Férfivélemény: Tilos maszturbálni, ha párkapcsolatban él az ember? (18+)

magazin kibeszélő felnőtt önkielégítés erotika maszturbáció férfivélemény
Sok olyan téma van, amiről nem szeretünk beszélni. A legnagyobb tabuk talán a pénz és a szex, pedig ezek furcsa mód mégis mindenkit foglalkoztatnak. Nem szívesen mondjuk el, hogy mennyit keresünk, de érdekel minket más pénztárcájának vastagsága. Ugyanígy titok minden, ami a hálóban történik, egészen addig, amíg a saját életünkről van szó.

Tabutéma a maszturbáció is. Férfitársaságban persze könnyebben szóba kerül, és mi nyíltabban is beszélünk róla, a nők azonban szemérmesebbek. Ez a saját tapasztalatom. Azt persze nem tudom, hogy a barátnőik körében, amikor semmi sem feszélyezi őket és lecsúszott már pár pohár bor, akkor van-e olyan téma, amiről félnek beszélni. Viszont a férfiak előtt, de néha még saját párjuk mellett sem nagyon mondják el őszintén, mit gondolnak az önkielégítésről.

A Szex és New York Samanthája megmutatta, hogy semmi sem állhat az ember útjába, ha csúcsra szeretne jutni. Ehhez pedig nem feltétlenül kell egy másik fél. Elég, ha mi magunk vesszük kézbe az irányítást. Végül is a saját testünket mi ismerjük igazán. Mi tudjuk, hogy egy mozdulat meddig kényeztet és mikor okoz fájdalmat. Hol vannak az érzékeny helyek, azok a pontok, amelyek szinte gombnyomásra beindítanak minket. Ezeket fel kell fedezni, ki kell tapasztalni.

Nem szégyen a gyakorlás!

Számos tanulmány készült az elmúlt években arról, hogy az önkielégítés mennyire egészséges. Csökkenti a stresszt, segít abban, hogy jól aludjunk, boldogsághormont termel és felfrissíti a testet és a szellemet egyaránt. Mégis, amint párkapcsolatban él az ember, valahogy megvetendő dologgá válik. Sőt egyesek le is nézik azokat, akik a szerelmük nélkül is a csúcsra jutnak és szerintük ez a biztos jele annak, hogy vége a kapcsolatnak, elmúlt a szerelem.

Forrás: Shutterstock

Miért lenne a kettő között összefüggés?

Vannak, akik többször át szeretnék élni a gyönyör pillanatait, még úgy is, hogy rendszeres szexuális életet élnek a párjukkal és kívánják is őt. Az önkielégítésnek nincsenek káros hatásai, csak nagyon szélsőséges esetben okoz függőséget. Az emberek döntő többsége kordában tudja tartani a vágyait és nem bűnös dologként tekint a maszturbációra, hanem egy olyan természetes mozzanatra, amit nem kellene túlmisztifikálni. Csináljuk és kész.

Ha rendszeresen gyakoroljuk, akkor nem csak, hogy csökken bennünk a feszültség, hanem jobban megismerjük a saját testünket is. Hosszú távon pedig pont a partnerünk élvezi majd ennek a gyümölcsét, ugyanis tudjuk őt instruálni, mit és hogyan csináljon, amikor kedveskedni szeretne nekünk. Ha ugyanis azt látja, hogy örömet okoz, az őt is elégedettséggel tölti el, sőt elég gyakran ez izgatja csak igazán fel!

Sokan éreztük már azt a bizsergető érzést, ami akkor jár át minket, amikor szerelmünket kényeztetjük. A fejünk búbjától a lábujjakig végigfut az áramütés és megfeszül, beleremeg a testünk.

Mégis azt hangoztatják, hogy rossz dolog, és tilos maszturbálni, ha párkapcsolatban, házasságban él az ember. Ez viszont lehet az énidő fontos része, egy olyan visszatérő pillanat a héten, amikor csak magunkra, a saját szükségleteinkre figyelünk. És ez nem önzőség.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.