Ne cipelj olyan terheket, amik csak megnehezítik az utad!

Nemrég kirándulni voltam, és az erdő közepén megnéztem egy kolostor romjait. Hirtelen elkezdett zuhogni az eső, így tető alá menekültem a kolostor közelében: szerencsére volt egy fedett pihenőhely, és ott ragadtam egy időre.

Azonban nem sokáig voltam egyedül: hamarosan túrázó csapat érkezett és menekült be mellém a tető alá. De ne az egynapos túrázókra gondoljatok, hanem tudjátok, akik több napig mennek, és a hátukon van az 5 napos túra minden kelléke: ruhák, sátor, hálózsák, étel, gázfőző meg minden, ami kell.

Eszembe jutott róluk az a mondás, hogy mindenkinek a saját hátizsákját kell cipelni, és hogy mindenkinek az a legnehezebb. Egy ilyen túra olyan, mint maga az élet: viszed a pakkodat, el akarsz jutni A-ból B-be, és felpakolsz mindent, amire közben szükséged lehet.

Néha nagyon nehéz cipelni mindent, amink van - de senki nem fogja átvenni a zsákodat, neked kell vinned azt. Dönthetsz úgy, hogy telerakod mindenféle felesleges holmival, és akkor megnehezíted az utadat, de dönthetsz úgy is, hogy kidobálod azt, amire nincs szükséged, és marad az, ami téged szolgál, de nem húz le.

Ezt képletesen is lehet érteni: cipeljük magunkkal a terheinket, a mérgező kapcsolatainkat, a sérelmeinket, a haragot - mindenféle felesleges dolog van a zsákban, és csodálkozunk, hogy alig bírunk menni az úton... Ha kidobálnál néhány dolgot az életedből, hidd el, hogy megkönnyebbülnél! A túrázós példa azt is szimbolizálja, hogyan haladunk az életben: van, hogy egy nagy csapatban megyünk, van, hogy kisebb csoportokra szakadva.

Forrás: Shutterstock

Van, aki esetleg végig melletted lesz az úton, de van olyan, akivel csak egy-egy szakaszon mész együtt, aztán ő gyorsabban/lassabban, más irányba akar menni, így elváltok egymástól. Mégis mindkettőtöknek adott valamit az, hogy találkoztatok...

Mindig lesznek új társak - de az is lehet, hogy bizonyos szakaszokon egyedül mész majd, mert pont senki nem lesz, aki a te tempódban szeretné járni az utat. A lényeg az út: elindultál valahonnan, és tartasz valahová. Van egy célod, és mész afelé. Ezalatt számos jó és rossz dolog érhet, időnként megállsz pihenni, feltöltődni vagy rácsodálkozni az élet szépségeire, de utána folytatod az utat.

Szóval, gondold át: a te hátizsákod mennyire húzza a válladat? Nincs benne felesleges dolog? Ha igen, szabadulj meg tőle! Valami hiányzik? Szerezd be, és pakold bele, jól jöhet az úton! Valakivel együtt haladtál eddig, de szeretne gyorsabban/lassabban menni? Ha fontos neked, és bírsz lépést tartani/te is le tudsz lassulni érte, tarts vele! Ha nem, menj tovább a saját tempódban, és hidd el: lehet, hogy egy szakaszon egyedül kell menned, de lesz majd, aki csatlakozik hozzád, mert éppen a te tempód lesz neki megfelelő...

Fehérvári- Varga Judit

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek