Hollywood Christian Bale Kaméleon színész
Christian Bale amellett, hogy szívdöglesztő, igazi átalakulóművész, ugyanis ő az a színész, aki egy-egy szerepért képes akár 30 kilót fogyni, de izomkolosszussá is rövid időn belül kipattintja magát, ha épp azt kívánják. Nem mellesleg ma van a szülinapja.

Christian Bale ma ünnepli 49. születésnapját. A színész 2010-ben kapta meg a Golden Globe-ot a The Fighterben nyújtott alakításáért. Összegyűjtöttünk néhány különleges dolgot a színészről, aki megannyi női szívet megdobogtat.

1. Egyetlen férfiként érkezett a családjába

Christian walesi gyökerekkel rendelkezik, édesapja pilóta, édesanyja pedig cirkuszi előadó volt. A színésznek három lánytestvére van, közülük Louise rendezőként és színésznőként tevékenykedik. A sármőr egyébként attól függetlenül, hogy egész gyerekkorát Walesben töltötte, angolnak vallja magát.

Forrás: Getty Images/2011

2. Bale igazi vadmotoros (volt)

Már több motorbalesete is volt, az egyik legkomolyabb 2012-ben. Ennek következtében hónapokig gipszben volt, az egyik karjában lévő idegek pedig olyan mértékben sérültek, hogy sokáig semmit nem érzett. Végül kegyes volt hozzá a sors, ugyanis először az ujjába, majd az egész karjába visszatért az élet, és szinte 100%-osan felépült.

Bale a balesetek következtében jó néhány maradandó sérülést szenvedett el, a csuklójában például acéllemez van, valamint 25 csavar tartja egyben fent említett sérült karját. Bale ma már nem motorozik.

3. A Titanic főszerepét szánták neki

Hallottunk már ezer történetet arról, hány színész csúszott le egy-egy híres szerepről, akár a saját, akár egy rendező döntése miatt. Az ilyen mendemondákból tudjuk, hogy Tom Selleck lehetett volna Indiana Jones. Christian Bale-ről is kering efféle történet: a színész volt asszisztense árulta el a publikumnak, hogy Bale sokáig versenyben volt a Titanic főszerepéért, azonban James Cameron végül DiCaprio mellett döntött. Állítólag ugyanígy csúszott le a Karib-tenger kalózairól is, ugyanis helyette Orlando Bloom kapta Will Turner szerepét...

4. Christian valódi átalakuló művész

Bale az a színész, aki bármit megtesz egy-egy szerepért. A 2004-es A Gépész című film kedvéért több mint 30 kilót adott le, hogy elérje a filmben látható csontváz alkatot. Az akkor 30 éves színész hónapokig almán, salátán, kávén és cigin élt, a korántsem egészséges diéta pedig meghozta gyümölcsét: Chris ekkor mindössze 55 kilót nyomott.

A sötét lovag című trilógia és a Batman miatt eszméletlenül kigyúrta magát, az Amerikai botrány című film kedvéért pedig sörhasat növesztett, így bátran kijelenthetjük, hogy Ő Hollywood legmenőbb kaméleonja!

5. Bale nem költekezik feleslegesen, és nem reklámozza magát

Christian Balenek nincsenek őrült kiadásai, a lehetőségeinek megfelelően, jómódban, de nem nagylábon él. Egyáltalán nem feltűnő, például a hétköznapokban még mindig egy 10 éves kisteherautót vezet, pedig megtehetné, hogy Mustanngal szeli az országutakat.

Ő az a színész, aki Oscar-jelölés ide, vagy oda, nem kampányol magáért, szerinte ugyanis óriási különbség van aközött, hogy valaki a munkáját, vagy saját magát reklámozza.

+1 Tökéletesen védi magánéletét

Balet ritkán kapják lencsevégre a paparazzik. Nem sokat tudni a családjáról, a gyerekeiről, vagy arról, hol vásárol, hol kávézik, ugyanis szeretné óvni a magánéletét– mondta egy korábbi interjúban Scott Cooper, az Out of the Furnace rendezője. Ettől a színész még szexibb, ugyanis egy titokzatos, családközpontú, dögös pasinál kevés dolog vonzóbb...

Nyitókép: AFP

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.