Nem csak a férfiak lehetnek kegyetlenek: íme a legdurvább női sorozatgyilkosok (18+)

magazin sorozatgyilkos kibeszélő felnőtt kegyetlen
A gyilkosságok túlnyomó többségét férfiak követték el, amióta világ a világ, így az sem meglepő, hogy a legnagyobb hírnevet szerzett sorozatgyilkosok is mind férfiak. Azonban női sorozatgyilkosok is bőven akadnak, közülük válogattunk ma néhányat.

Ted Bundy, Hasfelmetsző Jack, H. H. Holmes, Richard Ramirez, Ed Gain, Charles Manson, Mark David Chapman. Ez csak néhány személy azok közül, akiknek az egész világ kikerülhetetlenül megismerte a nevét azokért a szörnyűségekért, amiket elkövettek. Ha gyilkosságra, sorozatgyilkosokra gondolunk, többnyire férfi elkövetőkre gondolunk, pedig női sorozatgyilkosok is léteztek és léteznek, bár valóban jóval alacsonyabb számban.

És hogy miért gyilkoltak az alábbi nők? A szépségért, a fiatalságért, a saját és más nők biztonságáért, más pedig azért, mert beleőrült abba, hogy rengeteg gyermekét vesztette el.

Báthory Erzsébet (1560-1614)

Ecsedi Báthory Erzsébet grófnő, magyar nemesasszony hírnevét annak köszönheti, hogy valószínűleg több száz fiatal nőt gyilkolt meg a 16. és 17. században. A legenda szerint azért (is) gyilkolt, hogy szüzek vérében fürödve őrizze meg fiatalságát. Igazán nagy figyelmet 1609-ben kaptak a parasztnők meggyilkolásáról szóló hírek, Mátyás király ekkor vizsgálta meg az állításokat. Elméletileg több mint 300 tanú és túlélő vallott Báthory ellen, és rengeteg megcsonkított, haldokló ember vagy holttest is bizonyítékul szolgált.

A Báthory körül lévő szolgákat kivégezték, a grófnőt viszont csak börtönbe zárták. A Guinness-rekordok szerint ő a történelem legtermékenyebb női sorozatgyilkosa.

Forrás: Nemzeti Portrétár

Pipás Pista (1886-1940)

A két világháború között a szegedi napszámos, aki bár férfiként élt, ruhái alatt nő rejtőzött, sanyarú sorsú feleségeken "segített" a maga módszereivel. Fizetséget fogadott el olyan asszonyoktól, akiknek erőszakos és alkoholista férjeik mellett pokol volt az életük, ő pedig "megoldotta" a problémát. Mindig öngyilkosságnak álcázta a gyilkosságot, felakasztotta a leitatott áldozatait.

Kislányként egyébként apja rendszeresen verte. Pásztormunkára adták, a munkaadója pedig többször megerőszakolta, és teherbe is ejtette, amikor a lány 17 volt, ezért gyorsan hozzáadták egy szintén erőszakos, idős emberhez, így minden esélye elszállt a jobb életre.

Miután elkapták, először halálbüntetésre ítélték, de Horthy Miklós kegyelemben részesítette, így börtönben halt meg 1940-ben.

Forrás: Wikipédia

Giulia Tofana (1620-1659)

Tofana nem a saját két kezével gyilkolta meg száznál is több áldozatát, hanem méreggel. Az olasz sorozatgyilkos fiatalon elvesztette a szüleit, miután édesanyját kivégezték, amiért méreggel meggyilkolta a férjét. Tofana felnőttként megalkotta a saját keverékét, ami egy lassan ható méreg volt szín és íz nélkül, hatása pedig összetéveszthető volt más betegségekkel.

A mérget olyan nőknek adta el, akiknek erőszakos és bántalmazó férjeik voltak. Az üzlet olyan jól ment, hogy Rómába költözött, és bevonta a lányát és három asszisztenst is, hogy segítsenek neki. Végül egy özvegy jelentette fel. Sokan úgy gondolták, hogy tettei jótékony célt szolgáltak, ezért egy időben szentélyt kapott egy templomban. Végül Tofanát a lányával és három asszisztensével együtt 1659-ben kivégezték.

Giulia Tofana Forrás: Wikipédia

Aileen Wuornos (1956-2002)

A michigani nőt gyermekkorában rendszeresen bántalmazták a szülei és többször megerőszakolták, csupán 14 éves volt, amikor megszülte első gyermekét. 15 évesen rúgták ki otthonról, ezért prostituáltnak állt, hogy el tudja tartani magát.

1989 és 1990 között Wuornos hét kuncsaftját rabolta ki és lőtte le, később pedig azt állította, hogy a férfiak megpróbálták megerőszakolni vagy meg is erőszakolták őt, így az összes gyilkosság önvédelem volt.

A gyilkosságokért halálra ítélték, és bár eleinte még fellebbezett, később visszavonta az önvédelemről szóló állításait. Ezt azzal indokolta, hogy növelni akarja a kivégzés esélyeit. Végül 2002. október 9-én végezték ki.

Forrás: AFP/Ho/FLORIDA DEPT. OF CORRECTIONS

Leonarda Cianciulli (1894-1970)

Az olasz Cianciulli 1917-ben ment feleségül egy anyakönyvvezetőhöz, és házasságuk alatt nem kevesebb, mint 17 alkalommal esett teherbe. Ebből 14 volt az élveszületések száma, azonban csupán 4 gyermek maradt életben.

Leonarda a megszállottja lett a gyerekei biztonságának, és meggyőződése volt, hogy fel kell áldoznia másokat azért, hogy megmentse a gyerekeket. 1939 és 1940 között három nőt ölt meg. Amikor 1946-ban elfogták és bíróság elé állították, azt mondta, hogy a nők maradványaiból szappant és süteményt készített, amiket odaajándékozott a szomszédainak és a barátainak. 30 év börtönre és 3 év menedékháza ítélték, végül 1970-ben halt meg.

Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.