adottság kibeszélő képesség különleges
Nyugisan teltek a szanatóriumi napok, amikor egyszer csak felbukkant Béla. Imádta masszírozni a női betegek lábát, és állítólag nem is csinálta rosszul - de nem csak ez volt a különleges képessége.

Bármikor meg tudta mondani az időt. De nem ám olyan Krokodil Dundee-s, csalós módon, hanem valóban óra nélkül, a nap bármely szakában. Eleinte én is átverésre gyanakodtam, és mindenáron ki akartam deríteni, mi a trükkje. Pedig nem volt neki. Naponta különböző helyeken, helyzetekben és időpontokban teszteltük, mégis mindig, maximum tíz perces eltéréssel képes volt megmondani, hol állnak az óra mutatói. Egy idő után kénytelen voltam elfogadni, hogy ez a különleges képessége tényleg valós.

A férfi, aki az esőemberen is túltesz

Majdnem biztos vagyok benne, hogy mindenki kívánta már azt legalább egyszer az életében, hogy különleges adottsággal legyen felruházva. Van, akiknek azonban ez meg is adatott. Az autisták különleges képességei már az Esőember című film megalkotóit is megihlették. Ki ne emlékezne Raymondra, alias Dustin Hoffmanra, aki ránézésre egyből megmondta, hány gyufaszál esett ki a dobozából?

Bár ő csak egy fiktív személy volt, számtalan autista bír hasonlóan lenyűgöző képességgel. Ilyen például a valóságban is létező Stephen Wiltshire, akinek fényképezőszerűen működő agya lehetővé teszi, hogy akár egy rövid helikopteres sétarepülés után emlékezetből lerajzolja a város bármely pontját. A férfi egész szépen megél ebből a tudásából, és önálló galériája van Londonban.

Az elektromos ember

De nem szükséges autistának lenni ahhoz, hogy különleges képességeket birtokoljon valaki. Slavisa Pajkic, az "elektromos ember" - bármilyen hihetetlen -, képtelen áramütést szenvedni. Az áram úgy folyik át a testén, mintha az drót lenne. Slavisa bármikor bekapcsolódhat egy áramkörbe, ha pedig izzót vesz a kezébe, akkor az ilyenkor világít. 1983-ban a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mert 20.000 Voltot vezettek a testébe, és semmilyen sérülést nem szenvedett.

Ilyen, ha egy nőnek röntgenszeme van

A 32 éves Natasa Demkina szó szerint a vesédbe lát. A nő állítólag már tízéves korában ránézésre megmondta, hogy az anyja belső szervei milyen állapotban vannak. Ha hihetünk a híradásoknak, a nőnek röntgenszeme van: az elmúlt időszakban nagyon sok cisztát, fekélyt és rákot diagnosztizált.

Veronica, a "Sasszem"

De nem panaszkodhat Veronica Seider sem, hiszen egy fűszál mozgását is képes érzékelni úgy, hogy az tőle 1,6 km-re van, és csak 6 millimétert mozdul el. Ő valóban egy sasszem: a látása hússzor élesebb, mint egy átlagos emberé.

Lehet, hogy neked nincsenek ilyen képességeid, de ettől még ne keseredj el! Az emberek 80%-ának állítólag rendkívül jól működik az intuíciója - talán te is ebbe a körbe tartozol. A lényeg, hogy figyelj, és vedd észre, miben vagy különleges!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.