„Hé, én Skorpió vagyok velem ne packázz!" - avagy nők véleménye az asztrológiáról

magazin nők csillagjegyek horoszkóp
Persze azért mindig megnézem, hogy illik-e rám a jellemzés, de valahogy sosem hiszek benne igazán. Igen, valami passzol, majd két sorral lejjebb olyanokat írnak, ami teljes képtelenség. Szeretnék benne hinni és volt olyan, amikor a reménytelen szerelmi életemet a horoszkóppal magyaráztam, de végül ez az állításom is megdőlt. Ugyanis a csillagjegyem szerint a mostani barátommal nem illenék össze mégis tökéletesen kiegyensúlyozott a kapcsolatunk. Akkor most, hogy is van ez?

Bevallom, bár kissé szégyenlősen: TikTok fogyasztó vagyok, unalmas perceimben imádom pörgetni és pörgetni a videókat, míg végül teljesen elveszek ebben a "virtuális szektában". Meglepő, de ezen a platformon meghökkentően hangsúlyos szerepet kap az asztrológia. Nagyon sok felhasználó készít ebben a témában vicces vagy éppenséggel ismeretterjesztő mini klipeket. Sőt, akad olyan is, aki az egész profilját erre a témakörre építette fel.

Ezt pedig igazán felkeltette az érdeklődésem a téma iránt. Kíváncsi lettem. Néhány nő miért hisz vagy éppenséggel miért veti meg azokat, akik harcolnak az asztrológia létjogosultságáért? Ezért kifaggattam őket.

„Teljes mértékben hiszek benne. Nyilván nem arról beszélek, hogy elolvasom egy női magazin hátulján a napi horoszkópom és megnézem mit írnak a Bikára. Ez így elég kevés, hiszen az ember nem csak egy jegyből áll. A részletes csillagjegy elemzések vagy akár hívhatjuk személyiség elemzésnek már annál inkább hihetőbbek. Szerintem rengeteg mindent megtudhatunk ezekből,például, hogy egy embernek milyen a probléma kezelése, vagy miképp áll a dolgokhoz. Esetleg azt is, hogy az uralkodó bolygónk alapján milyen családmodellben hiszünk és még sorolni lehetne. Aki nem hisz benne, az azért nem hisz, mert utána sem néz. Itt nem arról van szó, hogy egy darab csillagjegy befolyásolja a viselkedésed, ez egy sokkal összetettebb dolog."
Anett (23)

Forrás: Shutterstock

Hé, én Skorpió vagyok velem ne packázz!"„Nehéz kérdés. Szerintem az, hogy ki milyen horoszkóp alatt születik általánosságban hatással lehet a személyiségére. De persze nem mindenkire ugyanolyan mértékben. Saját magamon például abszolút észreveszem ezeket az apró "jeleket". Sőt, a barátnőimre is legtöbbször igazak a jellemzések. Mindannyian más csillagjegyek vagyunk és valóban észrevehetőek az alapvető különbségek akár a természetünkben vagy sokszor a felfogásunkban, párkapcsolatainkban. Ám annak ellenére, hogy úgy vélem van valóság alapja, nem ez a befolyásolja 100 %-ig a személyiségünket."
Réka (21)

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.