Vágyak/Valóság – Avagy hogyan t@szd el a tökéletes életedet néhány lépésben

sorozat vágy kibeszélő szerelem Netfix tökéletes élet magazin szex Vágyak/Valóság Sex/Life film
A Vágyak/Valóság vagy angolul Sex/Life című sorozat 2021 nyarán az egyik legnézettebb Netflix alkotás volt, s hónapokon keresztül tartotta izgalomban a nézőket. A téma több, mint érdekes, hiszen epizódról epizódra a főszereplő - a tökéletes életet élő, kertvárosi feleség és anya – múltjába és jelenébe pillanthattunk be, melyek finoman szólva is kontrasztosak. Mivel lassan már egy éve vége az első évadnak, szerintünk nagyon érik a folytatás...

A Vágyak/Valóság tavaly májusban debütált és villámgyorsan a nézettségi listák élére tört 67 milliós megtekintésével, amelyet csak a Bridgerton család és a Vaják tudott überelni. Nem csoda, hiszen a sikersztorihoz minden adott volt: gyönyörű és jóképű (na meg szép testű) főszereplők, fülledt erotika és egy megosztó téma... Vigyázat, aki nem látta, annak spoiler következik!

Amikor jó dolgodban az sem tudod, hogyan cseszd el az életedet

A fenti mondattal lehetne legjobban összefoglalni a sorozat főszereplőjének történetét. Billie kétgyermekes családanya, egy mintaotthonnal és egy mintaférjjel, Cooperrel, aki nem mellesleg remekül néz ki ádámkosztümben... Nos, Billie mégis unatkozik vagy inkább azt mondhatnánk, hogy hiányzik neki valami. Ez a valami pedig a régi énje és a régi élete. A hajdani izgalmak pedig egyetlen férfihez köthetőek, az exéhez, Bradhez, aki egy igazi rosszfiú és szerintem egy valódi nárcisztikus idióta. Billie mégis róla fantáziál és egy napló segítségével megidézi a közös múltjukat, valamint a vad vágyat, ami összekötötte őket. Bármennyire is kiszámíthatatlan és kétségbeejtő volt a Braddel való viszonya, a tisztes családanya és feleség mégis nosztalgiával gondol vissza rá. Aztán megjelenik Brad és borul a bili. Dióhéjban ennyi lenne a történet, ám ennél mégis sokkal több.

Egyrészt, mert ez az a sorozat, ahol a nő végre nem valami szende szűz – tudom, nem is lehetne ilyen múlttal, meg két gyerekkel –, hanem egy vágyakkal teli ember, akinek igenis kell a jó szex feleség- és anyaszerep ide, meg kertvárosi álomélet oda. Rávilágít a tényre, hogy

a nők libidója nem feltétlenül kezd konvergálni a nullával, ha az ujjukra felkerül a gyűrű, vagy ha éppen kisgyereket nevelnek. És nem, nem csak a férfiak fantáziálhatnak...


Másrészt ott a férj, Cooper, aki tényleg mintapasi. Most biztosan sokan felhördülnek és azt mondják, hiába helyes, meg jó a teste, ha egyszer képtelen Billie tempóját felvenni és úgy igazán kielégíteni. Igen ám, de amikor a csapból is az folyik, hogy a pasik milyen szemetek, csak magukkal törődnek, kihasználják, elhagyják a nőket, akkor itt ez a Cooper gyerek, aki akkor is kitart a felesége mellett, amikor rájön, hogy az asszony az exéről fantáziál. Mi több, igyekszik megvalósítani ezeket a fantáziákat – igaz, nem sok sikerrel. Úgyhogy az igyekezete és az elköteleződése szerintem igenis értékelendő. Mégis sokan fújjolnak, hogy nem is igazi férfi és mennyivel jobb Brad... Brad, a tipikusan egoista, lelkisérült, aki azt sem tudja, merre van előre.

Forrás: Netflix

Vágy vagy valóság?

Billie mégis Bradről fantáziál, amikor pedig feltűnik a férfi, bajba kerül, mert választania kell a vágyai és a valóság között. Ezt pedig szerintem szintén remekül megfogta a sorozat, még akkor is, ha a hősnőt sokszor egy péklapáttal szeretnénk fejbe verni, hogy kijózanítsuk és segítsünk neki ezzel a döntéshozatalban. A romanticizált, szenvedélyes, de valójában kiszámíthatatlan és kínlódással teli múlt, vagy a tökéletes, nyugodt, megbízható, de kissé uncsi jelen? Te melyik mellett döntenél?

Nos, a döntés nem egyszerű, ha valaki így érez, mégsem állhatom meg azt, hogy ki ne mondjam: Billie önző. Épp olyan önző, mint amilyen Brad (volt?). Elmerül a saját vágyaiban, görcsösen kapaszkodva valamibe, amivel egyáltalán nem volt megelégedve, amikor az övé volt. 100%-ig boldog akar lenni, mindent akar, Cooper azonban csak 85%-ig teszi boldoggá... Mi ez, ha nem önzés?

Ő döntött úgy, hogy nem kell neki egy instabil, megbízhatatlan pasas, most mégis utána ácsingózik, és azért a 15%-ért felrúgna mindent,

holott Braddel valószínűleg pont ellenkező lenne a helyzet: a szex működne, ám minden más katasztrófa lenne. Coopernek pedig valójában esélyt sem ad - a néhány béna, utánzós próbálkozást leszámítva, ami eleve hülyeség -, pedig a saját bevallása szerint vele is jó volt az ágyban, csak valahogy ellaposodott...

Úgy érzem, Billie olyan, mint a szenvedélybetegek. Neki Brad a szenvedélye, bármennyire is romboló és manipulatív a férfi, és egy olyan kapcsolatba vágyik vissza, ami bár izgalmasnak és szenvedélyesnek hatott, voltaképpen sosem volt igazán jó. Szeretném azt mondani, hogy Billie küzd a szerelemért, és azért, hogy visszataláljon önmagához, de nekem ez inkább csak délibábkergetésnek tűnt. Együttérzek Billie-vel, a vágyaival, hogy kissé elvesztette önmagát, amikor alámerült a kertvárosi feleség és anya szerepében, de remélem, a második évadban összeszedi magát és feltolja a szeméről azt a bizonyos rózsaszín napszemüveget.
Én már nagyon várom a második évadot, és azt, vajon mit hoznak ki ebből a szituból az alkotók.

Nyitókép: Shutterstock

Te láttad a sorozat első évadát?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.