Az első szex, a megjátszott öröm, és az elszenvedett traumák…

Jó pár generációval ezelőtt még ez is másként ment. Szinte minden szexualitásról szóló téma tabunak számított, és anyáink körében sem igen beszéltek erről a nagyon is fontos négy betűs szóról: SZEX

Az volt a megszokott, hogy a lányok a házasodást követő nászéjszakán veszítették el a szüzességüket, vagy még ennél is később. Simán beleugrottak az első kapcsolatba, úgy, hogy fogalmuk sem volt a házastársuk szexuális szokásairól - már ha voltak akkoriban ilyenek, de miért is ne lettek volna -.  mert nem igen volt választásuk. Aztán kicsivel később szabadabban dönthettek a csajok arról a bizonyos első éjszakáról. Mára pedig már totálisan felfordult az egész „ki-kivel-mikor és hogyan" dolog.

Nagyon fontosnak tartom, hogy nyíltan beszéljünk arról, amiről általában nem szoktunk - vagy legfeljebb csak magunk között - mi csajok. A közösségi oldalak szabados világában bármiről tájékozódhatunk, és olyat is láthatunk, amiről sokan tudni sem szeretnénk, és ugyanez igaz a szexualitás témájára is. Napjainkban többet beszélnek, írnak és filmeznek az erotikáról, az erőszakos és kevésbé erőszakos  szexről, mint bármikor ezt megelőzően. Nyíltan pörögnek a meztelen képkockák, a vetkőző nők és férfiak „magamutogató" köreiben.

Nagy általánosságban elfogadott a pornó, és lépten-nyomon szexuális tartalmakba botlunk - 18-as karika ide vagy oda. A pasik sok esetben ezekből tájékozódnak, ami tévút, pedig nem ártana tudni egy-két gondolatot, és tisztába lenni a női testtel és lélekkel, úgy igazán. Fiatal tinilányok (16-on innen) köreiben hallottam, hogy az első szexuális élményük az anális közösüléssel kezdődött. És szó nélkül igent mondtak a "felkérésre", hiszen nem akartak alul maradni és bénának tűnni ebben a szituban. Azt is mondták ezek a kislányok, hogy eléggé fájt nekik. - Szerintetek?

Egyáltalán, hogy kerül elő az első együttlét kapcsán az anális pozitúra?  Valószínüleg úgy, hogy a fiatal srácoknál alap, hogy amit látnak a filmekben, az az elfogadott és a normális. Nem bántom őket, nem feltétlenül ők tehetnek erről. Valahol, valami nagyon elcsúszott. Nem mondom, hogy bezzeg az én időmben... és nem állítom, hogy a „tudatlanságban időzni állapot" jobb lett volna, de valami középút nagyon jól jönne ezeknek a mai gyerekeknek. Mondjuk egy objektív felvilágosítás, mind orvosi, mind szülői oldalról, prevenciós célzatú előadások, és sokkal több őszinte beszélgetés.

Nagyon nagy sérüléseket tud okozni az elsőre nem jól választott aktus. Nem véletlenül készültek régebben erre nagyon a nők. Ma meg nagy átlagban, ahogy esik, úgy puffan. Persze mindig vannak kivételek, és ők nagyon is erősítik a szabályokat. De nincsenek elegen. Pedig fontos lenne - de még milyen fontos lenne! - visszatérni a jól bevált receptekhez, már ami az odafigyelést, a törődést, a támogatást illeti. És az első szeretkezést, mondjuk valami klasszikussal kezdeni. Halljátok fiúk?

Forrás: Shutterstock

Hiszen a lányok még mindig inkább alárendelik magukat annak, ami van, a kész tényeknek és nektek, félve a veszteség érzetétől. Úgyhogy nálatok a labda. Mi nők, évekkel később is visszaemlékezünk az elsőre. Úgy vagyunk ezzel, mint az első csókkal, vagy az első szerelemmel. Igazából az elsőt sosem felejtjük el. Ezért sem mindegy, hogyan történik meg velünk.

Visszatérve azokra a bizonyos pozitúrákra....

Az anális szex önmagában sem egy egyszerű téma, és bár ízlések és pofonok, itt mégsem csak erről van szó. Egyszer egy tavaszi tisztítókúra alkalmából részt vettem egy colonhidroterápiás kezelés-sorozaton, amit egy nagyon komoly orvosi vizsgálat előzött meg. A belgyógyász szakorvos részleteiben kitért a belek rendelellenességeire, a lehetséges mellékhatásokra és veszélyforrásokra is.

Ennek kapcsán került szóba a nem természetes módon történő szexuális aktusok halmaza is, amiben kiemelt helyet foglalt el az anális közösülés, de semmiképpen nem az ajánlott formák között. Itt felhívnám a figyelmet egy nagyon fontos pontra: a nem teljesen tudatos döntésen alapuló és önként választott szexuális élmények "elszenvedése" rövid távon is komoly lelki traumákat tudnak okozni. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy fizikai, szervi elváltozásokhoz, hosszútávon súlyos deformitásokhoz és betegségekhez vezethet.

Még belegondolni is szörnyű abba, hogy a felnövekvő nemzedék anyukái, már az első szerelmi együttlétüket egy fájdalmas nemi aktussal kezdjék. Azt sem árt tudni, hogy nem mind öröm, ami annak látszik. A filmekben sem.  Az életben sokkal megrázóbb, tragikusabb és maradandóbb minden sérülés, amit elővigyázatlanságból okozhatnak egymásnak a partnerek, közösüléseik során.

Akár lányként, akár fiúként olvasod ezt az írást, arra kérlek téged, kétszer is gondold meg, hogyan veszíted el ártatlanságodat, és hogyan segítesz csodálatossá tenni az első szexuális élményét  annak, akit választasz majd a nagy kalandhoz.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek