Netflix kibeszélő igaz történet föld körüli út ajánló Jessica Wattson film vitorlás
Vannak emberek, akik azért születnek erre a Földre, hogy valami rendkívüli dolgot hajtsanak végre és tetteikkel inspiráljanak másokat. Én 16 évesen leginkább azzal voltam elfoglalva, hogy hova menjek bulizni a hétvégén, míg Jessica Watson Ella's Pink Lady nevű vitorlásával egyedül megkerülte a Földet.

Mindig is szerettem az igaz történeteket, mert erőt adnak a nehéz időszakokban, bemutatják, hogy igenis vannak csodák és minden körülmények között érdemes küzdeni az álmainkért. Az ausztrál születésű Jessica Watsonnak különleges álma volt: 12 évesen eldöntötte, hogy megdönti Jesse Martin rekordját és ő lesz a legfiatalabb ember, aki mindenfajta segítség nélkül valaha körbehajózta a Földet.

Jessica mindig is érezte az óceán hívó szavát, kiskorától fogva sok időt töltött a vízen.

Nem volt átlagos gyerekkora: szüleivel és három testvérével 5 éven át egy 16 méter hosszú hajón éltek és már gyerekkorától kezdve beavatták a vitorlázás rejtelmeibe.

Jessica 11 éves volt, amikor édesanyja felolvasta neki Jesse Martin Oroszlánszív című könyvét, ami arról szólt, hogy a férfi 17 évesen egyes-egyedül megkerülte vitorlásával a Földet. A kis Jessica teljesen elképedt, hogy ilyesmi lehetséges és a fejébe vette, hogy megdönti Jesse rekordját. 2009. október 18-án hagyta el Sydney kikötőjét és 2010. május 15-én, 3 nappal a 17. születésnapja előtt tért vissza. A fiatal lányt hatalmas ováció fogadta, sokakat inspirált az elszántsága, kitartása és rendkívüli teljesítménye. 2011-ben megkapta „Az év fiatal ausztrálja" címet, írt két könyvet, majd történetét a Netflix is megfilmesítette.

Forrás: Costello Brett

Elképesztő történet egy fiatal lányról, aki véghezvitte a lehetetlent, miközben sokan ellenezték az útját. A film sokat mutatja az összetartó családot, akik végig kiállnak a lány mellett.

Őszintén szólva kicsit irigykedve néztem, ahogy a 16 éves Jessicat teljes mellszélességgel támogatja az édesanyja és az édesapja abban, hogy elérje az álmait, miközben az élete volt a tét.

Belegondoltam, hogy vajon, ha én lettem volna a helyükben, el tudtam volna engedni a lányomat egy föld körüli útra egy vitorláson? Biztosan ők is rettegtek, hogy viszontlátják-e újra, ugyanakkor nem a saját önzőségükre és félelmükre koncentráltak, hanem arra, hogy a gyermekük ki tudja hozni magából a maximumot. Óriási bizalom, lelki erő és hit kell ehhez, hogy egy ilyen helyzetben a szülő önmagát is legyőzve azt tudja mondani, hogy „Hiszek benned, képes vagy megvalósítani az álmaidat".

16 évesen én még csak egy kislány voltam, azt se tudtam, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, míg Jessica Watson 7 hónapot töltött egyedül egy vitorláson. Nem köthetett ki egy kikötőben sem, nem fogadhatott el segítséget, csupán a telefonos kapcsolattartás volt megengedett. Nem volt ott senki más, csak a végtelen óceán vette körbe olykor fenyegető viharokkal, több méteres hullámokkal. Ez a kicsi lány megküzdött a démonjaival, mégis kitartott, és végül győzedelmeskedett.

Szent meggyőződésem, hogy az ilyen emberek, mint ő, azért születnek erre a világra, hogy erőt adjanak és megmutassák, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit gondolunk magunkról és leginkább, amit mások gondolnak rólunk.

Sokunknak vannak álmai, de önbizalomhiány vagy kishitűség miatt még csak meg sem próbáljuk megvalósítani őket. Jessica Watson végig hitt magában, nem törődött mások kételyeivel, helyette keményen küzdött és milyen jól tette. Milliókat inspirált ezzel arra, köztük engem is, hogy nincs lehetetlen.

Nyitókép: Shutterstock

Te elengednéd a 16 éves gyermekedet, hogy megvalósítsa az álmát, bármilyen veszélyek leselkednek is rá?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.