diéta fogyókúra kibeszélő filmajánló
A fogyókúra valahol a női lét része lett, ami lehet jó, lehet rossz, de sajnos ez tény. Számtalan étkezéssel kapcsolatos tippet találni, akár a mi oldalunkon is. Ám most egy olyan ötletet hoztam, ami tökéletesen különbözik az eddig valaha is tapasztaltaktól. Fogyj úgy, hogy elveszed az étvágyadat gusztustalan filmekkel!

Trancsírozós, zabálós filmek listáját hoztam, melyek egy estére igen jó szórakozást biztosítanak, plusz aznap már egészen biztosan nem fogsz tudni enni. Dupla nyereség, csak ne vidd túlzásba!

Ezekkel a filmekkel vedd el az étvágyad!

Eszedbe se jusson popcornt vagy egyéb rágcsát a kanapéra készíteni, de még a szénsavas üdítőkkel is érdemes óvatosan bánnod.

A nagy zabálás – 1973

Ez a francia-olasz filmszatíra egy értelmiségi társaságról szól, akik egy vidéki házba mennek, hogy kielégítsék hedonista vágyaikat. Ennek központjában pedig az evés áll. A gasztronómiai élvezetek hamar átcsapnak igazi zabálásba, ami egyfajta szimbóluma az emberi romlásnak.

Az élvezetek hajszolása önpusztításhoz, lealacsonyodáshoz vezet, tehát ez nem csupán egy film a féktelen evésről, de egy igen komoly társadalomkritika is.

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője – 1989

Peter Greenaway filmje teljesen egyedi módon ábrázolja a bántalmazó/ uralkodó fél és az áldozatok kapcsolatát, amely először passzív-agresszív, majd nyílt lázadást jelent. A történet java része egy étteremben játszódik, ami Albert Spica tulajdona. A szadista bűnöző szereti magáról elhinni, hogy kifinomult ízlésű, amihez egy darabig mindenki asszisztál is neki. Egészen addig tart ez az állapot, amíg a feleségének lesz egy szeretője, és ez a szerelem pedig megváltoztat mindent és mindenkit.

Ne értsd félre, ez nem egy romantikus és szép történet, inkább tragikus, szürreális és kellően gusztustalan ahhoz, hogy utána pár óráig ne akarj enni. Többet azonban nem árulhatok el, ezt a filmet egyszerűen látni kell!

Mártírok – 2008

Egy igazi lélekgyilkos film, ami képi világával nem csupán megterhelő, de az egyre durvább kínzások bemutatásával még gusztustalan is. De nem a Fűrészhez hasonló beteg csapdákra kell gondolnod: a film bemutatja, miként válik mártírrá, tanúvá egy fiatal lány.

Kezdj bele, és, ha az első 15 percet bírtad gyomorral, kérlek, ne add fel, akármilyen szörnyűségeket is látsz majd a képernyőn! Azzal, ha nem nézed végig, egyrészt benne ragadsz egy nyomasztó spirálban, másrészt nem kapod meg a szomorú és fájdalmas feloldozást, amit a Mártírok ígér.

Hullajó! – 1992

Ez egy ízig-vérig felnőtteknek szánt horror, de inkább tekinthető sötét-paródiának, mint komolyan vehető történetnek. Ezt a filmet kár kihagyni, ha túl vagy már pár trancsírozós mozin! Hiszen ennyire sok vért, belsőséget és gyomorforgató jelenetet, ráadásul ennyi humorral fűszerezve még nem láthattál, és feltehetően nem is fogsz.

Nem is kell talán ecsetelnem, hogy ez a film miért fogja egy egész estére elvenni az étvágyadat... Emlékezz csak a pudingra, és arra, hogy én szóltam!

Természetesen, ha fogyni szeretnél, nem kell folyamatosan gusztustalan filmekkel elvenned az étvágyadat, inkább kövess egy hosszú távon betartható diétát, ami a kiegyensúlyozott táplálkozás követésén alapszik.

Előfordult már veled, hogy rosszul lettél egy film alatt?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.