dolga és hol a helye. A világot íratlan szabályok működtették, amelyek a nyakunkba szakadt változásoknak köszönhetően egyszerre felborultak.

Szavazhatunk, dolgozhatunk, ám mindemellett ránk várnak ugyanazok a feladatok is, amiket az elődeink végeztek. Még nem hallottam olyan nőről, akit kitörő boldogsággal töltött volna el, hogy egy végigdolgozott munkanap után végre hazacipelhette a két telepakolt bevásárlószatyrot.

Majd az előszobában rajongással vette volna tudomásul, hogy mocskos nagy kupi van a lakásban, plusz még vár rá a kétfogásos vacsora megfőzése is - ennek utójátékaként pedig az összes koszos edény elmosogatása. Persze, két krumpli hámozása között fél kézzel behajít egy adag mosást, és a vacsoraasztaltól felkelve sem heveredik el a kanapén sörrel a kezében, hanem kitereget.

Van, akinek besegít a család, és van, aki egyszemélyes szereposztásban végzi el. Egy egyedülálló nőnek viszont nincs sok választása. Teljesen mindegy, hogy kereket kell cserélni, megszerelni bármit a háztartásban, vagy éppen egy szöget kell beverni a falba.

Ezek a dolgok - bár apróságnak tűnnek - megkeményítik a nőket. Nem csoda, hogy a férfiak felé is vannak elvárásaik, és egy bizonyos szint alá akkor sem mennek, ha feketére kloffolták az ujjukat a kalapáccsal.

A visszautasított férfiak ezért sokszor kígyót-békát kiabálnak rájuk. Túl magas elvárásokkal vádolják őket, pedig erről szó nincs - csak éppen nem érik be azzal, akik nem ütnek meg egy bizonyos szintet. (És most tessék félretenni azokat a mocskos anyagiakat, mert egyáltalán nem erről van szó.) Ha pedig van egy olyan férfi, aki egyébként megfelelne, az hajlamos megrettenni az erős, önellátó nőtől. Nem mer a közelébe menni. Fél, hogy ha felajánlja a segítségét, a nő elküldi, mert egyedül is meg tudja csinálni.

Forrás: Shutterstock

Pedig csak meg kéne érteni az ilyen viselkedés hátterét. Lehet, hogy az erős nő először azt mondja: "Köszi, megoldom egyedül." Ám ha jól figyel a férfi, akkor láthatja, hogy a dacos külső mögött egy érzékeny, gondoskodásra vágyó nő rejtőzik. Ezért azt tanácsolom minden pasinak: vedd ki a nő kezéből a kalapácsot!

Légy határozott, told gyengéden odébb, és verd be helyette a szöget! Hidd el, nem fog két kézzel utánakapni, hogy hadd csinálja meg ő! Add vissza neki a helyét! Add vissza a hitét, hogy lehet gyenge nő, aki mellett te is férfinak érezheted magad! Hiszen így van rend a világban.

Aztán persze vidd el vacsorázni, nyisd ki előtte az ajtót, és segítsd le róla a kabátot!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.