Szexmunkát is vállalok, ha másképp nem menthetem meg az életed!

Képzeld el, hogy a kisunokád súlyos beteg, és már csak egy Ausztráliában elvégzendő műtét menthetné meg az életét! Nem vagytok gazdagok, nem tudjátok csak úgy zsebből finanszírozni.

Nem számíthattok rokonokra, állami támogatásra, semmiféle segítségre. Az unokád szenved, a fiad is szenved, a menyed is padlón van. Pénzre van szükség. Te mit tennél? Én azt hiszem, bármit megtennék azért, hogy egyben tartsam a családot és megmentsem az unokám életét.

Persze nem azért gondolkodom ilyeneken, mert unatkozom. Az Irina Palm című film gondolkodtatott el, ami lényegében erről a szituációról szól: beteg unoka, nincstelen család és csak egy külföldön elvégzendő műtét segíthet. Nem kérdés, hogy pénzre van szükség, de honnan a jóistenből akassza le az ember? Mondhatni tisztességes munkával aligha lehet több százezret, akár milliót megkeresni néhány hét alatt.

Ezt a főszereplő, Maggie, a nagymama is belátta, ezért állást vállal egy szexklubban, ahol férfiakat kell kielégítenie. Kézzel. Gondolhatod, mit érezhetett az egyedülálló nagyi, aki évek óta semmilyen szexuális kontaktusban nem volt senkivel. Elképzelhető, hogy világéletében bűnös és megvetendő foglalkozásnak tekintette a szexmunkát.

Előítéletei voltak, és arra gondolt: én soha a büdös életben nem csinálnék ilyet. Semmi pénzért. Aztán tessék, történik valami olyan, ami megcáfolja: mégiscsak van az a pénz, amiért hajlandó kora estétől hajnalig kézimunkázni...

Tudom, hogy azért vállalja el éjszakáról éjszakára ezt az egészet, mert az unokája élete függ tőle. Valószínűleg én is sírva aludnék el a helyében. Vagy el sem tudnék aludni, mert háborogna a lelkem, és egyre csak arra gondolnék: meddig kell még ezt csinálnom? Látom magam előtt, hogy kényszeresen járnék kezet mosni, és szenvednék a fizikai megterheléstől - hiszen ha erről szólnak a mindennapjaid, az bizony megerőltető. Pláne 60 felett.

Forrás: Shutterstock

Közben persze hazudnék. Maggie is hazudott a családjának. Én is hazudnék, mint a vízfolyás, hogy hol maradok éjszakánként, és miért nappal alszom. Tutira azt mondanám, hogy éjszakai takarítást vállaltam. Az én szégyenem nem tartozik másokra, nem sározhatom be vele a szeretteimet. Igaz, ha jobban belegondolok, nincs mit szégyellni rajta.

Nem azért csinálom, mert jakuzzira meg a hawaii nyaralásra kell a pénz. Bár akinek meg arra kell, azt sem kellene elítélni. A szexmunka is ugyanolyan munka, mint a többi. Valaki egy irodában dolgozik egész nap, más meg az ágyban. Mindenki azt a munkát választja, amihez van gyomra, idege, esze, tehetsége, kedve. Szabadon választhatunk.

A képzeletbeli játékomban azért választottam a szexmunkát, hogy megmentsem az unokám életét - akárcsak Maggie. Miért kellene szégyellnem azt, hogy a lehetőségeimhez mérten mindent megteszek annak érdekében, hogy meghosszabbítsam az életét?

A filmben Maggie néhány hónap után átadta a teljes összeget a fiának és a feleségének. A fia addigra megtudta, mivel szerezte meg. Hőbörgött, hogy nem fog piszkos pénzt elfogadni és gyalázat, hogy az anyja elment prostinak. De a felesége viszont igenis elfogadja, és hálás köszönetet mond érte. Nemcsak a pénzért, hanem azért is, ahogy megszerezte. Mert ő legalább erre is hajlandó volt.

Egy percig sem azért tenném, hogy én legyek a hős. Nem akarnék sem a fiamtól, sem a menyemtől elismerést bezsebelni. Biztos jólesne, hogy megköszönik, de nekem az lenne a legszebb hála, ha az unokámat megműtenék és felépülne. Újra boldogan élnének együtt a szüleivel. Ezért pedig szinte bármit megtennék - akkor is, ha ezt mások nem néznék jó szemmel.

Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek